Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Ελένη Μπερτσάτου - Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ που δεν έγινε

Αγαπητοί Φίλοι Δρομείς καλημέρα,

 Η σημερινή ημέρα θα κουβαλάει στις σημειώσεις της  την ακύρωση του 38ου  Αγώνα Σπάρταθλον που δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Σήμερα δεν σταθήκαμε κάτω από τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης για να ξεπροβοδίσουμε τους Σπαρταθλητές που θα έπαιρναν μέρος, και  η   εθελοντική μας ομάδα δεν θα βρίσκετε στον σταθμό 45 στο Καπαρέλι για να τους υποδεχτεί.

Όμως το Σπάρταθλον έχει συνέχεια δεν το διακόπτει ο covid – 19 γιατί η ροή της ιστορίας συνεχίζετε ότι και αν συμβαίνει.

Τέσσερις τολμηροί Σπαρταθλητές, ο Έκτορας  Αγαθοκλέους από την Κύπρο, ο William Guillot  από την Γαλλία και  οι James Ellis και  Ian Thomas από την Αγγλία ξεκίνησαν το πρωί τον αγώνα τους,  θέλουν να τερματίσουν στην Σπάρτη στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα.

Εμείς η Εθελοντική Ομάδα του ΣΔΥ Αθήνας  θα τους ακολουθούμε νοερά ευχόμενοι να έχουν δύναμη και κουράγιο να φτάσουν στα πόδια του Βασιλιά Λεωνίδα και να δροσιστούν με το νερό του Ευρώτα.

Αγαπητοί Σπαρταθλητές του 2020 Καλό Τερματισμό

 

 

Παραθέτουμε κατωτέρω λίγα λόγια για το 36ο Σπάρταθλον

 

Με εκτίμηση

Ελένη Μπερτσάτου

 

 

36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ  2018

 

Το 36ο Σπάρταθλον καταχωρήθηκε στην ιστορική του διαδρομή.

Ένας αγώνας μοναδικός, ένας αγώνας  που εμπεριέχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υπερπροσπάθειας και απαιτεί από τον Αθλητή να του παραδοθεί μέχρι ψυχής.

Όπως κάθε φορά έτσι και εφέτος ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ) ήταν εκεί στο σταθμό 45ο Σημείο Ελέγχου στα 153,9χλμ στο  Καπαρέλι, λίγα χιλιόμετρα πριν από την βάση στην κορυφή του βουνού. Είμαστε εκεί για να προσφέρουμε την ελάχιστη εθελοντική μας βοήθεια  στους Δρομείς, στους Σπαρταθλητές, σε ΑΥΤΟΥΣ που  η διαδρομή τους  συνδέει  το αρχαίο  ιστορικό γεγονός του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη με το σήμερα, το γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχειά μας μέσα από  τον δικό τους  Άθλο.

Η κυρία Ρένα η ψυχή της Ομάδας, ο Κώστας, ο Παναγιώτης, η Άννα με την μικρή Μελίνα, η Άννα και η Νατάσα από την Κύπρο που  ταξίδεψαν για να βιώσουν τα συναισθήματα της Εθελοντικής τους προσφοράς μέσα σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Δεν περιγράφονται οι στιγμές του κάθε Σπαρταθλητή που έφτανε στο σταθμό 45,  δεν αποτυπώνετε στο χαρτί ακόμη και σαν εικόνα η βιωματική εμπειρία της συνάντησής μας με τον καθένα ξεχωριστά. Το ευχαριστώ τους στο βλέμμα καθώς προσπαθούσαν να  σηκώσουν τα πόδια τους  και η δική μας  φωνή ΜΠΡΑΒΟ,  GO TO SPARTA τους έκανε να ορθώνουν το κορμί και να παίρνουν την ανηφόρα συνοδευόμενοι από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μια ξεχωριστή βραδιά ζήσαμε  στο Σταθμό 45, από τις 7.10μμ που ανοίξαμε μέχρι τις 04.15πμ που κλείσαμε. Κοντά μας οι κάτοικοι του χωριού, διάφοροι Φίλοι και Συνοδοί των Σπαρταθλητών  που τους περίμεναν αγωνιώντας για την σωματική τους κατάσταση. Οι καιρικές συνθήκες δεν μπορούν να περιγραφούν, συνεχής βροχή, αέρας και κρύο. Η ονομαστή ζεστή σούπα της κυρίας Ρένας είχε την προτίμηση όλων σχεδόν των Αθλητών. Φέτος  όμως μας έλειψαν τα πρόσωπα και οι φωνές υποδοχής στους  Σπαρταθλητές από τα μικρά παιδιά  του χωριού.  Μεγάλωσαν, βρίσκονται στο Άργος για την συνέχεια των σπουδών τους.  Ήρθε όμως και βοήθησε  ο Βασίλης που έχει γίνει ένα ωραίο παλικάρι αυτός  που έχει ζήσει από μωρό όλους τους αγώνες του Σπάρταθλον μαζί με την γιαγιά του την κυρά Σταθούλα.

Όμως παρά τις δυσκολίες βρεθήκαμε σε κάποιους  τερματισμούς  στην Σπάρτη  και Είδαμε, αισθανθήκαμε τη στιγμή που μέσα από ένα βογγητό, μια αναπνοή ο κάθε Σπαρταθλητής απόθετε την Ψυχή του με τα δυο χέρια ακουμπισμένα στο πόδι του Άνδρα στον Βασιλιά Λεωνίδα.

Μεγαλείο δίπλα στο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ο Σπαρταθλητής χαμογελαστός απαθανατίζεται.

ΜΠΡΑΒΟ σε ΟΛΟΥΣ  που στάθηκαν στην γραμμή της Εκκίνησης κάτω από τον ιερό Βράχο της Ακρόπολης και ξεκίνησαν τον αγώνα τους για το 36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.

Ελένη Μπερτσάτου

Πρόεδρος  ΣΔΥ Αθήνας


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00