Το 1ο Διεθνές Συνέδριο "Sports Cardiology 2020" θα διεξαχθεί από 28 έως 30 Αυγούστού

Στην Αθήνα το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Sports Cardiology 2020»

 

Το Συνέδριο υπό την προεδρία του Σπύρου Παπαϊωάννου θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου 28-30 Αυγούστου 2020 και διοργανώνεται από την Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Sports Cardiology 2020», το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 28 έως 30 Αυγούστού, υπό την προεδρία του πλοίαρχου επεμβατικού καρδιολόγου και διευθυντή της Β' Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Σπύρου Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου «το 1ο Διεθνές Συνέδριο “Sports Cardiology 2020” διοργανώνεται από την Β΄ Καρδιολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στη συνάντηση αυτή θα αναλυθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους καρδιολόγους αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό επαγγελματικά η ερασιτεχνικά. Κρίσιμα ζητήματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος σε αθλητές, τα όρια της άσκησης σε καρδιοπαθείς και μη κάτω από φυσιολογικές έως και ακραίες συνθήκες, ο ρόλος της διατροφής και της χρήσης αναβολικών στους αθλητές είναι μερικά από αυτά.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν έγκριτοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού».