ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Τιμητική Ομαδική Συμμετοχή Αθλητών Τελμησσού στον 30ο Αγώνα δρόμου "Μπλόκο Καλογρέζας"

Συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από την αντιστασιακή δράση στην περιοχή της Καλογρέζας ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές, που δυστυχώς κατέληξε τότε στην θυσία για άλλη μια φορά  22 παλικαριών, τα οποία εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στην Καλογρέζα στις 16 Μαρτίου 1944.Με τις προσπάθειες των οικογενειών των νεκρών και της τότε δημοτικής αρχής, στο σημείο της εκτέλεσης στήθηκε αναθηματική πλάκα και μνημείο με τα ονόματα των νεκρών.

'Ετσι κάθε χρόνο από το 1983 η 15η Μαρτίου ονομάστηκε τοπική εθνική Εορτή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας.Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο τελείται επιμνημόνιση δέηση και μνημόσυνο από συγγενείς και φορείς στο χώρο, αλλά και κατάθεση στεφάνων από τοπικούς φορείς και όχι μόνο.

Ο Τελμησσός έδωσε το παρόν τιμώντας τους νεκρούς, με την κατάθεση στεφάνου, στο μνημείο των πεσόντων. Την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Τελμησσού έκανε ο αγαπητός μας Ηρακλής Βασιλειάδης, με μεγάλη συγκίνηση λόγο και συγγενικών προσώπων του ίδιου Θυμάτων της κατοχής.Παράλληλα 30 χρόνια ο Δήμος Νέας Ιωνίας, καθώς και ο οργανισμός πολιτισμού άθλησης και νεολαίας, ο φυσιολατρικός όμιλος Ν.Ιωνίας, και ο Α.Γ.Σ Ανατολή Ν. Ιωνίας, διοργανώνουν αγώνες στίβου, και τον αγώνα δρόμου 10χλμ, με αφετηρία και τερματισμό, το στάδιο της Νέας Ιωνίας. Για άλλη μια φορά τα μέλη και αθλητές του Τελμησσου τίμησαν με την παρουσία τους συμμετέχοντας στον αγώνα των 10χλμ.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους Αποστόλου Τασο, Ρουφαγαλα Κωσ/νο, Παλιογιαννη Βαγγελη, Πεταρουδη Χρηστο, Δωδη Ντινο, Ιολη Δωδη, Πρασσα Στελιο, Βορεινακη Φανη, Προκοπιου Φανη, Βουδρη Γιουλα, Δελιοριδη Βασιλη, Κουνα Γιωργο, Κοκκωση Θεοδωρο,Μακρη Γιωργο, Βλαχακη Καιτη, Μαργαριτη Νικολαο, Καλογεροπουλο Ανδρεα, Τριανταφυλλοπουλο Γιωργο, και στον Βλαση Καραβασιλη.Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων σε όλα τα αγαπητά μας μέλη που τίμησαν την ημέρα αυτή σε έναν ιδιαίτερο αγώνα μνήμης και τιμής των άτυχων Θυμάτων του ναζισμού.

Και θα κλείσουμε με το επίγραμμα του Γιάννη Ρίτσου. Στην Καλογρέζα σαν περνάς ξέγνοιαστε εσύ διαβάτη, με ευλάβεια πρέπει να πατάς, γιατί σε τούτα τα λιθάρια έπεσαν για τη λευτεριά 22 παλικάρια!!!

-

 

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα