Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Τι Είναι Προπόνηση...; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (Everything Is Workout )

Θέλω να γράψω το τι σημαίνει προπόνηση για μένα. Για μένα που είμαι <<ψυχάκιας>> με την προπόνηση και κάνω 5-7 φορές την εβδομάδα και όταν είναι πέντε δε νοιώθω καλά για τις άλλες δύο ...

Η προπόνηση για μένα είναι μια γιορτή. Μια γιορτή για το τι μπορεί να κάνει το σώμα σου και το μυαλό σου. Θα μου πείτε : << Ποιο μυαλό ρε φίλε; Εξισώσεις λύνεις ;>>.Ναι το μυαλό!! Όταν έχεις κάνει 91 push ups και το πρόγραμμα λέει 100 αλλά δεν μπορείς να σηκώσεις τα χέρια σου ούτε για να πιάσεις την πετσέτα να σκουπιστείς , όταν έχεις τρέξει 4 γύρους αλλά πρέπει να τρέξεις  5 για να βγει η προπόνηση και νιώθεις ότι θα πέσεις κάτω, όταν από την προηγούμενη  προπόνηση δεν μπορείς να σηκωθείς από την καρέκλα γιατί είσαι πιασμένος παντού αλλά σηκώνεσαι και ετοιμάζεσαι για την επόμενη( και πολλά άλλα που αν συνεχίσω δε θα φτάσουν 10 σελίδες) εκεί μπαίνει το μυαλό και βοηθάει το σώμα!

Αν έκανες σε κάποια άσκηση 20 επαναλήψεις και σκέφτεσαι πως αν διορθώσεις κάποιες λεπτομέρειες στην επόμενη προπόνηση μπορείς να κάνεις 21.Εκέι μπαίνει το μυαλό.

Εκεί που έχεις κάνει τόσα σουτ που δεν μπορείς να σηκώσεις πλέον την μπάλα , έχεις χάσει τα τελευταία 10 αλλά πρέπει να βάλεις ακόμα 5 και συνεχίζεις μέχρι να τα βάλεις. Εκεί μπαίνει το μυαλό!

Η προπόνηση είναι αυτό που σε κάνει να ανυπομονείς να πας στο γυμναστήριο, γήπεδο, στάδιο ,σχολή κτλ. Αυτό που θα σε κάνει πριν πας να νοιώθεις σαν παιδάκι πριν πάει στο λούνα παρκ. Είναι αυτό που όταν το σκέφτεσαι χαμογελάς που το έκανες και θα το ξαναέκανες άπειρες φορές. Αυτό που σε προβληματίζει αν δεν πάει καλά και σκέφτεσαι πως θα μπορούσες να το κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά. Προπόνηση είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις κάθε φορά να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να βελτιώνεσαι συνέχεια.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ !! Από το πως θα σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι (όλοι κάνουμε τουλάχιστον 1 κοιλιακό τη μέρα γιατί δουλεύει για να έρθεις από ξαπλωμένος  καθιστός στο κρεβάτι), πως θα κάτσεις και θα σηκωθείς στην τουαλέτα ( καθίσματα – squats) μέχρι το πως θα κάτσεις σωστά στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο για να έχεις σωστή θέση της σπονδυλικής στήλης. Πως θα περπατήσεις σωστά, πως θα ανέβεις σκάλες (χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο τις ποδοκνημικές σου δηλ. Αν ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας σηκώνεσαι στις μύτες).Όταν κάθεσαι στο γραφείο και τεντώνεις τα πόδια σου και τα κρατάς στον αέρα για να ξεμουδιάσεις είναι προπόνηση ( ισομετρική του τετρακέφαλου). ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ !!

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ είναι αυτό που θα σε κάνει και εσένα <<ψυχάκια>> . Αυτό που θα κάνει τους άλλους να σε φωνάζουν <<ψυχάκια >> , να τους ακούς να χαμογελάς και να λες :<< ναι είμαι αλλά τι ξέρουν αυτοί...; >>

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ !!!

 

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ !!!

 

 

 

Ηρακλής Τσιρίδης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κάτοχος πτυχιου ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικοτητα στην καλαθοσφαίριση. Εξειδίκευση στην μυική ενδυνάμωση.

Site: www.herculestsiridis.blogspot.gr

Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCfFNjaZ26VW1e6HhWJwRt3Q

Instagram: everything_is_workout_ht

Email: h.tsiridis4@gmail.com

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00