Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Aνταγωνισμός των... γυναικών στο 2ο trail Φανερωμένης!

Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι κυρίες με την ένταση του ανταγωνισμού τους στον 2ο αγώνα trail της Παναγίας Φανερωμένης που φιλοξενήθηκε σε πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους στην ευρύτερη περιοχή ΒΑ του Χιλιομοδίου Κορινθίας με σημείο εκκίνησης/τερματισμού εντός της κατασκήνωσης «Freeland Adventure camp” (υψόμετρο 360).

 

Οι θέσεις των βάθρων κρίθηκαν με μικρές διαφορές και στις δυό αποστάσεις! Η 45χρονη Μαίρη Κανάκη του ΣΑΦΑΝΣ/Tsimouras training, η νικήτρια στη «μεγάλη», αυτή των 21χλμ, δέχθηκε καθ΄όλη τη δύσκολη, απαιτητική διαδρομή την πίεση από την εκ Θηβών συνομίληκή της Σωτηρία Καπελίου (2η) αλλά και από την εκ Μαυροβουνίου κάτοικο Αθηνών Dragana Cejovic (γεν:1967), τη νικήτρια του 2019. Ιδού οι επιδόσεις τους: 2ω14:57 έναντι 2ω17:36 και 2ω19:36. Η Μαίρη εγκωμίασε το τοπίο και την οργάνωση μετά τον τερματισμό της. Είπε: «Μεράκι από πλευράς διοργάνωσης που κάνει τον αγώνα εξαιρετικό. Πλούσιες παροχές και πανέμορφη περιοχή. Σας ευχαριστούμε θερμά!». Κατά την εξέλιξη του τελευταίου χιλιομέτρου καθορίστηκε η σειρά τερματισμού στον  «μικρό» αγώνα των 6χλμ.

Νίκησε η εκ Πολωνίας Anna Debowiak με 37:43. Ακολούθησε 2η η Ρούλα Κατσατούρη του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών με μειονέκτημα μόλις 5 δεύτερα!!! Τρίτη κατέφθασε η Ευγενία Χρυσανθακοπούλου σε 39:00 και 4η η Ευθυμία Μαθιούδη με +00:38. Ο 42χρονος Γιώργος Τσουμάνης του Smart Run , στους άνδρες, επανέλαβε την επιτυχία του 2019. Κάλυψε σε 1ω37:02 τα 21χλμ που αναπτύχθηκαν κυρίως στα ανατολικά της κατασκήνωσης με κομβικό σημείο το πέρασμα από το παλιό βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης (υψηλότερο σημείο διαδρομής 747μ). Είχε σημειώσει 1ω39:37  στον αγώνα του 2019 σε χιονισμένο τοπίο. Δεύτερος τερμάτισε ο 40χρονος Πρόδρομος Παρούτογλου του My Athlete με +03:30 και 3ος ο 38χρονος Γιάννης Κανελλόπουλος του «Ικαρος» running με +04:30. Ενας δρομέας εκ Τρίπολης, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, πρώτευσε στον αγώνα των 6χλμ. Επίδοση 27:11. Ακολούθησαν 2ος Γιώργος Δουχώρης 27:39 και 3ος Βασίλης Κωτσιάκος «Εφυραίοι Ωκύποδες» 27:42. Αυτή η «μικρή» διαδρομή εξελίχθηκε εντός καταπράσινου περιβάλλοντος σε μονοπάτια με μαλακό καλοστρωμένο χώμα αρχικά ανατολικά και στη συνέχεια δυτικά αγγίζοντας τις άκρες του χωριού. Τερμάτισαν συνολικά 232 δρομείς, 160 στα 21χλμ και 72 στα 6χλμ, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση συμμετοχών της τάξης του 37,5% (2019: 89+56). Oλα ξεκίνησαν πρωί-πρωί στις μοντέρνες, στεγασμένες ή μη, εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης με τους καλύτερους οιωνούς! Ο καιρός έδειχνε ιδανικός και παρέμεινε… Οι οργανωτές υποδέχονταν τους προσερχόμενους δρομείς, συνοδούς και επισκέπτες με χαμόγελο και ένα ζεστό κύπελλο τσάι.

 

 

Παρουσιάστηκαν αρκετοί δρομείς της τελευταίας στιγμής. Καθυστέρησε 30 λεπτά η εκκίνηση των 21χλμ με συμφωνία απάντων ώστε να συμβεί η καταγραφή τους. Όλα εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο… Η τροφοδοσία ήταν επαρκέστατη. Με τον τερματισμό τους οι δρομείς παρέλαβαν μετάλλιο, μπουκάλι νερό, ρόφημα προσφορά της εταιρείας «Χρυσά Αυγά» και τεχνικό t-shirt. Ακολούθως είχαν την…άνεση να απολαύσουν γίδα βραστή! Βέβαια τα κολακευτικά σχόλια των πρωταγωνιστών, δηλαδή των δρομέων, αποκτούν το χαρακτήρα καταγραφής της ποιότητας του καλοφροντισμένου αγώνα. Ιδού μια επιλογή από αυτά:

Δημήτρης Κομίλης «Easy Trek: Κυριακή τρέξαμε στο 2ο Trail Φανερωμένης στο Χιλιομόδι. Ωραίος αγώνας, πλαισιωμένος από ωραίους ανθρώπους. Όμορφη διαδρομή, ήπια στο μεγαλύτερο μέρος της, με μερικές απαιτητικές, τεχνικές καταβάσεις-πρόκληση ακόμα και για ψημένους δρομείς. Η σήμανση υπεράνω σύγκρισης ή κριτικής. Η παρουσία εθελοντών αισθητή σε όλη τη διαδρομή. Υδροσοσία-τροφοδοσία επαρκέστατη. Η γίδα στον τερματισμό θεϊκή. O Αλέξανδρος άνοιξε το σπίτι του με τουαλέτα και καυτό ντους για όλους. Δεν είναι λεπτομέρεια. Είναι η διαφορά ανάμεσα στον επαγγελματσμό και την αρπαχτή. Φίλε, αν συνεχίσεις έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσεις ορδές δρομέων τα επόμενα χρόνια. Στο εύχομαι ολόψυχα. Εμείς θα είμαστε εκεί, να τρέχουμε και να συζητάμε για ακόμα καλύτερες διοργανώσεις…».

Αναστασία Κορομπίλη (εθελόντρια): «Ωωω τι ομορφιά...!!! Μπράβο σας...
Συγχαρητήρια για ολα..».

Στέλιος Στράνης: «Μπράβο τέλεια διοργάνωση!! Ευχαριστούμε πολύ για όλα,!»!

Οργανωτές ανέλαβαν ο ΑΟ «Σίσσυφος» Κορίνθου, ο τοπικός Δασικός Συνεταιρισμός, ο ΑΣ «Ατρόμητος Χιλιομοδίου» και ο Σωματείο Εθελοντών Πυροπροστασίας «Σώστε το» με την ευγενική συνδρομή της κατασκήνωσης «Freeland Adventure Camp» και υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων. Ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, ο διαχειριστής της «Freeland», είχε το γενικό πρόσταγμα. Πλαισιώθηκε από πρόθυμους, ικανούς εθελοντές κυρίως φίλους και συγγενείς. Ευχαριστεί ιδιαίτερα και ολόψυχα τους Ηρακλή Μέξια, Τάσο Δράκο, Σπήλιο Τριανταφυλλόπουλο, Σταύρο Μαντζώρο, Αλέξανδρο Γιόκαρη, Ηλία Γιόκαρη, Κώστα Μέξια, Κώστα Λούκο και Γιάννη Κεχρολόγο για την πολύτιμη βοήθειά τους τις ημέρες πριν από τον αγώνα ειδικά στη διάνοιξη νέων, καθαρισμό παλιών μονοπατιών και σηματοδότηση των διαδρομών του 2ου trail Φανερωμένης. Εξαιρετικός αποδείχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ναστούλης στην παρουσίαση του γεγονότος.

Ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας του 2021 ορίζεται για την 21η Φεβρουαρίου και αφιερώνεται στην τεράστια ηθοποιό Ειρήνη Παππά που τα τελευταία χρόνια επέστρεψε και κατοικεί στην πατρίδα της, το Χιλιομόδι..


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00