Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Έμβρυο-Νεογνό-Παιδί με συγγενείς καρδιοπάθειες, διάγνωση και αντιμετώπιση».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Έμβρυο-Νεογνό-Παιδί με συγγενείς καρδιοπάθειες, διάγνωση και αντιμετώπιση». Η ημερίδα διοργανώθηκε από το σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» με τη συμπαράσταση του Aegean College και την υποστήριξη του ΣΕΜΜΑ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα συγγενών καρδιοπαθειών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν γιατροί, φοιτητές, σπουδαστές και γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες, ενώ το παρών έδωσαν η κα. Κ. Παλιού εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής, καθώς και ο κ. Ευαγγ. Αυγουλάς εκ μέρους του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σε αυτή συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες: γυναικολόγοι, εμβρυολόγοι, νεογνολόγοι, παιδοκαρδιολόγοι και παιδοκαρδιοχειρουργοί από τα νοσοκομεία Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Παίδων Μητέρα, Ιασώ Παίδων, Παίδων Αγ. Σοφία & Αγλαΐας Κυριακού, οι οποίοι τόνισαν ότι η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων ειδικοτήτων σε συνδυασμό με τις καλές συνθήκες υγιεινής στο χώρο εργασίας συντελούν στη θετική έκβαση της πορείας των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Συγχρόνως, είναι απαραίτητες η έγκαιρη διάγνωση, η κατάλληλη χειρουργική και φαρμακευτική αντιμετώπιση, η μακροχρόνια επιμελής παρακολούθηση από ειδικά κέντρα συγγενών καρδιοπαθειών, καθώς και η ευαισθητοποίηση των ίδιων των πασχόντων.

Την ημερίδα συντόνισε η δημοσιογράφος υγείας Εύα Ντελιδάκη.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες των διοργανωτών Aegean College, ΣΕΜΜΑ και με την ομιλία της κυρίας Αθηνάς Βαρελά-Κολτσιδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου «Η καρδιά του παιδιού», η οποία παρουσίασε το Σύλλογο, καθώς και το έργο που αυτός επιτελεί και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους.«Η Καρδιά του Παιδιού» απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 32 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και  τους φορείς Eurordis, Eurocharity & QualityNet.
Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

https://www.kardiapaidiou.gr/?page_id=1668
https://www.aegeancollege.gr
Για πληροφορίες σχετικά με δωρεές επισκεφτείτε μας στο:
https://www.kardiapaidiou.gr/?page_id=1772


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00