Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Απώλεια βάρους: Διατροφή vs Άσκηση! And the winner is…

Μήπως αισθάνεστε ότι έχετε «χαθεί» σε ένα κόσμο, όπου κατακλύζεται από πληροφορίες σχετικά με την διατροφή σας;Αλλά στο «πίσω μέρος» του μυαλού σας αναρωτιέστε, τι στην πραγματικότητα ισχύει από όλα αυτά; Επιτρέψτε μου, να «απλοποιήσω» τα πράγματα για εσάς και να σας δείξω τον «σωστό» δρόμο!!!

 

Σε έναν  «ιδανικό» κόσμο, όλοι θα έπρεπε να τρέφονται σωστά – σε καθημερινή βάση – και να αθλούνται συχνά! Αυτό βέβαια, στον «πραγματικό» κόσμο που ζούμε – δεν συμβαίνει, επί το πλείστον τουλάχιστον!

 

Τι πραγματικά έχει την μεγαλύτερη αξία, όταν επιθυμούμε να χάσουμε το περιττό βάρος μας, αλλά και να αποκτήσουμε ξανά την χαμένη ενέργεια μας;

 

Για, να τα «πιάσουμε» με την σειρά, ώστε να κατανοήσουμε πλήρως τι συμβαίνει!

 

1.Στόχος: Να χάσετε βάρος!

 

Ο νικητής είναι: Η Διατροφή!

 

Ο λόγος: Όπως προκύπτει από τις έρευνες, η μείωση των – επιπλέον –  θερμίδων από τη διατροφή σας, είναι η πιο άμεση διαδρομή για μικρότερο μέγεθος σε φόρεμα ή παντελόνι!!!

 

Είναι πολύ πιο εύκολο λοιπόν, να «αφαιρέσετε» τις 500 – από τις επιπλέον –  θερμίδες από την διατροφή σας, από ό, τι να «περάσετε», μια ώρα στο γυμναστήριο, κάνοντας ελλειπτικό, για να τις «κάψετε», κάθε ημέρα!

 

Ωστόσο, τόσο η διατροφή, όσο και η άσκηση είναι απαραίτητη για να «απομακρύνετε» το επιπλέον βάρος σας!!! Το 80% είναι η διατροφή σας και το υπόλοιπο 20% η άσκηση! Το γνωστό σε όλους μας, «six pack», περνά αρχικά, από την/τον Διαιτολόγο, μετά από την κουζίνα σας και καταλήγει στο γυμναστήριο!

 

Το «καύσιμο» (τροφή ) είναι αυτό που πραγματικά «μετράει», γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην απώλεια βάρους!

 

2.Στόχος: Να ενισχύσετε την ενέργεια σας!

 

Ο νικητής είναι: Η Άσκηση!

 

Ο λόγος: Οι νευροδιαβιβαστές που περιλαμβάνουν τη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη, τη νορεπινεφρίνη και την επινεφρίνη, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην κατάθλιψη και χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες, για τη θεραπεία της. Μελέτες έχουν δείξει, ότι η άσκηση, μεταβάλει (θετικά) τη διάθεση μας επηρεάζοντας, τις παραπάνω ορμόνες. Οι «κακές» ορμόνες απομακρύνονται γρηγορότερα και οι «καλές» ορμόνες (νευροδιαβιβαστές) απελευθερώνονται σε μεγαλύτερη ποσότητα. Έτσι οι άνθρωποι, μπορούν να  συγκεντρώνονται καλύτερα και να έχουν περισσότερη ενέργεια.

 

3.Στόχος: Μείωση του κινδύνου της καρδιακής νόσου!

 

Ο νικητής είναι : Η Διατροφή

 

Ο λόγος: Αν έπρεπε να επικεντρωθούμε σε ένα θρεπτικό συστατικό, που θα μειώσει  τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, σίγουρα αυτό είναι τα  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Σε μελέτες, τα ωμέγα-3 λιπαρά που βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, δείχνουν  χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου σε ανθρώπους, που τα καταναλώνουν συχνά μέσα στην εβδομάδα.

 

4.Ο στόχος:  Η πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη!

 

Ο νικητής είναι : Η Άσκηση

 

Ο λόγος: Σχεδόν 10 εκατομμύρια  γυναίκες στις Η.Π.Α έχουν διαβήτη. Η επίτευξη ενός υγιούς βάρους μέσω της διατροφής και της άσκησης, είναι η ισχυρότερη άμυνα κατά της νόσου, αλλά η σωματική δραστηριότητα έχει ένα μικρό προβάδισμα. Και αυτό  διότι, ο μυικός ιστός  έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη από το λιπώδη ιστό και επίσης, η ενέργεια που χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της άσκησης, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

 

5.Ο στόχος:  Η πρόληψη του καρκίνου!

 

Ο νικητής είναι: Η Διατροφή & η Άσκηση

 

Ο λόγος: Επιλέγοντας μια διατροφή, κυρίως με προϊόντα φυτικής προέλευσης (φρούτα, λαχανικά, όσπρια) και κάνοντας συστηματική άσκηση, έχετε πολλές πιθανότητες να μην προσβληθείτε από καμία μορφή καρκίνου.

 

6.Στόχος: Βελτίωση της διάθεσης!

 

Ο νικητής είναι : Η Άσκηση

 

Ο λόγος: Η ψυχική διάθεση επηρεάζεται από τη σωματική άσκηση. Το γρήγορο περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα, απομακρύνει τον κίνδυνο κατάθλιψης και αναζωογονεί το συναισθηματικό μας κόσμο.Ακόμη και σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη, οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης, βοηθά στη μείωση της σοβαρότητας της πάθησης και στην γρήγορη ανάρρωση.

 

euag zeukili

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

www.lightlife.gr

email: e.zefkili@lightlife.gr


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00