Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνος, από το 1850 μέχρι σήμερα

To Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιστορία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνος, από το 1850 μέχρι σήμερα. Το Μουσείο, ο χώρος όπου στεγάζονταν το Παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο, γέμισε από Δασκάλους, από παλιούς Μαθητές απόφοιτους του παλιού Δημοτικού , αλλά και από μαθητές του Νέου Δημοτικού Σχολείου.

 

Η συνάντηση αυτή θύμισε σε όλους εμάς που ζήσαμε τα πρώτα σχολικά μας χρόνια σ’ αυτόν τον χώρο μια ευκαιρία να ξαναμπούμε στις αίθουσες που κάναμε μάθημα και να ακούσουμε με νοσταλγία την παλιά Αγαπημένη μας Δασκάλα κα Κυριακή Ρούσσου Μπούσουλα να μιλάει για την ιστορία του 1ου Διδακτηρίου του Μαραθώνα . Η Δασκάλα κα Μπούσουλα συνέλεξε, επιμελήθηκε και παρουσίασε τα στοιχεία που αποτυπώνουν την ιστορία του Σχολείου αποδεχόμενη την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα να καταγραφεί η Ιστορία του Σχολείου και να αποτελέσει μέρος του Ιστορικού του Αρχείου. 

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος κος Σπύρος Λιβαθινός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κος Γιάννης Μπούσουλας, οι Σύμβουλοι Ματίνα Μυλωνά, Κώστας Λάσκος, Γιώργος Μπέλλος, Διευθυντές Σχολείων, εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων& Κηδεμόνων του Δήμου καθώς και Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι