ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 2ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι ορεινοί αγώνες τρεξίματος Μινωικό Μονοπάτι Μύθων. Φέτος ο μικρός- μόνο σε εισαγωγικά - αγώνας των 12,5 χλμ που προστέθηκε έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους  και νεοεισερχόμενοι στο χώρο του ορεινού τρεξίματος , αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι αγώνες συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Ομιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης

Ο σύμμαχος καιρός χωρίς να λείπει όπως και μια ψευτοκαταιγίδα που προσπάθησε για λίγο ενδιάμεσα να μας δυσκολέψει, χωρίς να τα καταφέρει τελικά, βοήθησαν στο καλό αυτό αποτέλεσμα.

Στους δύο ορεινούς απαιτητικούς αγώνες τον μεγάλο των 26,3 χλμ και ±1350 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και τον μικρό των 12,5 χλμ και ±650 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς , έτρεξαν και απόλαυσαν για άλλη μια φορά σε πανέμορφες διαδρομές , στα δάση και φαράγγια στο Ζωνάρι, Μεταξοχώρι, Σελάκανο, Μινό, Αγ. Μαρίνα πλήθος συμμετεχόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και από κάθε γωνιά της Κρήτης.

Μαζί μας ήταν και μας τίμησε με την παρουσία του ο διεθνούς εμβέλειας αθλητής της The North Face από το Μέτσοβο Νίκος Καλοφύρης.

Αισιόδοξο μήνυμα στο χώρο του ορεινού τρεξίματος αποτελεί το γεγονός πολλών νέων συμμετεχόντων αλλά και νεοεισερχόμενων αθλητών σε τέτοιου είδους αγώνες.

Η  φιλοξενία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύθων  με τα διάφορα εδέσματα και φαγητά δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μύθων και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγιαννάκη που τον τελευταίο καιρό έγιναν κυριολεκτικά «θυσία» αφήνοντας πίσω οικογένειες και επαγγελματικές υποχρεώσεις .

Οι εθελοντές μας , Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας, Σώμα Σαμαρειτών Ιεράπετρας και Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης ήταν πάλι δίπλα μας προσφέροντας τα μέγιστα για την υποστήριξη και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα και στον αγώνα των 26,3 χλμ στην γενική κατάταξη ανδρών, πρώτος αναδείχθηκε ο ακούραστος Μανόλης Σηφάκης της Afordakos Team με χρόνο 2 ώρες 24 λεπτά 48 δευτ. ,δεύτερος ο Παύλος Μαυρογιαννης με 2 ώρες 25 λεπτά 52 δευτ και τρίτος ο Νίκος Καλοφύρης της The North Face με χρόνο 2 ώρες 29 λεπτά 51 δευτ.  Στις γυναίκες πρώτη  ήταν η Dring –Doulgeraki Joanna με χρόνο  3 ώρες 28 λεπτά 43 δευτ. ,δεύτερη η Σταπουντζή Μαργαρίτα  με 3 ώρες 44 λεπτά 41 δευτ και τρίτη η Beta Flora με χρόνο 3 ώρες 57 λεπτά 12 δευτ.

Στον αγώνα των 12,5 χλμ πρώτος έκοψε το νήμα ο Μιχελακάκης Αριστείδης του Ο.Φ.Η.  με με χρόνο 1 ώρα 12 λεπτά 58 δευτ. ,δεύτερος ο Περράκης Γιώργος από την Παλαιόχωρα με 1 ώρα 17 λεπτά και τρίτος ο Αφορδακός Βαλάντης του Σ.Δ.Υ. Ηρακλείου  με χρόνο 1 ώρα 19 λεπτά.   Στις γυναίκες πρώτη  ήταν η Μαρίνα Αχλάτη του Λυβικού με χρόνο 1 ώρα 32 λεπτά 49 δευτ. ,δεύτερη η Topa Katarzyna  με 1 ώρα 35 λεπτά 39 δευτ και τρίτη η Federsen Helena με χρόνο 1 ώρα 36 λεπτά 50 δευτ.

-

 

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα