ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τρέχει στην Καλαμάτα για το ΚΕΦΙΑΠ

Η μεγάλη αθλητική γιορτή της Καλαμάτας, ο φιλανθρωπικός αγώνας που φέρει την σφραγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι σκυταλοδρομίες δρόμου που αποτελούν τη μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου, είναι πλέον γεγονός και για την Καλαμάτα. Την Κυριακή 1 Μαρτίου από τις 10:30 το πρωί, στην παραλία της Καλαμάτας, μικροί και μεγάλοι θα δώσουν το παρών σε μία μοναδική αθλητική γιορτή, τα Βίκος StreetRelays.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν υποστηρίζει απλά, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες και γίνεται αρωγός σε αυτήν την πρωτότυπη και ιδιαίτερα συμβολική προσπάθεια των αγώνων σκυταλοδρομιών, που αναδεικνύουν τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, σε συνδυασμό με την κοινωνική προσφορά”, τόνισε με έμφαση ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα το τοπίο και τις όποιες αμφιβολίες πήγαν να δημιουργηθούν, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Ντίνα Νικολάκου, προσθέτοντας επίσης ότι, “ο αθλητικός τουρισμός είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Περιφέρεια, έχουμε επενδύσει σε αυτό και μέσω των Relays είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, να πάρει σκυτάλη και να διοργανώσει αθλητικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλον τον κόσμο και με κοινωνικό χαρακτήρα”.


O αγώνας της Κυριακής στην παραλία της Καλαμάτας, που απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες και περιλαμβάνει αγωνίσματα για παιδιά δημοτικού (4x100μ., 4x200μ.), γυμνασίου-λυκείου (4x1000μ.), αλλά και ενήλικες (4x2500μ., 2x5000μ.) με ή χωρίς πρότερη ενασχόληση με τον αθλητισμό, έχει και έναν πολύ έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, κάτι το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, αφού τα έσοδά του θα διατεθούν στο ΚΕΦΙΑΠ και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι Καλαματιανοί.

Το σύνθημα είναι ένα και μοναδικό για όλους, «παίρνουμε σκυτάλη και τρέχουμε στην Καλαμάτα για το ΚΕΦΙΑΠ στα Βίκος Street Relays, που σε μία πρωτόγνωρη συνεργασία φορέων συνδιοργανώνονται και στηρίζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, τον Αθλητικό Σύλλογο “Ακρίτας” και τις ξενοδοχειακές μονάδες “Horizon Blu”, “Filoxenia” και “Elite City Resort”.

Την Πέμπτη η Συνέντευξη Τύπου με Τατούλη

Την προσεχή Πέμπτη στη συνέντευξη Τύπου για τα “Καλαμάτα Βίκος Relays” θα είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μάλιστα όπως δεσμεύθηκε θα είναι αυτός που θα δώσει την εκκίνηση και πιθανότατα να συμμετέχει το πρωί της Κυριακής 1 Μαρτίου στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Καλαμάτας.

 

 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

7ος Δρόμος Αθανάτων

7ος Δρόμος Αθανάτων

Οκτ 30, 2021 Rate: 0.00

3ο ΟΠΑ RUN

3ο ΟΠΑ RUN

Οκτ 31, 2021 Rate: 0.00