Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καπανδριτίου επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

Οι μαθητές της Δ ' τάξης του Δημοτικού σχολείου Παπάγου επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και επέλεξαν την "εξερεύνηση"του χώρου μέσα από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό παιχνίδι "Ψάξε και Βρες".

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων «Μιλτιάδης». Δεκάδες μέλη του Συλλόγου, φίλοι και εκλεκτοί καλεσμένοι βρέθηκαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στην αίθουσα προβολής του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και αντάλλαξαν ευχές για μια καλή Δρομική Χρονιά.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 οι Τριτοετείς Ιπτάμενοι της Σχολής Ικάρων επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Στιγμές συγκίνησης ένιωσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν το Σάββατο 09 Ιανουαρίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στην καθιερωμένη πλέον βραδιά βράβευσης από τον ΑΠΣ Τελμησσό Μαραθώνος των αθλητών και φίλων του Συλλόγου, που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους αλλά και για την προσφορά τους στην κοινωνία.

New Year wishes 2016, από Καθηγητές και Φοιτητές του TEXAS A&M UNIVERSITY που επισκέφτηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο των ολιγοήμερων διακοπών τους στην πόλη της Αθήνας.

Στον Δήμο Μαραθώνα έχει την έδρα του το μοναδικό Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου της χώρας μας.Το κτίριο που ανακαινίσθηκε  με την ευγενική συνδρομή της Alpha Bank την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων 2004, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Μαραθώνα και φιλοξενεί :

Οι μικροί μας φίλοι, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τύμβου,την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 επισκέφτηκαν το Μουσείο με σκοπό να το μεταμορφώσουν σε ένα Μαγικό Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών. Χρησιμοποίησαν την φαντασία τους και δημιούργησαν τα  δικά τους ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δίπλα τους οι υπέροχες δασκάλες, που σαν σύγχρονοι βοηθοί του Αϊ Βασίλη συμμετείχαν ενεργά στο εργαστήριο, φτιάχνοντας από κοινού στολίδια για το ΕΥΧΟ-ΔΕΝΤΡΟ  του Μουσείου, με απλές πρώτες ύλες που μπορεί κανείς να βρει εύκολα.

Στο Μαγευτικό Ρυθμό των Χριστουγέννων το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015. Πρωταγωνιστές η Παιδική Χορωδία της Νέας Μάκρης και ο Δάσκαλός τους - Μουσικός κος Γιάννης Χριστοφορίδης. Ένα υπέροχο μουσικό απόγευμα με Κάλαντα-Μελωδίες και Παραμύθια μάγεψαν τους εκλεκτούς καλεσμένους μας. Πολλά Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση του Ωδείου Νέας Μάκρης, στα Παιδιά της Χορωδίας και στην κα Ωραιοζήλη Καραγιαννίδου, που με την όμορφη αφήγησi του Παραμυθιού έκανε την ατμόσφαιρά ακόμα πιο μαγική.

To Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνος, από το 1850 μέχρι σήμερα. Το Μουσείο, ο χώρος όπου στεγάζονταν το Παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο, γέμισε από Δασκάλους, από παλιούς Μαθητές απόφοιτους του παλιού Δημοτικού , αλλά και από μαθητές του Νέου Δημοτικού Σχολείου.