Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Chalkida Bridges Half Marathon

6ος Λαϊκός Δρόμος Χαλκίδας

«CHALKIDA BRIDGES halfMARATHOΝ»

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

 

 

  1. Ημιμαραθώνιος 21,1  χλμ. Ανδρών – Γυναικών με πιστοποιημένη διαδρομή
  2. Αγώνας 12,2 χλμ. Ανδρών – Γυναικών
  3. Αγώνας Δρόμου Υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5,1 χλμ. Ανδρών-Γυναικών
  4. Αγώνας 1,1 χλμ Γυμνασίων
  5. Παιδικός αγώνας 1,1 χλμ. Δημοτικών Σχολείων

Ο  Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Χαλκιδέων, ο Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης» , ο ΣΕΓΑΣ, η Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν Στερεάς & Εύβοιας και οι σύλλογοι στίβου του Δήμου Χαλκιδέων συνδιοργανώνουν  και προκηρύσσουν  αγώνες σε Δημόσιο Δρόμο στη Χαλκίδα , με την επικουρική συνεργασία του Συλλόγου «Το Σπίτι του Αθλητή», με την επωνυμία 6ος Λαϊκός Δρόμος Χαλκίδας  “CHALKIDABRIDGESHALFMARATHON”.

Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα θα ενισχύσουν τα Σπίτια Γαλήνης Ενοριών της Ιερά Μητροπόλεως μας.

 

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

  1. Ημιμαραθώνιος 21,1  Χλμ .(21.097,5 μέτρα) (περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας .

 Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας. Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά γέφυρα -Λεωφόρος Αθηνών -Γλύφα – Υψηλή Γέφυρα – Μικρό Βαθύ - Βαθύ Αυλίδας &αναστροφή –Μικρό Βαθύ  - ανέβασμα και πέρασμα στον πεζόδρομο Υψηλής γέφυρας – Λόφος Αγ. Κων/νου (ποδηλατοδρόμος) - Παπαστρατή– Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων ––  Παραλία Χαλκίδας – τερματισμός Αγάλματα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. 12,2 Χλμ (περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ μαζί με την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου.

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας .

 Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν στην παραλία της Χαλκίδας και να περάσουν από τις δύο γέφυρες που πλαισιώνουν την πόλη της Χαλκίδας. Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά γέφυρα -Λεωφόρος Αθηνών -Γλύφα – Υψηλή Γέφυρα - ανέβασμα και πέρασμα στον πεζόδρομο Υψηλής γέφυρας – Λόφος Αγ. Κων/νου (ποδηλατοδρόμος) - Παπαστρατή– Λιάσκα – Πλατεία Αθανάτων – Παραλία Χαλκίδας – τερματισμός Αγάλματα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. 5,1 χλμ Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος(περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:20 π.μ.

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας. Oι αθλητές καλούνται να διανύσουν μια μοναδική διαδρομή, δίπλα στη θάλασσα, βατή σε όλους, απολαμβάνοντας το φαινόμενο του Ευρίπου πάνω από την παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας και τις παραλίες της στην Βοιωτική και την Ευβοϊκή ακτή.

 Η διαδρομή έχει ως εξής: Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου – Αγγελή Γοβιού – Παλαιά Γέφυρα – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Ιωακείμ Παντελάκη – τέρμα και αναστροφή στην Παιδική Χαρά στις Ροδιές - Ιωακείμ Παντελάκη – Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Παλαιά Γέφυρα -Παραλιακή Βουδούρη – Αγάλματα (τερματισμός).

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

  1. 1,1 χλμ Δημοτικών – Γυμνασίων (αγοριών – κοριτσιών) (περιγραφή αγώνα)

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:50 π.μ. για τα Αγόρια Δημοτικών, στις 10:00 π.μ. για τα Κορίτσια Δημοτικών και στις 10:10 π.μ. για τα Αγόρια και Κορίτσια Γυμνασίων.

Αφετηρία ορίζεται η Οδός Τζιαρντίνι με σημείο εκκίνησης τον Θερινό Κινηματογράφο REX στην παραλία της Χαλκίδας

 Η διαδρομή θα είναι ως εξής : Τζιαρντίνη – Φαρμακίδου -  Αγγελή Γοβιού -  στροφή δεξιά και είσοδο στην παραλιακή οδό Βουδούρη και θα τερματίσει στο σημείο εκκίνησης (Αγάλματα) για τα Γυμνάσια  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στα ¨Αγάλματα¨ στην Παραλία Χαλκίδας.

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και  απαιτείται  υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Προεγγραφές : δήλωση συμμετοχής στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του Σχολείου σας με υπεύθυνη δήλωση γονέα. Για όσους δεν έχουν προεγγραφεί οι  εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση (αυστηρά από τις 08:00-09:45) και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.

 

  1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 21,1 ΧΛΜ.

Για Άνδρες (γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

 

Για Γυναίκες (γεννημένες το 2001 και μεγαλύτερες)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

 Επίσης θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης.

 

 

  1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 12,2 ΧΛΜ.

Για Άνδρες (γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

 

Για Γυναίκες (γεννημένες το 2001 και μεγαλύτερες)

  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν. Επίσης θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης.

 

 

  1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 5,1 ΧΛΜ.

Για Άνδρες

  • 15-18 (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι)
  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

 

Για Γυναίκες

  • 15-18 (γεννημένες το 2005 και μεγαλύτερες)
  • 18-40
  • 41-55
  • 56+

Θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές έκαστης κατηγορίας  και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν. Επίσης θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια στους τρείς πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης.

 

  1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΑ 1,1 ΧΛΜ.

Στους τρείς πρώτους νικητές Αγοριών – Κοριτσιών Εκπαιδευτικής Βαθμίδας Δημοτικών και Γυμνασίων θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

-- Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή (Φορέας, Σωματείο, Γυμναστήριο).

-- Θα βραβευτεί η πολυπληθέστερη συμμετοχή Σχολείου.

  1. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο είναι οι τρεις ώρες (λήξη 13:30)

για τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.100μ. είναι τα εξήντα λεπτά(λήξη  11:20)

 

Ώρα έναρξης απονομών :  13:00 

 

  1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπάκι στους αγώνες των 21,1 χλμ – 12,2 χλμ – 5,1 χλμ.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site του αγώνα www.chalkidamarathon.gr όπως επίσης και φωτογραφίες και πληροφορίες για τον αγώνα.

 

  1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Οι συμμετέχοντες δρομείς στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του βούληση και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους, λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ή άλλου είδους επίπτωσης που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση. Οι δρομείς μετέχουν με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο πριν τους αγώνες.

Όλοι οι αθλητές-τριες θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξετασθεί ιατρικώς. Στην περίπτωση ανηλίκου την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο γονέας/κηδεμόνας και συναινεί στη συμμετοχή του στον αγώνα.

Οι αθλητές συλλόγων - μελών ΣΕΓΑΣ θα αγωνισθούν προσκομίζοντας το αθλητικό τους δελτίο και την κάρτα υγείας θεωρημένη όπως ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με την 24/12/18 κοινή υπουργική απόφαση υπουργού υγείας και υφυπουργού αθλητισμού.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ (πιστοποίηση υγείας) συμπληρωμένο. Υπεύθυνες δηλώσεις θα υπάρχουν στην γραμματεία των αγώνων.

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

12.1 Ο χώρος της όδευσης των δρομέων στην εκκίνηση και στο τερματισμό θα είναι κλειστός στην κυκλοφορία οχημάτων

12.2 Η  κύρια διαδρομή των 21,1 χλμ   είναι σε επίσημη απόσταση της  IAAF σύμφωνα με τους κανονισμούς.

12.3 Ο χάρτης της διαδρομής και των χώρων του αγώνα περιλαμβάνει, την εκκίνηση, τον τερματισμό , τη κατεύθυνση,  την υψομετρική διαφορά της διαδρομής, τους σταθμούς ανεφοδιασμού υγρών και πρώτων βοηθειών, τα σημεία ελέγχου, τους σταθμούς διασωστικών ομάδων και τμήματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από τους δρομείς.
                12.4 Η διαδρομή του αγώνα θα σημανθεί με ταινία σήμανσης ή άλλο υλικό,  θα αποκλειστεί και θα εποπτεύεται όπου απαιτείται, με όλες τις στροφές (αλλαγές πορείας όδευσης) να υποδεικνύονται σαφώς, για να εξασφαλιστεί ότι οι δρομείς τηρούν την εγκεκριμένη διαδρομή.

12.5 Η διαδρομή του αγώνα και η εποπτεία της,  είναι κατάλληλες για το μέγεθος του αγώνα.
              12.6 Η διαδρομή του αγώνα των 21,1  έχει  μετρηθεί και πιστοποιηθεί από επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS.
              12.7 Το πιστοποιητικό των διαδρομών θα  είναι διαθέσιμο για επιθεώρηση την ημέρα των αγώνων και ισχύει για 5 έτη, εάν κανένα τμήμα της διαδρομής του αγώνα δεν έχει αλλάξει ή τροποποιηθεί.
              12.8 Ο επόπτης του Αγώνα θα ελέγξει εάν η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί , την ημέρα του αγώνα είναι σε ακριβή συμφωνία με το πιστοποιητικό μέτρησης. (Εάν η διαδρομή του αγώνα όσον αφορά την απόσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πιστοποιητικό, λόγω διαφόρων παραγόντων ασφάλειας, ο επόπτης θα πρέπει να το δηλώσει  στην Ομοσπονδία, στους συμμετέχοντες και στους κριτές .
              12.9 Γίνεται σαφές  ότι αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και υγεία των συμμετεχόντων.
              12.10 Θα υπάρχει σεβασμός στον καιρό και τις προβλέψεις σχετικά με ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία, καταιγίδες, αέρα, αστραπές και άλλα επικίνδυνα τοπικά καιρικά φαινόμενα. Θα γίνονται ανακοινώσεις πριν τον αγώνα αναφορικά με πιθανούς κινδύνους εξαιτίας των καιρικών συνθηκών
Οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν μια ξεκάθαρη αλληλουχία εντολών, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των συμμετεχόντων, υπευθύνων, εθελοντών και θεατών.
              12.11 Θα υπάρχει διαδικασία αντίστροφης μέτρησης (5, 3 και 1 λεπτό) πριν την εκκίνηση, για την ενημέρωση των αθλητών.
              12.12 Οι επόπτες της διαδρομής θα  έχουν ενημερωθεί κατάλληλα και θα είναι ευδιάκριτοι στους αγωνιζόμενους.
              12.13 Η εποπτεία των οποιονδήποτε  οδικών  διασταυρώσεων , μεγάλων κόμβων και αλλαγών κατεύθυνσης, όπως συμφωνείται μετά από τις διαβουλεύσεις με τις τοπικές αρχές, τη Τροχαία και την Αστυνομία, θα ανατεθεί αποκλειστικά σε ενήλικους.
Σημείωση: Οι επόπτες διασταυρώσεων δεν έχουν τη νομική εξουσία για να κατευθύνουν ή για να σταματήσουν την κυκλοφορία.
                12.14 Οι Επόπτες διασταυρώσεων θα ενημερωθούν πλήρως και θα να λάβουν γραπτές οδηγίες ως προς το ρόλο, τη θέση, τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης κ.τ.λ.. πριν από την έναρξη του αγώνα. 

12.15  Όλοι οι Επόπτες της διαδρομής του αγώνα θα φορούν διακριτικά γιλέκα.

12.16 Οι επόπτες της διαδρομής θα παραμείνουν στη διαδρομή του αγώνα μέχρι να αποδεσμευτούν από το συντονιστή Επόπτη ή τον Υπεύθυνο της διαδρομής του αγώνα ή έως ότου παραληφθούν από το όχημα περισυλλογής.

12.17 Θα υπάρχει ευδιάκριτο προπορευόμενο όχημα – ή/και όχημα των αρχών ασφαλείας, ή/και επίσημος κριτής-επόπτης προηγούμενος του αγώνα.

12.18 Θα υπάρχει όχημα περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα, ή/και ασθενοφόρο, ή/και επίσημος Κριτής-επόπτης  πίσω από τον τελευταίο δρομέα του αγώνα.

12.19 Η εποπτεία - επιτήρηση των δρομέων, κατά μήκος της  διαδρομής  του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει.  Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα.

12.20 Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει οποιοδήποτε όχημα έκτακτης ανάγκης και περισυλλογής κατά μήκος της διαδρομής.

12.21 Το χρονικό όριο λήξης του αγώνα των 21,1 χλμ ορίζεται στα 180 λεπτά της ώρας από την εκκίνηση του αγώνα. Ομοίως το χρονικό όριο λήξης του αγώνα των 5,1 χλμ ορίζεται στα 60 λεπτά της ώρας από την εκκίνηση του αγώνα. Μετά των πέρας των χρονικών ορίων αυτών οι συμμετέχοντες αποκλείονται  αυτοδικαίως και οι διοργανωτές ουδεμία αστική ευθύνη έχουν για ότι πιθανόν συμβεί.

  1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Οι πρώτες βοήθειες ή/και η ιατρική κάλυψη της  έχουν καθοριστεί στο «ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»   κανονισμού αγώνων εκτός σταδίου και σε δημόσιο δρόμο του ΣΕΓΑΣ και συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Προσωπικό - Πρώτων βοηθειών / αναζήτησης και διάσωσης
  • Επικεφαλής ιατρός - που θα είναι σε επικοινωνία με τους επικεφαλής τομέων του αγώνα.
  • Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ετοιμότητα και σε επαφή με την ομάδα πρώτων βοηθειών /αναζήτησης και διάσωσης των αγώνων, για να παρέχουν Ιατρική υποστήριξη.
  • Επικοινωνίες μεταξύ της ομάδας πρώτων βοηθειών / αναζήτησης και διάσωσης και των εποπτών διαδρομής ανά τμήμα της διαδρομής του αγώνα
  • Ασθενοφόρο - τουλάχιστον ένα να είναι παρών
  • Απινιδωτής - (Ο αριθμός τους και ο χώρος που θα εγκατασταθούν καθορίζεται από τον επικεφαλής ιατρό των αγώνων).
  • Κουτί πρώτων βοηθειών (Ο αριθμός τους και ο χώρος που θα εγκατασταθούν καθορίζεται από τον επικεφαλής ιατρό των αγώνων).

Θα προσδιοριστεί η πρόσβαση και η διαφυγή των Οχημάτων πρώτων βοηθειών - προς και από - διάφορα τμήματα της διαδρομής του αγώνα καθώς και ο  αριθμός και οι τύποι οχημάτων που θα απαιτηθούν για την παροχή πρώτων βοηθειών από όλα τα τμήματα της διαδρομής .

Η παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής υποστήριξης έχει αξιολογηθεί κατάλληλα και έχουν ληφθεί υπόψη, η επικινδυνότητα και η φύση της διαδρομής, η απόσταση και το εκτιμώμενο μέγεθος του αριθμού συμμετοχών.

Οι υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας έχει σχεδιαστεί ώστε  να ανταποκρίνονται σε κατάλληλο χρόνο στα επείγοντα περιστατικά, οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής.

Ο διοργανωτής του αγώνα είναι σε θέση να παρέχει στοιχεία της βεβαίωσης για την ιατρική κάλυψη του αγώνα, προς την Ομοσπονδία, τις τοπικές αρχές και τον Επόπτη του αγώνα.

 

 

  1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

14.1 Οι σταθμοί τροφοδοσίας  θα παρασχεθούν στη διαδρομή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα είναι   σύμφωνοι με τους κανονισμούς, και θα συμφωνούν πλήρως με τους κανονισμούς υγιεινής τροφίμων.

14.2 Οι σταθμοί τροφοδοσίας δεν θα είναι τοποθετημένοι  στην γραμμή όδευσης των δρομέων.

14.3 Οι σταθμοί τροφοδοσίας έχουν σημανθεί  σαφώς, όσον αφορά τη θέση τους στη Διαδρομή.  Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν :

- Στον Ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ.

στο 4ο χιλ. νερό,(Αλλατίνη)

στο 8ο  χιλ. Νερό και ισοτονικό,(υψηλή γέφυρα)

στο 10οχιλ. νερό - τζελάκι (κάτω από τη γέφυρα κόμβου Ναυπηγείων)

στο 14οχιλ. νερό  (κάτω από τη γέφυρα κόμβου Ναυπηγείων)

στο 16,5ο  χιλ. νερό και ισοτονικό (υψηλή γέφυρα)

στο 19ο νερό. 

-Στα 12,200μ

στο 4οχιλ. νερό,

στο 8οχιλ. Νερό και ισοτονικό,

στο 10οχιλ. νερό

Σημειώνεται ότι μετά από κάθε σταθμό τροφοδοσίας στα 50μ. Θα υπάρχει κάδος απορριμμάτων

-Στον αγώνα των 5.100μ.  θα υπάρχει ένας σταθμός τροφοδοσίας στο ήμισυ της διαδρομής με νερό.

14.4 Τροφοδοσία πόσιμου νερού , ενεργειακών ποτών, χυμοί και φρούτα θα παρασχεθεί σε όλους τους συμμετέχοντες μετά τον τερματισμό.

14.5 Οι προμήθειες πόσιμου νερού και ενεργειακών ποτών και η μέθοδος αποθήκευσης τους, θα είναι σύμφωνες  με τους κανονισμούς υγιεινής τροφίμων.

14.6  Όλοι οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι υπό τον έλεγχο ενηλίκων οι οποίοι θα είναι καλά ενημερωμένοι.  Όπου χρησιμοποιηθούν  βοηθοί/εθελοντές θα είναι μιας κατάλληλης  ηλικίας και θα απασχολούνται πάντα κάτω από την πλήρη επίβλεψη των ενηλίκων.

14.7  Όλο το προσωπικό των σταθμών τροφοδοσίας θα φοράει διακριτικά.

14.8 Τα σημεία ελέγχου θα είναι ηλεκτρονικά και θα εποπτεύονται από κριτές του αγώνα

14.9 Τα σημεία ελέγχου είναι σημειωμένα στον χάρτη έκαστου αγώνα των 21,1χλμ. και 12 χλμ και 5,1χλμ. και είναι 3 ενδιάμεσα για την διαδρομή των 21,1 χλμ  ,1(ένα ) για την διαδρομή των 12,1χλμ. και 1(ένα) για την διαδρομή των 5 χλμ.

14.10 Όποιος αθλητής δεν περάσει και επισημανθεί από έναν σταθμό ελέγχου θα  θεωρείται άκυρος. Σε συγκεκριμένους σταθμούς που έχουν οριστεί από πριν στην προκήρυξη, μπορεί να ζητηθεί από κάποιον αθλητή να εγκαταλείψει την προσπάθεια λόγω υπέρβασης ορίου χρόνου.

 

  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

 Το αργότερο 20’ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα μπορούν εάν το επιθυμούν  να τοποθετήσουν τους  σάκους, με τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει  η Οργανωτική Επιτροπή.  ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σάκος πρέπει να είναι καλά κλεισμένος και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή .Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Παροχές πακέτων αθλητικού εξοπλισμού και συμμετοχής

Ημιμαραθώνιος21,1  χλμ,

12,200μ,

5.100μ.

Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι χορηγού, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, ισοτονικού ποτού, χυμού, ενεργειακού ροφήματος, μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, αναμνηστικό  ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής για κάθε αθλούμενο αναγράφοντας τα αποτελέσματα της ατομικής του χρονομέτρησης.

1100μ.       παιδικός αγώνας Δημοτικών και Γυμνασίων

Αναμνηστικό μπλουζάκι χορηγού, αριθμός συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού,  μπανάνας, παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα και να μας καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα τρέξουν αποκλειστικά με ευθύνη των κηδεμόνων τους, οι οποίοι προσυπογράφουν την Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής.

 

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Υπάρχει κατάλληλο σύστημα εγγραφών και ασφαλές σύστημα πληρωμής εγγραφών. Για την άρτια  οργάνωση του αγώνα οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ως εξής:

Α. Συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής πατώντας ΕΔΩ ή μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα www.chalkidamarathon.gr

Η δήλωση συμμετοχής οριστικοποιείται με την προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής  της καταβολής του οριζόμενου από την παρούσα αντίτιμου συμμετοχής με την αποστολή της απόδειξης πληρωμής της συμμετοχής στο email: chalkidamarathon@gmail.com  όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός του συμμετέχοντα.

Β. Συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής στο Τμήμα άθλησης του ΔΟΑΠΠΕΧ και καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο.

Γ . Για τον αγώνα των 1100 μέτρων οι συμμετέχοντες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στους κατά περίπτωση αρμόδιους στην σχολική τoυς μονάδα ή έως και 1 ώρα πριν την έναρξη του αγωνίσματος που συμμετέχουν.

Δ. Με οποιοδήποτε άλλο τρόπο η Οργανωτική Επιτροπή αποφασίσει .

Ο αγώνας έχει κόστος συμμετοχής  ως ακολούθως:

  • Δέκα (10€), για τον Ημιμαραθώνιο αγώνα των 21,1 χλμ.
  • Δέκα (10€), για τον αγώνα των 12,2 χλμ.
  • Δέκα (10€) για τον αγώνα των 5,1 χλμ.
  • Δύο (2€) για τον παιδικό αγώνα 1,1 Χλμ.

Τα χρήματα θα δοθούν στον Πανευβοϊκό Σύλλογο «ο Καλός Σαμαρείτης»,  για την εξυπηρέτηση των καταστατικών σκοπών του.

Η κατάθεση  του αναλογούντος ποσού θα γίνεται στους κατωτέρω τραπεζικούς λογαριασμούς: 

  • Τράπεζα Πειραιώς GR61 0172 1660 0051 6603 9272 885 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»
  • Τράπεζα EUROBANK GR70 0260 2130 0005 9010 2257 975 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης».

 

Ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής η Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019. Μετά την ημερομηνία αυτή οποιαδήποτε συμμετοχή δεν θα είναι αποδεκτή για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

 

Τα νούμερα των δρομέων που παραλαμβάνονται για τον αγώνα θα πρέπει να φορεθούν αναλλοίωτα, από όλους τους συμμετέχοντες στο μέτωπο της φανέλας τους. Οι αριθμοί τους δεν πρέπει να διπλωθούν, ή να κοπούν.

Ο αριθμός πρέπει να φορεθεί από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή στον αγώνα.

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με το σύστημα gun time και  τα αποτελέσματα του Αγώνα θα είναι διαθέσιμα, εντός 24 ωρών από το πέρας του Αγώνα.

 

  1. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ

            Την παραμονή του αγώνα Σάββατο  12 Οκτωβρίου 2019 θα γίνεται η παραλαβή του Αριθμού Συμμετοχής με το τσιπ χρονομέτρησης, και στο αναμνηστικό μπλουζάκι για τους αθλητές –τριες, από το Τμήμα Άθλησης του ΔΟΑΠΠΕΧ ( Φαρμακίδου 15 _ Παραλία Χαλκίδας) από και ώρες 10:00-14:00 και 18:00 -21:00. Επίσης την Κυριακή 14/10 από ώρα 08:00 και πριν την έναρξη του αγωνίσματος, από τον χώρο της γραμματείας.

 

  1. ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Για να συμμορφωθούν με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) ,οι διοργανωτές αγώνων θα πρέπει να συμπεριλάβουν την ακόλουθη διατύπωση στις φόρμες συμμετοχής  <<Συμφωνείτε στη χρήση ή διάθεση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σας με σκοπό την ενημέρωση για τον αγώνα , δράσεις ή έρευνες σχετικά με τον αγώνα και ότι μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ως μέρος της λίστας συμμετοχών και των αποτελεσμάτων της διοργάνωσης και να τα διαβιβάσουμε στον ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  ή σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες για την παροχή ιστοφιλοξενίας (web hosting) της  Ιστοσελίδας του αγώνα ,υπηρεσίες εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας, υπηρεσίες φωτογράφησης /βιντεοσκόπησης των εκδηλώσεων και Μέσα μαζικής ενημέρωσης με σκοπό την ασφάλιση, τις άδειες ή τη δημοσίευση συμμετοχών /αποτελεσμάτων, είτε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση μόνο είτε σε συνδυασμό ή σε σχέση με άλλες διοργανώσεις .Οι λίστες συμμετοχής και τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά χωρίς να περιορίζονται σε αυτά)το ονοματεπώνυμο , το σύλλογο ή την ομάδα , την επίδοση των αγώνων και το έτος γέννησης ή την ηλικιακή κατηγορία.

Αγωνόδικος επιτροπή ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Εύβοιας-Βοιωτίας & ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Στερεάς και Εύβοιας.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στην διοργάνωση του αγώνα , να αποστείλουν την προσφορά τους είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά στο email:  doappex@dchalkideon.gr , okalossamaritis@gmail.com

Οργανωτικοί Υπεύθυνοι ορίζονται: ο Διευθυντής ΔΟΑΠΠΕΧ Γκούνης Φώτης, το Μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας Δεμερτζής Δημήτριος και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας Μπουλούκος Κωνσταντίνος.

Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε :

ΔΟΑΠΠΕΧ : 2221351165, Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ 6951157931, 6955394666

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

 

 

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:50

1100μ. Δημοτικών Αγοριών

10:00

1100μ.Δημοτικών Κοριτσιών

10:10

1100μ. Γυμνασίων (αγόρια και κορίτσια)

10:20

5100μ.Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος

10:30

21,1 χλμ. ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

12,2 χλμ.

13:00

Απονομές

 

 

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:___________________________________________

ΟΝΟΜΑ:______________________________________________

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ:______________________________________

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:______________________________

ΦΥΛΟ:___________ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ__XL__L__M__S__

ΤΗΛ.:___________________EMAIL___________________

ΚΙΝΗΤΟ:_____________________________________________

ΣΥΛΛΟΓΟΣ:__________________________________________

ΑΓΩΝΑΣ: 21,1km______ 12.2km............5.1 km______ 1.1km_______

 

Το ποσό συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθεί  στις τράπεζα:

  • Τράπεζα Πειραιώς GR610172166000 5166039272-885 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης»
  • Τράπεζα EUROBANKGR7002602130000 590102257975 Πανευβοϊκός Σύλλογος «ο Καλός Σαμαρείτης».

 

όπου υποχρεωτικά θα αναγράφεται στην απόδειξη πληρωμής το ονοματεπώνυμο και το όνομα πατρός του συμμετέχοντα και να αποσταλεί η απόδειξη μαζί με την αίτηση στο e-mail : chalkidamarathon@gmail.com

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Συμμετέχω στον αγώνα δρόμου 21,1 χλμ ,12.2χλμ, 5,1 χλμ και 1,1 χλμ. με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συμφωνώ στη χρήση ή διάθεση της δηλωθείσας διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μου με σκοπό την ενημέρωση για τον αγώνα, δράσεις ή έρευνες σχετικά με τον αγώνα και ότι μπορούμε να δημοσιεύσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ως μέρος της λίστας συμμετοχών και των αποτελεσμάτων της διοργάνωσης και να τα διαβιβάσουμε στον ΣΕΓΑΣ-ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  ή σε οποιεσδήποτε υπηρεσίες για την παροχή ιστοφιλοξενίας (webhosting) της  Ιστοσελίδας του αγώνα, υπηρεσίες εμπορικής προώθησης των υπηρεσιών μας, υπηρεσίες φωτογράφησης/βιντεοσκόπησης των εκδηλώσεων και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό την ασφάλιση, τις άδειες ή τη δημοσίευση συμμετοχών/αποτελεσμάτων, είτε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση μόνο, είτε σε συνδυασμό ή σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Οι λίστες συμμετοχής και τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν (αλλά χωρίς να περιορίζονται σε αυτά) το ονοματεπώνυμο, το σύλλογο ή την ομάδα, την επίδοση των αγώνων και το έτος γέννησης ή την ηλικιακή κατηγορία.

Δηλώνω ότι έχω διαβάσει όλους τους όρους συμμετοχής και την προκήρυξη γενικότερα και την αποδέχομαι.

Για τον παιδικό αγώνα 1 χλμ. θα πρέπει να υπογράψουν οι κηδεμόνες.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ……………………………………

Ο/Η ΑΙΤΩΝ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00