Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Κάλεσμα Ολυμπιονικών στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Τη λάμψη της Βούλας Πατουλίδου θα έχει ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», αφού η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης απηύθυνε το δικό της κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους, ενόψει του αγώνα της Κυριακής 5 Απριλίου.

Η αθλήτρια - σύμβολο του ελληνικού στίβου και ενεργό μέλος της «οικογένειας» του Μαραθωνίου από το ξεκίνημά του, στηρίζει για άλλη μια χρονιά το θεσμό που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και προβάλλει σε ολόκληρο τον πλανήτη το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχοντας αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα. 

Λίγο πριν το κλείσιμο των εγγραφών, που ολοκληρώνονται την Τετάρτη 11 Μαρτίου, η Βούλα Πατουλίδου εξήγησε γιατί πρέπει όλοι να δηλώσουν συμμετοχή είτε στο Μαραθώνιο, είτε στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. και 10.000 μ., λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής. Είναι μια προσπάθεια που βελτιώνεται κάθε χρόνο, μεγαλώνει και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κεντρική Μακεδονία. Η Θεσσαλονίκη λεγόταν από παλιά ‘αθλητομάνα’ και είναι ευχής έργο ότι έχει ξεκινήσει και έχει μεγαλώσει εδώ ένας τόσο σπουδαίος Μαραθώνιος, που έχει βγάλει και ‘παρακλάδια’. Ας μην ξεχνάμε τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και το γιορτινό κλίμα που υπάρχει στην πόλη κάθε Οκτώβριο!

Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι Ολυμπιονίκης ή πρωταθλητής. Αν δεν υπάρχει αθλητισμός, δεν υπάρχει φυσικά και πρωταθλητισμός. Οπότε, οι Ολυμπιονίκες και οι αθλητές που είναι πιο αναγνωρίσιμοι και κάποιοι άνθρωποι έχουν δακρύσει με τις προσπάθειές τους, επιβάλλεται να δίνουν το ‘παρών’ σε τέτοιες διοργανώσεις».

Στο σημαντικό κοινωνικό ρόλο της διοργάνωσης εστίασε η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘μπράβο’ στον κόσμο που συμμετέχει σε μία τόσο μεγάλη γιορτή, όπως ο Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’. Το σημαντικότερο που μπορούν να κάνουν όσοι θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση, είναι να επηρεάσουν και άλλους ανθρώπους να τρέξουν ή να περπατήσουν στις 5 Απριλίου, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς».

Πολύ μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης έχει ο όμιλος ING Greece (σύντομα NN Hellas), ως Μέγας Χορηγός του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ του ομίλου, Καρίνα Περέιρα, αναφέρθηκε με ενθουσιώδη τρόπο στο ξεκίνημα αυτής της νέας συνεργασίας: 

«Για πρώτη φορά είμαστε Μέγας Χορηγός στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουμε τη Βόρεια Ελλάδα και ακόμη πιο σημαντικό να είμαστε κοντά στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι το άλφα και το ωμέγα για μία υγιή ζωή. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ καλό να είμαστε κοντά στη νεολαία, αλλά και σε όλες τις γενιές, γιατί στο τρέξιμο και στον Μαραθώνιο βλέπουμε εξαιρετικές επιδόσεις από όλες τις ηλικίες. Για εμάς αυτός είναι ένας όμορφος θεσμός, τον οποίο θέλουμε να αγκαλιάσουμε. Επιθυμούμε να είμαστε στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο. Έχουμε δει ότι η πόλη αγαπάει πάρα πολύ τον Μαραθώνιο. Γι’ αυτό κι εμείς θεωρούμε ότι είναι το γεγονός της χρονιάς!»

Πολύ σημαντική είναι, επίσης, η συνεισφορά της Mercedes-Benz Ελλάς, η οποία αποτελεί Επίσημο Χορηγό του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος». Με αφορμή την έναρξη αυτής της ξεχωριστής συνεργασίας, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της εταιρείας, Παναγιώτης Ριτσώνης, υπογράμμισε:

«Ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος ‘Μέγας Αλέξανδρος’ είναι πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση. Αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Η Mercedes-Benz Ελλάς στηρίζει έμπρακτα τα αθλητικά ιδεώδη και μέσα σ’ αυτή την προσέγγιση βρήκε μια πολύ καλή ευκαιρία να στηρίξει ένα μεγάλο θεσμό. Ας είναι αυτή η αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και στους συμμετέχοντες».

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00