Το πρόσωπο του φετινού καλοκαιριού, λόγω της ιδιαίτερης πρόκρισης του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι, αναμφίβολα, ο Μαραθωνοδρόμος Μιχάλης Καλομοίρης. Να αναφέρουμε, εδώ, για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο αθλητής του Ολυμπιακού συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Ρώμης (Gold Label), όπου και κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 2:29:30. Σύμφωνα με τον κανονισμό της IAAF, ο τερματισμός στην 10αδα των Μαραθωνίων, που έχουν χαρακτηριστεί ως Gold Label, δίνει την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς, χωρίς την επίτευξη του ορίου, που για τους φετινούς αγώνες έχει οριστεί στα 2:19:00.

Είναι ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος βάση αποτελεσμάτων τα δύο τελευταία χρόνια. Με δύο συνεχόμενες νίκες (2013, 2014) στον Αυθεντικό (Κλασσικό) Μαραθώνιο της Αθήνας, έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αγωνίσματος. Ο λόγος για τον Χριστόφορο Μερούση.

 

Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Η Έλενα Φιλάνδρα είναι το κορυφαίο όνομα τα τελευταία χρόνια στο αγώνισμα της. Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει με την αποστολή της Εθνικής ομάδας για το βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μετά το τέλος της προπόνησης στο Ο.Α.Κ.Α, όπου γυμνάζεται με το υπόλοιπο group του Χρήστου Παπαχρήστου (PRT).

Συναντήσαμε την Αναστασία Μαρινάκου την Τετάρτη το βράδυ στο Ο.Α.Κ.Α, λίγες μέρες πριν από τους Βαλκανικούς κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης και μας παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Μετά από μια απογοητευτική σεζόν το 2013 η Κατερίνα Στεφανίδη αποχαιρετά το 2014 με ένα ευρωπαϊκό μετάλλιο στο στίβο και το πανελλήνιο ρεκόρ (4.71μ.) στο άλμα επί κοντώ.

Γνωρίζω την Κατερίνα Στεφανίδη από τότε που στα χέρια της δεν κρατούσε με θάρρος και σιγουριά το κοντάρι, παρά τα όνειρα και το πείσμα της.

Αυτό το χαμογελαστό κορίτσι διακρίθηκε στο στίβο από την εφηβεία και συνεχίζει να διακρίνεται πολλάκις, και στον αθλητισμό και στην ακαδημαϊκή κοινότητα, κάνοντας πλέον το διδακτορικό της στις ΗΠΑ.

Οι Θωμάς, Περικλής και Σωτήρης Ιακωβάκης –και οι τρεις έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα κουλουάρ– εξηγούν πώς ακριβώς... τρέχει το ίδιο αίμα στις φλέβες τους και αποκωδικοποιούν το «όλα είναι δρόμος» της αδελφικής τους ζωής.

Στις αρχές του Μάρτη έλαβα μια πρόσκληση που μου έκανε εντύπωση. Προερχόταν από μια νέα εταιρεία στο χώρο των αθλητικών διοργανώσεων. Πρόεδρος της εταιρείας ένας καλός φίλος από τα παλιά που μοιραζόμασταν μαζί παιδιά την αγάπη για τον αθλητισμό στο γήπεδο του Πανελληνίου. Ο Δημήτρης Θώδης είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος ο οποίος έχει συμμετέχει σε περισσότερες από δέκα Πανελλήνιες διοργανώσεις και αναρίθμητους αγώνες. Έχει πείρα και όρεξη για άθληση αλλά όπως μου εξήγησε δεν είχε χώρο να τη διοχετεύσει.