Εφτά Λεπτά Ψυχής: το ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου για τον Σπύρο Λούη και τον Μαραθώνιο του 1896

Εφτά Λεπτά Ψυχής είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου, ο οποίος κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια “ταινία” για τον Σπύρο Λούη και τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

 

Πώς κατάφερε ένας άσημος νερουλάς απ’ το Μαρούσι να πετύχει αυτό το ασύλληπτο ρεκόρ;

Tο ντοκιμαντέρ «Εφτά Λεπτά Ψυχής» («Seven Minutes of Soul») παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Πάνος Βλάχος διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον εαυτό του σ’ αυτές και τελικά φέρνει στο φως τους αφανείς ήρωες.

Ουσιαστικά, ο ίδιος γίνεται πειραματόζωο προσομοιώνοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν σε εκείνο τον αγώνα με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια.

Γιατί τρέχουμε;
Πώς ξεκίνησαν όλα;
Ποιος ήταν ο Χαρίλαος Βασιλάκος;
Τι καθορίζει έναν ήρωα;
Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία;

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας.

Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ;

Δες το trailer του ντοκιμαντέρ του Πάνου Βλάχου:

Συμμετέχουν οι Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιάννης Κούρος, Χαρίλαος Βασιλάκος, Paco Borao, Dr Yannis Pitsiladis και αφηγούνται ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Πάνος Βλάχος.

 

 

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην Ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός και εκτός Ελλάδας. Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; Το ντοκιμαντέρ "Επτά Λεπτά Ψυχής" ("Seven Minutes of Soul") ακολουθεί την προσπάθεια του Πάνου Βλάχου να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, να δοκιμάσει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές, αλλά και να ρίξει φως στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα.

 

Σκηνοθεσία : Πάνος Βλάχος

Παραγωγή: Production House, Αλέξης Καπλάνης - Πάνος Μανωλίτσης Πάνος Βλάχος

Μοντάζ: Δημήτρης Μάρης

Πρωτότυπη Μουσική: Κώστας Χρηστίδης