1ος δρόμος 9 Μουσών - Κλειώ 55 χλμ

1ος ΔΡΟΜΟΣ  9 ΜΟΥΣΩΝ – ΚΛΕΙΩ   12/5/2018

ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΑΡΒΑΝΙΤΣΑ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΥΣΩΝ) 55 ΧΛΜ

Φέτος για πρώτη φορά έχουμε τη χαρά, να διοργανώνουμε έναν νέο αγώνα, εξίσου ιστορικό, και ιδιαίτερο, όπως και οι άλλοι αγώνες μας, τον δρόμο 9 Μουσών- Κλειώ 55 χλμ.

 

Οπως έχουμε προαναφέρει στην εισαγωγή της σελίδας μας, ο αγώνας είναι αφιερωμένος στις εννέα μούσες  και κάθε χρόνο θα αφιερώνεται αποκλειστικά σε μία από αυτές.

Ο πρώτος αγώνας λοιπόν, αφιερώνεται στην Μούσα  της ιστορίας Κλειώ, και τα επόμενα χρόνια, θα ακολουθήσουν μία μία οι επόμενες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος, και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή! Η διαδρομή του αγώνα ξεκινά από τις Πλαταιές, και καταλήγει στο οροπέδιο Μουσών  στον Ελικώνα,  όπου ήταν και ο τόπος κατοικίας των Μουσών, μέσα σε ένα καταπράσινο δασικό τοπίο,  την γνωστή Αρβανίτσα, ακολουθώντας την κλασσική πλέον διαδρομή του Ευχίδειου άθλου.

Με τον δρόμο 9 Μουσών -Κλειώ, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρεία στους αθλητές και τις αθλητριες που δεν είναι ακόμη έτοιμοι να τρέξουν στον Ευχίδειο άθλο, να δουν και να γευτούν ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής του, και παράλληλα να χαρούν έναν νέο, ιστορικό και θεματικό αγώνα. Φυσικά, ο δρόμος 9 Μουσών, θα αποτελεί και κριτήριο πρόκρισης για τον Ευχίδειο άθλο 107,5 χλμ, από εδώ και στο εξής.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ : Η εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί μπροστά απο τον αρχαιολογικό χώρο των Πλαταιών  το Σάββατο 12/5/2018

 το πρωί ώρα 06.00 π.μ.  Δηλαδή θα έχει κοινή εκκίνηση με τον Ευχίδειο άθλο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ : Στον αγώνα  μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές οι οποίοι  έχουν τρέξει  τα τελευταία δύο έτη (2016,2017) , σε οποιονδήποτε άλλο αγώνα υπεραπόστασης και έχουν τερματίσει εντός του χρονικού ορίου που έχουν θέσει οι διοργανωτές,  ή  δύο τουλάχιστον μαραθώνιους  με χρόνο όχι μεγαλύτερο των 5 ωρών.

   Οι δηλώσεις συμμετοχής ανοίγουν 15/10/2018, και κλείνουν 31/3/2018

. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα, που βρίσκεται στην  ιστοσελίδα μας.  Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία της φόρμας.

Ιδιαίτερα οταν αναφέρεστε στους αγώνες που έχετε κάνει, πρέπει να είναι σαφές το όνομα του αγώνα, το έτος που έγινε , και η επίδοση σας.

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στον αγώνα, θα πρέπει να λάβετε απαντητικό μέιλ αποδοχής από τους διοργανωτές,  , και τέλος να καταβληθεί η οικονομική συμμετοχή σας.

 Μετά τη λήξη της παραπάνω ημερομηνίας  αιτήσεις συμμετοχής ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ,  γι αυτό παρακαλούνται οι αθλητές, να δηλώνουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, γιατί  διαφορετικά δημιουργούν προβλήματα στην διοργάνωση. Ακόμη πρέπει όλοι να ξέρουν ότι ο αγώναςδιεξάγεται βάσει των διεθνών κανονισμών,  είναι ιδιαίτερα επίπονος, και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση,  και προπονημένοι επαρκώς. Ακόμη  πρέπει να έχουν κάνει πρόσφατα ιατρικές εξετάσεις, και υποχρεούνται να προσκομίσουν στους διοργανωτές  ιατρική βεβαίωση,  που να πιστοποιεί την ικανότητα συμμετοχής τους στον αγώνα, όχι παλαιότερη των τριων μηνών. Την ιατρική βεβαίωση, μπορείτε να την στέλνετε με μέιλ  euchidiosathlos@yahoo.gr , ή έστω, να την  δώσετε στην γραμματεία κατά την παραλαβή του νούμερού σας.

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ: Το χρονικό όριο του αγώνα είναι  7.30  ώρες.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ :  Θα υπάρχουν 12 σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμού καθώς επίσης και 3 σημεία νερού.  Οι σταθμοί είναι οι ίδιοι , ακριβώς με τον Ευχίδειο άθλο, μέχρι τον τερματισμό του αγώνα στην Αρβανίτσα. Στους σταθμούς οι αθλητές θα καταγράφονται, και θα υπάρχει τροφοδοσία με νερά, αναψυκτικά, φρούτα, μπισκότα, χυμούς, σνακς αλμυρά  και γλυκά κα. Τα σημεία  νερού ( στ. 2 Μόρνος, στ. 10 ανηφόρες Ελικώνα, στ. 12 κορδέλλες μετά την Αγ. Αννα) )  δεν είναι επανδρωμένα, απλά οι αθλητές  έχουν την δυνατότητα να βρουν νερό στα συγκεκριμένα  σημεία.

Στους σταθμούς θα υπάρχει επισης και μικρό φαρμακείο. Όπως επίσης είναι γνωστό στους αγώνες του Ευχίδειου άθλου,  κάθε σταθμός αποτελεί και σημείο αποκλεισμού. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον αγώνα των 9 Μουσών,  γι αυτό οι αθλητές θα πρέπει να κανονίζουν το ρυθμό τους ώστε να φτάνουν πριν αυτός κλείσει, διαφορετικά αποκλείονται.

  Επίσης, οι συνοδοί των αθλητών πρέπει να γνωρίζουν  ότι ο πρώτος σταθμός που επιτρέπεται να βοηθήσουν τον αθλητή τους, είναι ο σταθμόςΝο3 διαστάυρωση Λεύκτρων στο 13 χλμ . Περίπου.Επίσης, δεν θα ακολουθήσουν την πορεία των αθλητών μέσα στο κανάλι του Μόρνου, (χωματόδρομος) αλλά θα φτάσουν στην διασταύρωση Λέυκτρων μέσω Καπαρελλίου. ( Θα δωθούν οδηγίες πριν τον αγώνα)

Τέλος όλοι, αθλητές και συνοδοί θα πρέπει να γνωρίζουν τους κανονισμούς του αγώνα κ να συμμορφώνονται με αυτούς. Κυρίως οι συνοδοί , δεν θα πρέπει να βοηθούν τους αθλητές τους ενδιαμέσως των σταθμών, ούτε επίσης να παρκάρουν  και να τους περιμένουν παρά  μόνον και αυστηρά στους σταθμούς, διαφορετικά κινδυνεύει ο αθλητής με αποκλεισμό.

 Οσοι αθλητές έχουν πακέτα ( drop bags)  για τους σταθμούς θα πρέπει να έχουν γράψει επάνω ευκρινώς το νούμερό τους και το νούμερο του σταθμού που το θέλουν. Αυτά μπορούν να τα παραδώσουν στην γραμματεία του αγώνα, όταν προσέλθουν για να πάρουν το νούμερό τους. Προσοχή! Δεν θα γίνουν δεκτά πάνω από τρία Drop bags ανά αθλητή.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Θα υπάρχει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα στις Πλαταιές  το Σάββατο 12 Μαίου , το οποίο θα αναχωρήσει ώρα 04.00   το πρωί  από την Πλατεία Καραίσκάκη μπροστά από το θέατρο Περοκέ, και δίπλα από το ξενοδοχείο Στάνλει. Από το ίδιο σημείο και την ίδια ώρα, θα αναχωρήσει και το λεωφορείο για τους αθλητές του Ευχίδειου άθλου. Επίσης το πούλμαν θα επιστρέψει τους αθλητές  από το σημείο τερματισμού ( Αρβανίτα) στην Αθήνα  μετά την λήξη του αγώνα και τις απονομές.

ΕΠΑΘΛΑ: Ολοι όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 7.30  ωρών,   θα πάρουν μετάλιο και δίπλωμα.Στους 6 πρώτους και τις 6 πρώτες θα δοθούν επιπλέον κύπελλα .

Σημειώνουμε εδώ, ότι το μετάλλιο , θα είναι ιδιαίτερο και συλλεκτικό! Θα αποτελεί δηλαδή μέρος της συλλογής των μεταλλίων που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, όπου θα απεικονίζονται οι άλλες μούσες. Φέτος θα απεικονίζεται η Κλειω.

Οσοι τερματίσουν εκτός του χρονικού ορίου θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή τους. Ολοι θα πάρουν μπλουζάκι και ότι δωράκια έχουμε. Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα, στον χώρο τερματισμού.

ΝΟΥΜΕΡΑ :  Τα νούμερα των αθλητών,  το τσιπάκι ηλεκτρονικής χρονομέτρησης,  θα δοθούντην Παρασκευή 11  Μαίου στην γραμματεία του αγώνα σε χώρο και ώρες που θα ανακοινώσουμε στο πρόγραμμα που θα αναρτηθεί μόλις τελειώσουν οι δηλώσεις συμμετοχής, για όσους έχουν έρθει από την παραμονή του αγώνα. Όσοι έρθουν το πρωί του Σαββλατου 12/5 , θα το πάρουν από την γραμματεία που θα βρίσκεται στο χώρο εκκίνησης.    Απαραίτητη προυπόθεση γι αυτό είναι  να  έχει ολοκληρωθεί η συμμετοχή τους, δηλαδή να  τους έχει δοθεί νούμερο που θα το δουν στη λίστα συμμετοχών και να έχουν τακτοποιήσει την οικονομική συμμετοχή τους.  Στην γραμματεία μπορουν να παραδώσουν όσοι έχουν πακέτα για τους σταθμούς.

Επίσης όσοι έχουν συνοδό θα πάρουν ειδική διαπίστευση για τον συνοδό και το αυτοκίνητό τους.Προσοχη, δεν θα επιτραπεί βοήθεια σε αθλητή, από μη διαπιστευμένο συνοδό.

Τέλος, οι αθλητές οφείλουν να φέρουν το νούμερό τους, σε εμφανές σημείο , σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και ενδιάμεση ηλεκτρονική καταγραφή σε τουλάχιστον δυο σημεία της διαδρομής.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Υπάρχουν  δύο πακέτα οικονομικής συμμετοχής για την διευκόλυνση των αθλητών, από τα οποία μπορεί να επιλέξει ανάλογα με την περίπτωσή του

ΠΑΚΕΤΟ Α΄  55 ΕΥΡΏ

Αυτό, περιλαμβάνει:

Το δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ( νούμερο, bib, διαπιστεύσεις)

 Υδροδοσία- Τροφοδοσία κατά την διάρκεια  του αγώνα.

Τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα

Μεταφορά από Αθήνα σε Πλαταιές, και από Αρβανίτσα-Αθήνα

Μεταφορά με το πούλμαν -σκούπα στον τερματισμό  σε περίπτωση εγκατάληψης

Συλλεκτικό μετάλλιο για όσους τερματίσουν εντός χρονικού ορίου, και αναμνηστικό δίπλωμα για όλους.  Δώρα, που θα  προκύψουν από χορηγούς

ΠΑΚΕΤΟ Β΄  40 ΕΥΡΩ

Αυτό περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, εκτός από την μεταφορά από Αθήνα-Πλαταιές, και Αρβανίτσα-Αθήνα.

Η οργανωτική επιτροπή, προσπαθεί να εξασφαλίσει και άλλες επιπλέον παροχές, τις οποίες θα ανακοινώσουμε στην πορεία της προετοιμασίας!!

Για τους συνοδούς οι οποίοι θα ακολουθούν τον αθλητή τους με δικό τους όχημα ,  δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης, η οργανωτική επιτροπή έχει λάβει μέριμνα για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα.

Θα υπάρχουν γιατροί, ασθενοφόρο,  σε ολη την διάρκεια του αγώνα.

Τα χρήματα θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι 31/3/2018  στο λογαριασμό του συλλόγου.

23100 200 200 5483 ALPHA BANK ,   ΙΒΑΝ: GR56 0140 2310 2310 0200 2005 483  δικαιούχος ο σύλλογος “ Ο Ευχίδας”

 Σε  περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής χρήματα δεν επιστρέφονται, ο αθλητής όμως, δικαιούται τα αναμνηστικά δώρα του αγώνα.

ΓΕΝΙΚΑ

 Οι αγώνες  διεξάγονται βάσει των διεθνών κανόνων υπεραποστάσεων.  Θα εποπτεύονται  από τους διοργανωτές, επόπτες και κριτές , σε όλη την διάρκεια τους.

Οι αθλητές τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, και  απαλλάσσουν τους διοργανωτές και κάθε εμπλεκόμενο  για οποιαδήποτε βλάβη  στην υγεία τους ή απώλεια.

Στους αγώνες θα υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα, θα υπάρχουν επίσης και φυσιοθεραπευτές .

Να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα του αγώνα γιατί θα αναρτώνται  εν καιρώ  νεότερες ανακοινώσεις, λεπτομέρειες κλπ., καθώς και το αναλυτικο πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Η οργανωτική επιτροπή , έχει το δικαίωμα οποιασδήποτε αλλαγής, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία επικοινωνείτε  στο  e-mail : euchidiosathlos@yahoo.gr,  , και στο  τηλ.6982712878  κα Ρίτσα Αντωνοπούλου. 

                 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ  ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΓΩΝΑ!!!

ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι