ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ανακοίνωση του ΣΔΥ Θεσσαλονίκης για τον 6th ECO MARATHON στην Ρουμανία (9 Mαϊου 2015)

Μετά από την απαίτηση πολλών μελών του ΣΔΥΘ για επανάληψη της επιτυχημένης εκδρομής στον Eco Marathon  στην Ρουμανία, σας ανακοινώνουμε τις λεπτομέρειες της εκδρομής, στο MoieciudeSus στην Ρουμανία (30χλμ από την πόλη Brasov).

Περιγραφή αγώνων:

Ο ¨κύριος¨ αγώνας είναι απόστασης 42χλμ, με θετική υψομετρική ανάβαση 2.400μ και χρονικό όριο τις 9 ώρες. Κινείται κατά 90% σε χωματόδρομους και μονοπάτια (κυρίως), ενώ έχει και 10% άσφαλτο. Το τερέν είναι σχετικά ¨ήπιο¨ και θυμίζει πολύ τις Άλπεις (καμία σχέση με τις κοφτερές πέτρες του Ολύμπου π.χ.). Είναι ένας πολύ καλός ¨εισαγωγικός¨ αγώνας μαραθώνιας απόστασης για δρομείς βουνού, ή ένας καλός αγώνας έμπειρων δρομέων για ρεκόρ!. Λόγω του ιδιαίτερου ¨σχήματός¨ του σαν τριφύλι, χωρίζεται σε τρία διαφορετικά ¨πέταλα¨ των 14χλμ περίπου, τα οποία ενώνονται σε ένα κοινό σημείο (αφετηρία - τερματισμός), απ' όπου οι αθλητές περνάνε δύο φορές (και εύκολα μπορούν να τους δουν οι συνοδοί - θεατές)

Ο ¨μικρός¨ αγώνας είναι ένα από τα ¨πέταλα¨, απόστασης 14χλμ, με θετική υψομετρική ανάβαση 600μ, με αντίστοιχο τερέν όπως του μεγάλου αγώνα. Αγώνας ιδανικός για αρχάριους.

Διαδικασία συμμετοχής – προεγγραφής –τελικής πληρωμής:

Τα μέλη του ΣΔΥΘ, που θέλουν να συμμετέχουν στους αγώνες, καλούνται μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου να στείλουν e-mail στο info@sdyth.gr, με τίτλο EcoMarathon και τα στοιχεία που απαιτούνται για την εγγραφή τους,  με την παρακάτω σειρά:

Αριθμός Ταυτότητας ή Διαβατηρίου, Επώνυμο και Όνομα (στα Λατινικά), Ημερομηνία Γέννησης, Διεύθυνση κατοικίας,  Εθνικότητα, τηλέφωνο, e-mail, μέγεθος t-shirt, Αγώνας (42χλμ ή 14 χλμ) και 3 τελευταίους αγώνες που πήρατε μέρος. Μπορείτε να συμπληρώνετε τα παραπάνω στοιχεία σε αντίστοιχη φόρμα που θα υπάρχει και στα γραφεία του Συλλόγου.

Οι τιμές συμμετοχής στους αγώνες , καθώς και το πακέτο μαζί με την μεταφορά με λεωφορείο και τις διανυκτερεύσεις με πρωινό σε δίκλινα δωμάτια, όπως περιγράφονται παρακάτω στο πρόγραμμα, (με επιπλέον επιβάρυνση για μονόκλινο) για 35 διαθέσιμες θέσεις, είναι:

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ (συμπεριλαμβάνεται το κόστος συμμετοχής στους αγώνες)

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 42χλμ

35€

195€

ΑΓΩΝΑΣ 14χλμ

28€

190€

Για τα μη μέλη του ΣΔΥΘ που θα συμμετέχουν στους αγώνες το πακέτο συμμετοχής στην εκδρομή θα είναι +10 € (δηλαδή 205€) , ενώ για τους συνοδούς – φίλους που θα έρθουν στην εκδρομή  χωρίς να συμμετέχουν στους αγώνες το κόστος θα είναι 170 €.

Την προκαταβολή των 100 € για την συμμετοχής σας, μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα την καταθέσετε στον λογαριασμό ... 0026.0118.470.200.413.877, του προέδρου του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Λαμπρινίδη στην Eurobank , αναγράφοντας στην Αιτιολογία το Επώνυμο - Ρουμανία. Εναλλακτικά μπορείτε να πληρώσετε και στο γραφείο του συλλόγου κάθε Τετάρτη 18:00 με 21:00.

Το υπόλοιπο ποσό της συμμετοχής στην εκδρομή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου (με τους ίδιους παραπάνω τρόπους).

Επισημαίνουμε ότι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται. Μόνον το ποσό της εξόφλησης μπορεί να επιστραφεί, για ακύρωση της συμμετοχής στην εκδρομή από σοβαρό ιατρικό λόγο και σε κάθε περίπτωση μέχρι 15 μέρες πριν από την ημέρα αναχώρησης.

Περιγραφή εκδρομής:

Η 4ήμερη εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 Μαΐου έως την Κυριακή 10 Μαΐου. Θα ξεκινήσει από το γνωστό σημείο του Καυταντζογλείου (κάτω από την κεντρική είσοδο, επί της Αγίου Δημητρίου) την Πέμπτη8 Μαΐου και ώρα  06:00 (συνάντηση στις 05:45). Μετά από 12-13 περίπου ώρες και 670χλμ περίπου, θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι,  όπου και η πρώτη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3 αστέρων (πιθανά το Ibis που μείναμε την προηγούμενη φορά). Το βράδυ προαιρετικά, επίσκεψη (με τα πόδια) στο ιστορικό κέντρο και βραδυνό σε ένα από τα πιο φημισμένα εστιατόρια του Βουκουρεστίου (με live χορούς και εξαιρετικό φαγητό!). Την Παρασκευή το πρωί και πρίν το πρωινό θα γίνει ένα υποχρεωτικό (!) χαλαρό τρέξιμο γύρω από το παλάτι του Τσαουσέσκου!. Αμέσως μετά αναχώρηση για το MoieciudeSus (διαδρομή 4 ωρών για 190χλμ περίπου). Ενδιάμεσα θα κάνουμε στάση στο παλιό Ιστορικό κέντρο του Brasov, στο κάστρο του Bran (Δράκουλα!) και μετά αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στοMoieciudeSus. Εκεί θα τακτοποιηθούμε στους ξενώνες, που έχουμε επιλέξει. Μετά θα παραλάβουμε τα πακέτα συμμετοχής στους αγώνες και θα παρακολουθήσουμε την τεχνική ενημέρωση στις 20:00. Καθόλη την διάρκεια του τριημέρου οι διοργανωτές προσφέρουν δωρεάν pasta party, όχι μόνον για τους αθλητές αλλά και για όλους τους συνοδούς τους.

Το πρωί του Σαββάτου στις 09:00 είναι  η ταυτόχρονη εκκίνηση των δύο αγώνων. Απόγευμα ελεύθερο και νωρίς το βράδυ θα συμμετέχουμε στο προαιρετικό ¨νικητήριο¨ γλέντι!!! Την Κυριακή στις 06:00 αναχώρηση για Βουκουρέστι και μετά για Θεσσαλονίκη, όπου θα φτάσουμε αργά το βράδυ.

Γενικά:

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το πρακτορείο Excellent (ιδιόκτητο 35άρι λεωφορείο). Στο MoieciudeSusη επιλογή των ξενώνων (ανάλογα με την συμμετοχή θα μοιραστούμε σε 1 ή και 2 κοντινούς ξενώνες), θα γίνει από τον ΣΔΥΘ και σύμφωνα με τις προτάσεις, που μας έστειλαν οι ίδιοι οι διοργανωτές. Τα στοιχεία των ξενοδοχείων – ξενώνων  θα δοθούν λίγες μέρες μετά  το ¨τελικό¨ κλείσιμο των συμμετοχών στις 31 Μαρτίου. Στους ξενώνες και μετά από προειδοποίηση μπορούν να μας σερβίρουν και γεύματα, εκτός από το πρωινό.

Απαραίτητα πρέπει να έχετε μαζί σας  ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (νέου τύπου δηλαδή) ή διαβατήριο.

Αρχηγός της εκδρομής θα είναι ο Έφορος του Συλλόγου Δημήτρης Γεωργίου.

Αναλυτικές πληροφορίες (και ένα ωραίο slide show) βρίσκονται στο επίσημο site του αγώνα: www.ecomarathon.ro. Μπορείτε να στέλνετε τυχόν ερωτήσεις σας στο e-mail του συλλόγου info@sdyth.gr ή και στο e-mail του εφόρου του συλλόγου Δημήτρη Γεωργίου dimitris.p.georgiou@gmail.com. Αν υπάρχει κάποιο (σημαντικό) νεότερο για τον αγώνα, θα το ανακοινώνουμε στην ιστοσελίδα μας καθώς και στο Facebook του συλλόγου.

Καλή συνέχεια στην  προετοιμασία σας για έναν ακόμη διεθνή αγώνα βουνού!!

Δημήτρης Γεωργίου

Έφορος Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

7ος Δρόμος Αθανάτων

7ος Δρόμος Αθανάτων

Οκτ 30, 2021 Rate: 0.00

3ο ΟΠΑ RUN

3ο ΟΠΑ RUN

Οκτ 31, 2021 Rate: 0.00