Αναβίωση διαδρομής Πλαταιέων στην Μάχη του Μαραθώνα

Αναβίωση διαδρομής Πλαταιέων στην Μάχη του Μαραθώνα .

Διαδρομή Πλαταιές Θήβα - Τύμβος Πλαταιών Μαραθώνα.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

 

Θέλοντας να τιμήσουμε την Ηρωική προσφορά και θυσία των 1000 Πλαταιέων που συνέβαλαν ηρωικά στην Ιστορικότερη Μάχη την Μάχη του Μαραθώνα, εδώ και χρόνια με πρωτοβουλία και σκέψη του υπερμαραθωνοδρόμου Βλάση Καραβασίλη προέδρου του συλλόγου Τελμησσός Ν.Μάκρης - Μαραθώνος , καθώς και με την ίδια σκέψη εδώ και χρόνια του αγαπητού φίλου και συναθλητή εμπνευστή και διοργανωτή του Ευχίδιου Άθλου Παναγιώτη Αντωνόπουλου, αποφάσισαν λοιπόν να αναβιώσουν τους άθλους αυτούς τιμώντας τους Ήρωες που συνέβαλαν στην Ελευθερία της πατρίδας μας.

Ο Τελμησσός ως πρωτεργάτης και σύλλογος της ιστορικής περιοχής του Μαραθώνα αλλά και ως οικοδεσπότης θέλοντας να τιμήσει τα βήματα των Πλαταιέων όπως εδώ και αρκετά χρόνια το είχε στο πρόγραμμα του, θα διανύσει μαζί με φίλους συναθλητές την απόσταση από τις Πλαταιές στον Τύμβο των Πλαταιών στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα στην θέση Βρανά στο Αρχαιολογικό μουσείο του Μαραθώνα. Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι περίπου στα 70 - 75 χλμ.

Η διαδρομή είναι καθαρά τιμητική δεν έχει χαρακτήρα αγωνιστικό και σκοπός μας είναι να τιμήσουμε τους Ήρωες μας. Μπορούμε να τρέξουμε όσο μπορούμε και όσο θέλουμε. Δεν υπάρχουν στην διαδρομή τροφοδοσίες και σταθμοί εφοδιασμού. Ο κάθε ένας τρέχει με δική του ευθύνη. Φυσικά τρέχουμε όλοι μαζί κρατώντας τις αποστάσεις . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ. Ο κάθε ένας μας καλό θα είναι να έχει και κάποιον συνοδό μαζί του για τις απαραίτητες τροφοδοσίες και τα προσωπικά του αντικείμενα. Θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί όσο θέλει ο κάθε ένας να καλύψει την χιλιομετρική του απόσταση. Ο χώρος που θα ξεκινήσουμε είναι από τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 και ώρα περίπου στις 05:30πμ, και θα τερματίσουμε στον Τύμβο των Πλαταιών στον Μαραθώνα.

Προσοχή τρέχουμε όλοι μαζί με τους συνοδούς μας και απαραίτητα μαζί μας φακό για τις πρωινές ώρες!. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!!! Στον Τύμβο του Μαραθώνα θα τελεσθεί μια μικρή ξενάγηση και ένα καλωσόρισμα.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Βλάση Καραβασίλη. ( Τηλέφωνα
Επικοινωνίας: 6942633465- 22940-98696)