Μαθητές της Δ' τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου της πόλης Wroclaw, τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Κάτω Σιλεσίας με πληθυσμό 633.000 κατοίκων επισκέφτηκε το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και δώρισε στο Μουσείο το Μετάλλιο και αναμνηστικά του 34 PKO WROCLAW MARATON.

Μέσα από το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ´Ψάξε και Βρες´ έζησαν οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων μια διαφορετική εμπειρία γνωριμίας με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Οι φίλοι μας ανακάλυψαν μόνοι τους , τους αθλητικούς θησαυρούς του Μουσείου μέσα από ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια δραστηριοτήτων και πρωτότυπα παιχνίδια.

Η σχολή Ευελπίδων πραγματοποίησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου την 2η Εκπαιδευτική Επίσκεψή της στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Ο Αντιδήμαρχος κος Βασίλης Τσουπράς υποδέχτηκε στο Μουσείο τους 120 Ευέλπιδες. Στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της επίσκεψης τους σε ένα τόπο ιστορικό που πριν από 2500 χρόνια περίπου άναψε την σπίθα για τον πολιτισμό όπως τον γνωρίζουμε και την δημοκρατία. Η μάχη του Μαραθώνα, 490 π.Χ. αναγνωρίζεται από όλο τον πλανήτη ως η αρχή. Στην Συνέχεια της επίσκεψης και αφού οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, πραγματοποιήθηκε διάλεξη για την "Μάχη του Μαραθώνα" από τον καθηγητή κο Χρήστο Διονυσόπουλο.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας Δήμου Μαραθώνος κα Δήμητρα Λαμπαρού υποδέχτηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου τους αθλητές της 7ης Νυχτερινής Μαραθώνιας Λαμπαδηδρομίας Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Η συμβολική ομαδική πορεία ξεκίνησε από το (Καλλιμάρμαρο) Παναθηναϊκό Στάδιο και ο τερματισμός έγινε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με την συμμετοχή της Κίνησης Οργανικότητας ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ και των καταδρομέων κι εθελοντών των ομάδων ΚΕΑΠ κι ΟΔΕΥΩ. Με τον τρόπο αυτό οι Βατραχάνθρωποι και οι φίλοι τους τιμούν και αναδεικνύουν τους συμβολισμούς και τα μηνύματα που απορρέουν από την Μάχη του Μαραθώνα και τον πρώτο Μαραθώνιο δρόμο, που έτρεξε ένοπλος ο οπλίτης Φειδιππίδης ή κατ' άλλους ο Ευκλής, για να φέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους πολίτες.

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου επισκέφτηκαν εκατόν είκοσι πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων. Τους Ευέλπιδες καλωσόρισε στο Μουσείο ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνος κος Γιώργος Ζούρος.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με την ξενάγηση του μουσείου και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της "ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ" από τον καθηγητή πανεπιστημίου -Ιστορικό κο Χρήστο Διονυσόπουλο.

Οι μαθητές μετά την ξανάγησή τους στο Μουσείο συνομίλησαν με την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ξιφασκίας και 8η Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 Δήμητρα Μαγκανουδάκη για θέματα σχετικά με το Αθλητικό Ιδεώδες,τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και για το άθλημα που πρεσβεύει. Στην συνέχεια υπό την καθοδήγηση της επιδόθηκαν σε αθλοπαιδίες σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο.

Ευχαριστούμε την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια για την παρουσία της και για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να στηρίζει με τις δράσεις της το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Μουσείου.

Τηλεοπτικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από το Αμερικανικό καλωδιακό και παράλληλα δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Travel Channel που μεταδίδεται σε 21 γλώσσες και σε 130 χώρες παγκοσμίως.

Τα γυρίσματα αφορούν την προβολή του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στην εκπομπή "MYSTERIES AT THE MUSEUM FROM NEW YORK"

Ο Δήμος Μαραθώνος και το παράρτημα Μαραθώνα της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών "Παναθηναϊκή", έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στον εορτασμό της επετείου της Μάχης του Μαραθώνα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στις 11:30 π.μ. στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου (Λ. Μαραθώνος & 25ης Μαρτίου, 19007, Μαραθώνας, τηλέφωνο 2294067617).

Μέλη του "Friendship Force International" από πέντε πολιτείες της Αμερικής επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο. Οι άριστες εντυπώσεις τους αποτυπώθηκαν στο Βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου.