ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ηλιάκειος Δρόμος (7,5 χλμ) & Βενιζέλειος ημιμαραθώνιος

Ηλιάκειος Δρόμος (7,5 χλμ)

Στοιχεία Διαδρομής:Αφετηρία στην Δημοτική Αγορά Χανίων, συνεχίζουμε Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Ακρωτηρίου, στο άγαλμα του Κώστα Ηλιάκη στρίβουμε αριστερά στην Προφήτη Ηλία, Χαλέπας, Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγουμε στην Δημοτική Αγορά.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 10:00

Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν 3 σταθμοί εφοδιασμού με νερό, στον Κατσαμπά , στην προτομή του Σμηναγού Ηλιάκη, όπου θα είναι και η ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και στο σπίτι του Βενιζέλου και φυσικά στον τερματισμό στην Δημοτική Αγορά.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Οι συμμετέχοντες στον Ηλιάκειο Δρόμο θα προμηθευτούν από ένα chip χρονομέτρησης το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσουν στο παπούτσι τους. Το chip θα το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 . Στο 4ο χιλιόμετρο του Ηλιάκειου Δρόμου θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή του ενδιάμεσου χρόνου. Όποιος αθλητής δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου και τον τερματισμό, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα τελικά αποτελέσματα.

Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή. Μόνο ο αριθμός ή μόνο το chip δεν καταχωρεί αποτέλεσμα. Τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους στην Γραμματεία στην Πλατεία της Αγοράς. Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.

Μόνο οι αθλητές που (α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα και (β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time) συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, ανακοινώνεται η τελική τους επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους και λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

Οδηγίες Συμμετοχής:

Όριο ηλικίας: στον Ηλιάκειο Δρόμο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 12 ετών και πάνω.

Μετάβαση στην αφετηρία: Με ιδιωτικό μέσο ή λεωφορείο. Παρακαλούμε να αποφευχθεί η περιοχή γύρω από την Αγορά για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και εκνευρισμός.

Χώροι προθέρμανσης: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Πλατεία της Αγοράς.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.

Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση: Οι αθλητές που πάνε για χρόνο θα τοποθετηθούν στις πρώτες σειρές κάτω από την αψίδα.

Εγγραφή: Η εγγραφή για την συμμετοχή στον Ηλιάκειο Δρόμο μπορεί να γίνει με τους κάτωθι τρόπους:

-Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 20/3/2015

-Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 20/3/2015

-Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής είναι υποχρεωτική και θα γίνεται είτε από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00, είτε από την Γραμματεία την ημέρα του Αγώνα μαζί με την εγγραφή.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον Ηλιάκειο Δρόμο θα είναι δωρεάν για τους μαθητές ενώ οι ενήλικες που δεν είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων καθώς και όσα μέλη δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους θα καταβάλλουν 5 ευρώ για το chip χρονομέτρησης αν επιθυμούν να χρονομετρηθούν .

Απονομές Επάθλων: Στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν θα δοθούν μετάλλιο, κύπελλο και αναμνηστικό δίπλωμα. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:

Κατηγορίες Ανδρών: έως 34 ετών, 35-49 ετών, 50+

Κατηγορίες Γυναικών: έως 34 ετών, 35-49 ετών, 50+

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

Θα υπάρξει ειδική κατηγορία απονομών για μαθητές γυμνασίων - λυκείων.

Συγκεκριμένα:

α) Στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια Γυμνασίου

β) Στα 3 πρώτα αγόρια και στα 3 πρώτα κορίτσια Λυκείου

γ) Ομαδικό Κύπελλο Γυμνασίου, από τους 5 πρώτους συμμετέχοντες μαθητές ενός Γυμνασίου στη γενική κατάταξη

δ) Ομαδικό Κύπελλο Λυκείου, από τους 5 πρώτους συμμετέχοντες μαθητές ενός Λυκείου στη γενική κατάταξη

ε) Ομαδικό Κύπελλο Γυμνασίου για τους περισσότερους τερματίσαντες

στ) Ομαδικό κύπελλο Λυκείου για τους περισσότερους τερματίσαντες

Εκδήλωση λήξης Αγώνων: Με το πέρας των απονομών, θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων και κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους με την συνοδεία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στοιχεία Διαδρομής: Αφετηρία από το Ηρώο στο Θέρισο, Περβόλια, Μουρνιές, Αναγνώστου Γογονή, Λεωφόρος Ηρακλείου, Νεάρχου, Σφακιανάκη, Πλατεία Ελευθερίας (Δικαστήρια), Ηρώων Πολυτεχνείου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Μανούσου Κούνδουρου, Δαγκλή, Ελευθερίου Βενιζέλου και καταλήγουμε στην Δημοτική Αγορά.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22 Μαρτίου 2015

Ώρα έναρξης: 09:00

Σημεία Υποστήριξης: Κατά μήκος του δρόμου θα υπάρχουν 6 σταθμοί εφοδιασμού με νερό στο φαράγγι του Θερίσου , στα Περβόλια, στις Μουρνιές, στη Γογονή, στα Δικαστήρια, στον Κατσαμπά και φυσικά στον τερματισμό στην Δημοτική Αγορά.

Υγειονομική Κάλυψη: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Οι συμμετέχοντες στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα προμηθευτούν από ένα chip χρονομέτρησης το οποίο θα πρέπει να τοποθετήσουν στο παπούτσι τους. Το chip θα το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 19:00 . Στο 10ο χιλιόμετρο του Βενιζέλειου Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή του ενδιάμεσου χρόνου. Όποιος αθλητής δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση, στην ενδιάμεση ζώνη ελέγχου και τον τερματισμό, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στα τελικά αποτελέσματα.

Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του αγώνα την ταυτότητα του αθλητή. Μόνο ο αριθμός ή μόνο το chip δεν καταχωρεί αποτέλεσμα. Τα chips χρονομέτρησης επιστρέφονται υποχρεωτικά αμέσως μετά τον τερματισμό στους στη Γραμματεία στην Πλατεία της Αγοράς. Σε περίπτωση εγκατάλειψης ή μη συμμετοχής, ο δρομέας υποχρεούται να φροντίσει για την έγκαιρη επιστροφή του chip.

Μόνο οι αθλητές που (α) συμμετείχαν και αγωνίστηκαν έγκυρα και (β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου (split time) συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, ανακοινώνεται η τελική τους επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους και λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

Οδηγίες Συμμετοχής:

Όριο ηλικίας: στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 15 ετών και πάνω.

Μετάβαση στην αφετηρία: Με ιδιωτικό μέσο ή λεωφορείο. Η μεταφορά των αθλητών με λεωφορείο προσφέρεται δωρεάν. Το λεωφορείο θα παραλάβει αθλητές από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 07:15 την ημέρα του Αγώνα. Για όσους χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό μέσο, παρακαλούμε η μετάβασή τους στον χώρο εκκίνησης να γίνει έγκαιρα για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και εκνευρισμός.

Χώροι προθέρμανσης: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Πλατεία στο Ηρώο.

Διαχείριση προσωπικών αντικειμένων: Υπάρχει πρόβλεψη για παράδοση των προσωπικών αντικειμένων σε ειδικό βαν στο Θέρισο και παραλαβή τους από το ίδιο βαν στην Αγορά.

Τοποθέτηση δρομέων στην εκκίνηση: Οι αθλητές που πάνε για χρόνο θα τοποθετηθούν στις πρώτες σειρές κάτω από την αψίδα.

Εγγραφή: Η εγγραφή για την συμμετοχή στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο μπορεί να γίνει με τους κάτωθι τρόπους:

-Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων (www.sdyh.gr) μέχρι την 20/3/2015

-Στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την 20/3/2015

-Στην αφετηρία του Δρόμου μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής είναι υποχρεωτική και θα γίνεται είτε από το Κέντρο Εγγραφών το οποίο θα λειτουργεί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς το Σάββατο το πρωί, 21/3/2015, από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 17:00 έως τις 19:00, είτε από τη Γραμματεία την ημέρα του Αγώνα μαζί με την εγγραφή.

Κόστος Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα είναι 5 ευρώ για το chip χρονομέτρησης για όσους δεν είναι μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων καθώς και όσα μέλη δεν έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους .

Απονομές Επάθλων: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν στον 4ο Βενιζέλειο Ημιμαραθώνιο θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο. Παράλληλα, θα γίνει απονομή κυπέλλων, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στους 3 πρώτους που θα τερματίσουν από την κάθε ηλικιακή κατηγορία από τις παρακάτω:

Κατηγορίες Ανδρών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60+

Κατηγορίες Γυναικών: έως 29 ετών, 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60+

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα δoθούν μετάλλιο, μπλουζάκι και αναμνηστικό δίπλωμα.

Εκδήλωση λήξης Αγώνων: Με το πέρας των απονομών, θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων και κέρασμα σε όλους τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους με την συνοδεία παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

PARTICIPATION DETAILS

ILIAKIOS ROAD RACE (7,5KM)

Route:
Start from the square in front of the Chania Public marketplace (Agora), proceed eastwards along Eleftheriou Venizelou road, then turn right into Manousou Koundourou, continue and climb Akrotiriou road to Kostas Iliakis Statue. Turn left to Profiti Ilia street, down to Eleftheriou Venizelou Street and along the same route to the finish line on the square in front of Chania Public Marketplace (Agora).

Start Time: 10:00am, Sunday 22th March 2015.

Age Restriction:
Only persons aged 12 years and over are allowed to compete in the race.

Cost: Participation free of charge for students and 5 euro for adults .

Registration:
All runners are required to pre-register for the race.
a) Persons can register electronically via the Chania Roadrunners and Health Club's website at https://www.sdyh.gr/venizeleios/dilosi.html until 20nd March 2015. Simply fill in the registration form, choose which race you wish to run, and click on "Send", to complete the registration.

b) At the club's office until 20nd March 2015, "Old DEH" building on Anagnostou Gogoni Street,

c) On Saturday, 21rd March 2015, between 11:00 and 15:00 & 17:00 to 19:00, at the registration desk on the square in front of the Chania Public Marketplace (Agora),

d) On race day until 1 hour before the start of the race at 10:00.

Electronic Race Chips:
All runners will be issued with a race chip that will have to be placed on their shoes. The chips will be issued simultaneously with race the number on registration. All runners are required to take split times at the start, at the 4km mark and at the finish. Any runner who does not have these three splits will not be included in the Official Results.

The Electronic Chip number, together with the runner's number, identifies the runner in order to create the results for the race. Consequently, submitting only the electronic chip number or only the race number cannot identify the runner for result purposes.

Therefore only runners who have:
a) registered and participated correctly and
b) recorded their 3 split times correctly
will be included in the final results ie race times and position and given certificates of participation.

At the end of the race, runners are required to hand back their electronic race chips to the Race Organiser who will be on the Square. In the case where a runner does not return the chip after the race, they are requested to return the chip to the Race Club as soon as they possibly can. Please contact us on www.sdyh.gr.

Getting to the Start:
Each runner is personally responsible for getting to the start on time and with all pre start issues to be resolved before the Start time.

Runners are kindly requested not to stop or park in the area around the Agora in order to avoid unnecessary congestion and to avoid hindering the administration of the race.

Pre race Warm up:
Runners may use the Agora square to warm up.

Personal Belongings:
Runners are solely responsible for their personal belongings. There will be an ACS van at the Agora square where runners can place their running bags and kit, and recollect them after the race.

Race start:
Runners who have registered with the electronic race chips will be given priority and placed at the front of the race for the start.

Refreshment Tables:
Along the route there will be 2 tables with water at Katasamba and at the top of the hill risht after Iliakis Statue and of course at the Finish Line.

Medical Help:
There will be an ambulance on standby for anyone requiring medical attention. There will also be First Aid volunteers along the route to assist runners.

Prizes and Awards:
a) The first 3 men and 3 women will receive a medal, a cup and a race certificate
b) The rest of the runners who finish the race will receive a medal, a race t-shirt and a certificate.

There will be special categories of awards sor participating Junior-High and High-school pupils:

Specifically:

a) The first 3 Junior-High boys and girls

b) The firts 3 High-school boys and girls

c) First participating Junior-High (depending on the first 5 pupils running for their school according to their finishing time)

d) First participating High-school (depending on the first 5 pupils running for their school according to their finishing time)

Post race event:
After the prizegiving there will be gifts lottery and treats for all participants and friends, accompanied by traditional music and songs.

VENIZELOS HALFMARATHON (21,1KM)

Route: Start from the Venizelos memorial in the village of Theriso, proceed through the village of Perivolia, the village of Mournies, into Chania, right into Anagnostou Gogoni Street, then left into Irakleiou Avenue , right into Nearchou, down Sfakianaki, until Freedom Square (Plateia Eleftherias) at the Law Courts, down Polytechnic Heroes Avenue, to Eleftherios Venizelos street, Manousou Koundourou, Dagli, Eleftherios Venizelos street again, and then to the finish line on the square in front of Chania Agora.

Start Time: 9:00am, Sunday 22th March 2015.

Age Restriction: Only persons aged 15 years and over are allowed to compete in the race.

Cost: Participation in the Half Marathon is 5 euros.

Registration: All runners are required to pre-register for the race:

a)Persons can register electronically via the Chania Roadrunners and Health Club’s website at https://www.sdyh.gr/venizeleios/dilosi.html until 20nd March 2015. Simply fill in the registration form, choose which race you wish to run, and click on “Send”, to complete the registration.

b)At the club’s office until 20nd March 2015, “Old DEH” building on Anagnostou Gogoni Street,

c)On Saturday, 21rd March 2015, between 11:00 and 15:00 & 17:00 to 19:00 at the registration desk on the square in front of the Chania Public Marketplace (Agora),.

d)On race day until 15 minutes before the departure of the bus from the Agora (departs at 7:15am) on the day of the Race.

Electronic Race Chips: All runners will be issued with a race chip that will have to be placed on their shoes. The chips will be issued simultaneously with race the number on registration. All runners are required to take split times at the start, at the 10 km mark and at the finish. Any runner who does not have these three splits will not be included in the Official Results.

The Electronic Chip number, together with the runner’s number, identifies the runner in order to create the results for the race. Consequently, submitting only the electronic chip number or only the race number cannot identify the runner for result purposes.

Therefore only runners who have:

a)registered and participated correctly and

b)recorded their 3 split times correctly

will be included in the final results ie race times and position and given certificates of participation.

At the end of the race, runners are required to hand back their electronic race chips to the Race Organiser who will be on the Square. In the case where a runner does not return the chip after the race, they are requested to return the chip to the Race Club as soon as they possibly can. Please contact us on www.sdyh.gr.

Getting to the Start: Participants in the half marathon may use their own transport to get to the start, or they may use the bus that has been made available for the race.

The bus is free of charge, and will leave from the square in front of the Chania Public Marketplace (Agora) at 7:15am sharp on the day of the race.

Runners who use their own transport are kindly requested to keep the square in Theriso clear of cars and traffic so that runners can prepare adequately for the race, and administrators to do their work effectively.

Pre race Warm up:Runners may use the square in Theriso for warm-up.

Personal Belongings:Runners may hand-in their running kit and bags to the ACS van at Theriso, and collect them on completion of their race, from the same van at the Finish at the Agora.

Race start: Runners who are running competitively for positions and times will be placed in the front of the rest of the runners at the start.

Refreshment Tables: Along the route there will be 6 refreshment tables with water at:

a. Theriso gorge

b. Perivolia

c. Mournies

d. Anagnostou Gogoni street

e. The Law Courts

f. Katsampa's Square

g.The Finish at the Agora

Medical Help: There will be an ambulance on standby for anyone requiring medical attention. There will also be First Aid volunteers along the route to assist runners.

Prizes and Awards:

a)The first man and first women will receive a cup, a medal, and a race certificate

b)In addition, the first 3 men and first 3 women in the following age categories will receive a cup, medal and race certificate

  • Men: up to 29 years old, 30-39 years old, 40-49 years old, 50-59 years old, 60 and over

  • Women: up to 29 years old, 30-39 years old, 40-49 years old, 50-59 years old, 60 and over

The rest of the runners who finish the race will receive a medal, a race t-shirt and a race certificate.

Post race event: After the prizegiving there will be gifts lottery and treats for all participants and friends, accompanied by traditional music and song.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00

Pentelikon Marathon Trail Run - 3/12/2023

Pentelikon Marathon Trail Run - …

Δεκ 03, 2023 Rate: 0.00