ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολυμπιακή και ποδοσφαιρική λάμψη στα Καλαμάτα Street Relays

Όλη η Καλαμάτα έγινε μία αγκαλιά, πήρε τη σκυτάλη και έστειλε ηχηρό μήνυμα στον εναρκτήριο αγώνα των Βίκος StreetRelays για το 2015. Σε μία ηλιόλουστη μέρα, η πανέμορφη παραλία της Καλαμάτας πλημμύρισε από χιλιάδες πολίτες μικρούς και μεγάλους, που άνοιξαν το πρόγραμμα των αγώνων σκυταλοδρομιών για το 2015 ενισχύοντας τον κοινωνικό σκοπό του αγώνα με αποδέκτη το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης).

Την πρώτη μέρα της Άνοιξης, την ημέρα που γιορτάζεται η Ορθοδοξία, στην παραλία της πόλης, μπροστά από το EliteCityResort, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και στήριξε το έργο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Καλαμάτας. Ο Περιφερειάρχης Καλαμάτας, Πέτρος Τατούλης μαζί με το παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Νίκο Λυμπερόπουλο, ήταν αυτοί που έδωσαν την εκκίνηση σε μια αθλητική γιορτή υπό τους ήχους της μουσικής.

Κοζομπόλη: ”Πρωτοπόρος η Καλαμάτα,

στηρίζουμε όλους τους αγώνες”

Λαμπερή ήταν όμως και η παρουσία διακεκριμένων αθλητών και προσωπικοτήτων, με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών να παίρνει τη σκυτάλη και να ενισχύει τον αγώνα που γίνεται για το ΚΕΦΙΑΠ.

Ο ΣΕΟ (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών) που για πρώτη φορά συμμετείχε τόσο ενεργά ως συνεργάτης των αγώνων, συγκρότησε τετράδα με την πρόεδρό του Βούλα Κοζομπόλη, το Λευθέρη Κόνσολα, τη Βούλα Ζυγούρη και τον Γιώργο Κόνσολα. Ήταν μοναδικές οι στιγμές που έζησαν εκατοντάδες μικρά παιδιά γνωρίζοντας από κοντά αθλητές πρότυπα.

Η Βούλα Κοζομπόλη μιλώντας για τους αγώνες δήλωσε με ενθουσιασμό, “θέλουμε σε κάθε προσπάθεια να είμαστε κοντά, σε όλη την Ελλάδα. Η Καλαμάτα είναι πάντα πρωτοπόρος. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές”.

Η Βούλα Ζυγούρη με την σειρά της υποστήριξε πως, “τέτοιες διοργανώσεις σαν τα Βίκος Relays είναι πολύ σημαντικές, γιατί βοηθούν να τρέξουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους. Βοηθούν στην απόκτηση αθλητικής κουλτούρας για μία διά βίου άθληση. Είναι αυτό που θα μας γλυτώσει από ότι η καθιστική ζωή συνεπάγεται”.

Μαζί τους όμως και ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής με κινητικά προβλήματα, Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος άφησε την ρακέτα του τένις, όπου κατακτά πρωταθλήματα και πήρε σκυτάλη. Στιγμές μοναδικές, μπροστά στην παραλία της πόλης, υπό το χειροκρότημα χιλιάδων Καλαματιανών, που αγκάλιασαν την διοργάνωση και την έκαναν δική τους.

Λυμπερόπουλος: “Εξαιρετική η προσπάθεια,

συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία”

Εκείνος φυσικά που ξεσήκωσε τον κόσμο λόγω της επιστροφής στα πάτρια εδάφη μετά από καιρό και που δεν έπαψε να φωτογραφίζεται και να μοιράζει αυτόγραφα, δεν ήταν άλλος από τον πρεσβευτή των αγώνων, Νίκο Λυμπερόπουλο.

Εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών και αναμφίβολα ο κορυφαίος Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Λυμπερόπουλος επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και πήρε σκυτάλη τρέχοντας στην αθλητική γιορτή της Καλαμάτας.

Αφού κάλυψε απόσταση 2,5 χλμ. ως μέλος της ομάδας του, μιλώντας για τον αγώνα τόνισε:

“Είναι μια εξαιρετική προσπάθεια. Συγχαρητήρια σε όλους και στον Βίκο για την πρωτοβουλία, αλλά συγχαρητήρια και στην πόλη μας που αναλαμβάνει τέτοιες διοργανώσεις και τις φέρνει σε πέρας με μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε πάντα ήταν αθλητική πόλη η Καλαμάτα και θα πρέπει να παραμείνει”.

Τατούλης: “Αγώνες με συμβολισμό

να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”

Μεγάλος υποστηρικτής των Βίκος StreetRelays της Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη όχι απλά να δίνει την εκκίνηση, αλλά να είναι παρών καθ' όλη την διάρκεια των αγώνων και να τονίζει με έμφαση στο τέλος:

“Είναι μία ενδιαφέρουσα διοργάνωση γιατί συμμετέχει όλος ο κόσμος, όλη η κοινωνία, πολίτες και παιδιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, τις κοινωνικές τάξεις, έχει όμως και ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί στέλνει έναν συμβολισμό. Την περίοδο της αναγέννησης της φύσης, εμείς στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα, είτε στο αγωνιστικό επίπεδο, είτε στο πολιτικό και κοινωνικό, χωρίς να ενώνουμε δυνάμεις”.

Χρυσόστομος: “Σημασία έχει η συμμετοχή

και η ορθοπραξία για τον συνάνθρωπο”

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ήταν μία ακόμη ξεχωριστή παρουσία στους αγώνες Βίκος StreetRelays της Καλαμάτας και έκανε αίσθηση με την ομιλία του επισημαίνοντας:

“Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το τι έπαθλα θα πάρει ο καθένας, αλλά η συμμετοχή σε αυτή τη προσπάθεια, που εξυπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Την ημέρα της Ορθοδοξίας απαιτείται και μια ορθοπραξία, που είναι κάθετι το οποίο μπορεί να αποτελέσει στήριξη, συμπαράσταση και συναρωγή στον συνάνθρωπο”.

Οι νικήτριες ομάδες των Καλαμάτα Βίκος Relays

στα 2x5000μ. και στα 4x2500μ.

Αν και στα Βίκος StreetRelays εκείνο που μετράει πάνω από όλα είναι η συμμετοχή και το πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας της ομάδας, δεν μπορούν να αναφερθούν οι νικήτριες ομάδες των 2x5000μ. και 4x2500μ.

2x5000μ.

ΑΝΔΡΕΣ: Ηλίας Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Μητρογιαννόπουλος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: COSMOSFlightGirlsRunTeam (Ιωάννα Βασιλιακιώτη, Νικολέττα Ρομπάκη)

ΜΙΚΤΗ: HappyRunTeam (Πέτρος Παπαδόπουλος, Ελένη Θεοδωρακοπούλου)

4x2500μ.

ΑΝΔΡΕΣ: Δημήτρης Ρούτσης, Δημήτρης Σολωμάκος, Κώστας Μητρογιαννόπουλος, Ηλίας Νικολόπουλος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: TheRockRunTeam 2 (Λίνα Έντνι, Ειρήνη Γυφτέα, Ζωή Γιαννούτσου, Ασημίνα Ηλιακοπούλου)

ΜΙΚΤΗ: Καλαματιανές Σαϊτες (Νίκος Πουλογιαννόπουλος, Βασίλης Φωτόπουλος, Σοφία Κονταξάκη, Διονύσης Μάλαμας)

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες της Καλαμάτας, αλλά και τα πλήρη αποτελέσματα, θα είναι διαθέσιμα από την Δευτέρα 2 Μαρτίου στην ιστοσελίδα των αγώνων www.relays.gr

Από το Γραφείου Τύπου & Ενημέρωσης

-

 

 

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Ο Δρόμος των 118

Ο Δρόμος των 118

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Vrilissia Run

Vrilissia Run

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

KLAPADOS TRAIL 2022

KLAPADOS TRAIL 2022

Δεκ 04, 2022 Rate: 0.00

Αποτελέσματα