ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2015 στη Κυπαρισσία

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή στην Κυπαρισσία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου 2015, όλων των κατηγοριών και παράλληλα αγώνας διάθλου ανοιχτής συμμετοχής. Μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν οι συνήθεις ύποπτοι του αγωνίσματος, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης και η Ντενίζ Δημάκη.

Οι αγώνες συν διοργανώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον Φορέα Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας. Οι συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες άγγιξαν τις 200, αλλά λόγω και των δυσοίωνων καιρικών προβλέψεων τελικά περίπου 150 αθλητές πήραν εκκίνηση σε όλες τις κατηγορίες.
Ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος αθλητών και διοργανωτών. Η μέρα ξεκίνησε με θυελλώδεις ανέμους που κυριολεκτικά πλαγιοκοπούσαν τους αθλητές τόσο στη διαδρομή του τρεξίματος όσο και στην ποδηλασία όπου η ισορροπία πάνω στο ποδήλατο ...δεν ήταν και τόσο δεδομένη. Προς το τέλος του αγώνα έπιασε και βροχή που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τους αθλητές. Μπορεί η απόσταση να ήταν σπριντ (5-20-2,5) αλλά τελικά ο αγώνας αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρός με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείψουν κιόλας.

Από την εκκίνηση τους αγώνα ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης πήρε το προβάδισμα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους υπόλοιπουςφτάνοντας στην 6η νίκη του σε πανελλήνιο πρωτάθλημα διάθλου με χρόνο 58:17. Πίσω του, ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου, εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε 59:36 και τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος σε 1:00:55. Στην ίδια κατηγορία ο αθλητής του συλλόγου μας Νίκος Ορφανός έφερε χρόνο 1:22:56

Στην κατηγορία των Βετεράνων Ανδρών πρώτος ο Σταμάτης Ρώμας με 1:02:38 ενώ ήταν τέταρτος και στη γενική κατάταξη, με δεύτερο τον αθλητή του Μεσσηνιακού και του συλλόγου μας Γιώργου Καστριτσέα με χρόνο 1:16:17 και τρίτο τον Χαραλαμπόπουλο Λεωνίδα με 1.18.59.
Στις γυναίκες, η Ντενίζ Δημάκη ήταν και φέτος ασυναγώνιστη και με συντηρητική κούρσα πήρε τη νίκη σε 1:08:09. Δεύτερη τερμάτισε η Ευαγγελία Γκοτζιά σε 1:26:45.

Πρώτη γυναίκα στην κατηγορία βετεράνων ήταν η Σαμπρίνα Τβις σε 1:12:22 και δεύτερη η αθλήτρια του συλλόγου μας Μαντζουνέα Καλλιόπη με 1.28.10 

Στην κατηγορία ανεξάρτητων συμμετοχών στους άντρες ο αθλητής του συλλόγου μας Ιάκωβος Γεώργιος σημείωσε χρόνο 1:39:13

Στην κατηγορία ανοιχτής συμμετοχής, πρώτος στους άνδρες ήταν ο Χρήστος Ραφαηλίδης σε 1:03:22, πρώτη γυναίκα η Ευγενία Μπουλμέτη σε 1:16:53 με δεύτερη την Κατερίνα Φιλιππίδου με 1:23:46 και τρίτη η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιώτα Ασημάκου με χρόνο 1:25:37

Επίσης συμμετοχή στην σκυταλοδρομία είχαν οι αδελφοί Γιώργος και Γιάννης Δούβας, οι οποίοι σημείωσαν χρόνο 1:13:04, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στη κατηγορία τους.
Συγκινητικός ήταν ο αθλητής του Paratriathlon Αλέξανδρος Θεοδωρίδης που με ένα χέρι κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς την ποδηλασία και να τερματίσει τελικά με αξιόλογη επίδοση, 1:21:36. Για όσους έτρεξαν αυτόν τον αγώνα, καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν για κάποιον με ένα χέρι να κρατήσει την ισορροπία του στο ποδήλατο.
Να σημειώσουμε πως εκτός από τον αγώνα των μεγάλων, διεξήχθησαν και άλλοι δυο αγώνες για τις μικρές κατηγορίες (Παμπαίδων-Παγκορασίδων 1-5-0,5) και Παίδων-Κορασίδων (2,5-10-1,25) με τη συμμετοχή πολλών μικρών αθλητών.
Ήταν η πρώτη φορά που η διοργάνωση φιλοξενήθηκε εκτός Αθηνών και το "πείραμα" στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Δήμος Τριφυλίας στον οποίο υπάγεται η Κυπαρισσία, φιλοξένησε με όλες του τις δυνάμεις τη διοργάνωση την οποία επίσης στήριξαν χορηγικά ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, οι εταιρίες Pearl Izumi και IDEAL bikes, οι ιστοσελίδες RunningNews.gr , trinews.gr και τα αθλητικά έπαθλα "Olympus"

Aπό το Ναυταθλητικό όμιλο Κυπαρισσίας συμμετείχαν 12 αθλητές με εξαιρετικές επιδόσεις ενώ ικανοποιημένος από την συμμετοχή ήταν τόσο ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Διάθλου, κ. Γιάννης Πετρίδης, και ο Πρόεδρος του ΝΟΚΥ Χρήστος Κανελλόπουλος αλλά και πρόεδρος του Αθλητικού φορέα καθηγητής Ζαχαρίας Κανελλόπουλος που μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες έκανε τις βραβεύσεις.
Τεράστια ήταν η συμβολή των εθελοντών, της Αστυνομίας, όσο και της Σούλα Χριστοπούλου που βοήθησε για την άρτια τέλεση των αγώνων με άριστη διοργάνωση.
Με τα καλύτερα λόγια, αλλά και για τη φιλοξενία μίλησαν οι πρωταθητές Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού φορέα κ. Κανελλόπουλος ευχαρίστησε για 3η φορά την επίσκεψη των αθλητών αλλά και τους συνεργάτες του, μιλώντας για τις κατηγορίες των αθλητών που μετείχαν υποσχόμενος να αναβαθμιστεί ο θεσμός από την πλευρά του Δήμου. Ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τερζής ευχαρίστησε την ομοσπονδία που επέλεξε την πόλη για την διοργάνωση συμβάλλοντας καθοριστικά στον αθλητισμό.
Η πρωταθλήτρια Διάθλου Ελλάδος Ντενίζ Δημάκη μίλησε για υψηλού επιπέδου διοργάνωση καθώς η επιτυχία τέτοιων προσπαθειών είναι εξασφαλισμένη πλέκοντας το εγκώμιο της όμορφης Κυπαρισσίας που φιλοξενεί χωρίς επιπλέον έξοδα τους αθλητές για τους αγώνες.
Ο Πρωταθλητής Τριάθλου Γρηγόρης Σκουλαρίκης που έχει έρθει ξανά στη Κυπαρισσία τόνισε ότι η διοργάνωση είναι άρτια όπως αρμόζει σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα μιλώντας με θερμά λόγια για την ζεστασιά των διοργανωτών αλλά και την φιλοξενία που παρείχαν, ενώ αποτελεί όπως είπε την καλύτερη προετοιμασία για το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα τον Μάρτιο.
Ο επίσης Πρωταθλητής Σταμάτης Ρώμας υπογράμμισε ότι το πρωτάθλημα αποτελεί τεράστια εμπειρία για την χώρα και τον τόπο που μας φιλοξενεί, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχουν οι εγγυήσεις για να φιλοξενηθούν από όλη την Ελλάδα και άλλοι τέτοιοι αγώνες

Το ΔΣ συγχαίρει τους ανωτέρω αθλητές για την συμμετοχή και τις επιτυχίες τους.

Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

 
 
 

Αποτελέσματα