Καθηγητές και φοιτητές από το Texas A&M University των ΗΠΑ επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Οι άριστες εντυπώσεις τους αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου!!!

Μαθητές από το Γυμνάσιο της Νεμέας επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.Στην συνέχεια της επίσκεψής τους οι μαθητές συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του συλλόγου μαραθωνοδρόμων "ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ" κο Βλάση Καραβασίλη για τον Κλασσικό Μαραθώνιο, τη φιλοσοφία του αγώνα και το συναίσθημα του να τρέχεις για ώρες. Οι άριστες εντυπώσεις τους αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου.

Την Χαρά Καρυάμη, (Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ το 2000), ένα από τα κορίτσια της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής, που έκαναν τον κόσμο τότε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2000 να χορεύει Συρτάκι με τα Παιδιά του Πειραιά … κατακτώντας το Χάλκινο Μετάλλιο, προσκάλεσε ο ΜΕΣΜΑ με πρωτοβουλία της Γυμνάστριας- Προπονήτριας κας Λιάνας Κάτσα, να παρουσιάσει το αγώνισμα της Ρυθμικής Γυμναστικής στα παιδιά του Δήμου μας.

Η Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας και 8η Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 Δήμητρα Μαγκανουδάκη υποδέχτηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου τους μαθητές της σχολής Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.

Μέσα από το εκπαιδευτικό - διαδραστικό μας πρόγραμμα "Ψάξε & Βρες" οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κ.Σουλίου γνώρισαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου!!!

Μαθητές από το 1ο Δημοτικό σχολείο Κορωπίου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου επισκέφτηκαν οι Τριτοετείς Ιπτάμενοι της Σχολής Ικάρων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους εκδρομής στον Μαραθώνα.

Τα παιδιά του Δήμου Μαραθώνα

Στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Μουσείου

Στολίζουν με τις ευχές τους τα Ευχό-δέντρα του Προαυλίου Χώρου

Διοργανώνουν Μουσικές Παραστάσεις

Τραγουδούν τα Kάλαντα !!!!!

Το Κέντρο κοινωνικής φροντίδας «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Λίλιαν Βουδούρη» πραγματοποίησε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκπαιδευτική επίσκεψη.

Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Κερατέας επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.Στην συνέχεια της επίσκεψής τους οι μαθητές συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του συλλόγου μαραθωνοδρόμων Δήμου Μαραθώνος "ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ" κο Βλάση Καραβασίλη για τον Κλασσικό Μαραθώνιο, τη φιλοσοφία του αγώνα και το συναίσθημα του να τρέχεις για ώρες. Οι άριστες εντυπώσεις τους αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου.