Φωτό - Εικόνες του αγώνα της Μεσσήνης «Στα χνάρια της ιστορίας»

Επιμέλεια: Ηρακλής Αθανασόπουλος

 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνας «Στα χνάρια της ιστορίας» στη Μεσσήνη, ένα δρομικό γεγονός που συνέβη για πρώτη φορά.

 

Kαταγράφηκαν γρήγορες επιδόσεις, υπήρξε ανταγωνισμός, προσήλθε υψηλός αριθμός μετεχόντων κυρίως από τη νότια Ελλάδα, όμορφες ήταν οι δρομικές εικόνες, εκδηλωτικοί οι θεατές και “μηδέν” σε περιστατικά με ανάγκη ιατρικής παρέμβασης καταγράφηκαν στον 1ο αγώνα. Όλοι τήρησαν το σχετικό πρωτόκολλο διεξαγωγής. Ο ΣΑΜ, ο οργανωτής φιλοδοξεί την καθιέρωση, δηλαδή να επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου. Εμπνευστής και τεχνικός δ/ντης είναι ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης με καταγωγή από το Μαυρομάτι Παμίσου. Το περασμένο Σάββατο 186 δρομείς (139 άνδρες+47 γυναίκες) τερμάτισαν και στους δύο αγώνες. Αναλυτικά – 103 στα 20χλμ από την αρχαία Μεσσήνη έως το Νησί, δηλαδή τη νέα Μεσσήνη και 83 στα 5χλμ εντός της πόλης. Υποστηρικτές ανέλαβαν ο δήμος και η περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακολουθεί μια περιγραφή με εικόνες… Μέσα από αυτές παρουσιάζεται η πιό «ζωντανή», πείτε την «live» άποψη του γεγονότος. Ιδού οι φωτό:

Οι τρεις πρώτοι των 20 χλμ μάχονται στις κατηφόρες προς τη Λάμπαινα: Χρήστος Χασιώτης (bib 6236 -2ος), Παναγιώτης Καρούτζος (bib 6148-1ος) και Μιχαήλ Πουζάνοφ (bib 6210-3ος).

Εκκίνηση των 5χλμ. Διακρίνονται οι Σπαρτιάτες Λουκάς Βασιλειάδης (bib 16) με τον coach Γιάννης Δημόπουλος (bib 79), η Αγγελική Κουρεμένου (bib 363), κ.α.

 

Βασίλης Τσούμας, Ηλίας Καπόγλης και Χαράλαμπος Ζαρκινός σε «κρατημένο» σταθερό τέμπο

 

Ο Σταύρος Λιανός πολύ χάρηκε την κατηφόρα…

 

 

 

 

Δήμητρα Κολαμπά έχασες το ρυθμό σου?

 

Γιάννης Λάμπος, ο «γραμμωτός»!!!