ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ευχαριστήρια επιστολή της προέδρου του ΣΔΥ Αθήνας, Κας Ελένη Μπερτσάτου, για εθελοντές, υποστηρικτές και συντελεστές του αγώνα Θεοδωράκεια, ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία.

Ένα αφιέρωμα, ένας φόρος τιμής, ένας δρόμος, ένας αγώνας, ένα σύμβολο, μια υποχρέωση, μια δέσμευση για το Χθες, το Σήμερα και το Αύριο.

 

Το 2010 ονομάσαμε το ξεκίνημα ενός λαϊκού αγώνα Δρόμου ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία, με την σκέψη στην αρχέγονη ιστορία που μεταφέρει το μήνυμα αυτό και ανατρέχοντας στην σημερινή Αρκαδία κληρονόμο και θεματοφύλακα πανανθρώπινων και οικουμενικών αξιών, αφιερώσαμε τον αγώνα ως φόρο τιμής απέναντι σε ανθρώπους που υπηρέτησαν τις ανθρώπινες αξίες και τον ανθρωπισμό.

Η διαδρομή από την Ζάτουνα στο Βαλτεσινίκο δεν είναι απλά ένας ακόμη δρόμος, είναι ο Δρόμος,  που μέσα από τον προσωπικό αγώνα του κάθε ανθρώπου που συμμετέχει σε αυτόν, μετουσιώνεται σε ένα διαφορετικό, ανιδιοτελές και αέναο στοιχείο Ιδέα, και τον κάνει εκφραστή αυτού του μηνύματος που συνεχίζει και σήμερα να μας καλεί να ανέβουμε λίγο ψηλότερα.

Θεοδωράκεια 2019, ένας αγώνας Σύμβολο, ένας μοναδικός αγώνας, όπως μοναδικοί ήταν οι άνδρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτόν. Οι άνδρες και οι γυναίκες που δεσμεύτηκαν να ξεκινήσουν από την Ζάτουνα και να ολοκληρώσουν της προσπάθειά τους τερματίζοντας στο Βαλτεσινίκο.

Θεοδωράκεια 2019, ένας αγώνας που καταγράφηκε στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Αρκαδίας και όχι μόνο. Θα μείνει στη σκέψη μας για την ξεχωριστή, την μοναδική διαδρομή του, για την άριστη διοργάνωσή του και  για στιγμές προσωπικές στον καθένα ξεχωριστά.

Όμως θα είναι δύσκολο να φύγει από τη ματιά μας και την μνήμη μας η εικόνα των μικρών μαθητών του Νηπιαγωγείου  και του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας, περισσότερα από 14 παιδιά, τα οποία κάλυψαν τρείς σταθμούς υδροδοσίας με χαμόγελο, με υπευθυνότητα και πάνω από όλα με τη χαρά ότι συμμετείχαν σε κάτι ξεχωριστό. Συγχαρητήρια και στην κυρία Μαρία Τσίτουρα, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημητσάνας που ήταν η ψυχή της μάζωξής τους.

Σε αυτό το ξεχωριστό Αφιέρωμα Σύμβολο στον Αγώνα του Χθες, το Σήμερα στα πρόσωπα του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου των παιδιών της Δημητσάνας μας δίνει Ελπίδα για το Αύριο, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε. Μικροί Συνεχιστές του Αύριο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ευχαριστούμε από καρδιάς

Όλους όσους δεσμεύτηκαν το πρωινό της Κυριακής 12 Μαϊου 2019 με την Υπόσχεση του Αθλητή μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο – Μουσείο ΄Μίκης Θεοδωράκης στη Ζάτουνα.

Όλους  όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας, τον Πρόεδρο της κοινότητας Ζάτουνας κ. Δημήτρη Κουγιούφα, τις Γυναίκες του Βαλτεσινίκου για τα καλούδια που ετοίμασαν για τους δρομείς και όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκκίνηση και τον τερματισμό.

Ευχαριστούμε Όλους τους Εθελοντές και  υποστηρικτές του αγώνα.

Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Γορτυνίας και ξεχωριστά την κυρία Μαρίνα Διαμαντοπούλου, η οποία από το 2011 είναι μαζί μας, σε μια  αργαστή συνεργασία για την πραγματοποίηση του αγώνα Θεοδωράκεια, ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία.

Για την Διοργάνωση

Ελένη Μπερτσάτου

-

  

-

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00