Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σοφία Ρήγα για την Δωρεά Αθλητικών της Κειμηλίων

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σοφία Ρήγα για την Δωρεά Αθλητικών της Κειμηλίων!!!!!

 

Η 25χρονη πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει 19 μετάλλια (9 χρυσά, 7 ασημένια και 3 χάλκινα) σε πανελλήνια πρωταθλήματα, στα 5.000 και 10.000 μέτρα στον στίβο, στον ανώμαλο δρόμο, σε αποστάσεις ημιμαραθώνιου και μαραθωνίου, στις κατηγορίες νεανίδων, νέων και γυναικών.

Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται με τα χρώματα του σωματείου‘’ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος Χανίων’’ με τα οποία έχει σημειώσει και τις περισσότερες επιτυχίες.

Ειδικεύεται στον μαραθώνιο δρόμο στους δρόμους αποστάσεων και ανωμάλου δρόμου και είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στην αντοχή με πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα σε Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Το 2011 σε ηλικία 23 ετών δοκίμασε για πρώτη φορά και στον μαραθώνιο δρόμο όπου και κατάφερε στο ντεμπούτο της στην απόσταση των 42.195 μέτρων στον διεθνή μαραθώνιο του Capri (IΤΑΛΙΑ) να τερματίσει στην 7η θέση της κατάταξης των γυναικών επιτυγχάνοντας την πολύ καλή επίδοση των 2 ωρών 41 λεπτών και 37 δευτερολέπτων που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για Ελληνίδα αθλήτρια για το 2011, ενώ ήταν και νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθώνιου Δρόμου που διεξήχθη στην Κλασσική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα παράλληλα με τον Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας και στον οποίο κατέλαβε την 5η θέση στην γενική κατάταξη των γυναικών.

Το 2013 στον διεθνή μαραθώνιο του Βερολίνου κατέλαβε την 12η θέση στην γενική κατηγορία των γυναικών και την 6η θέση στην κατηγορία της με επίδοση 2.39’.10’’ η όποια αποτελεί την 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για ελληνίδα αθλήτρια.

Το 2014 στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στις Ελληνίδες αθλήτριες, κερδίζοντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου ενώ ήταν στην έκτη θέση στην γενική κατάταξη των γυναικών, βελτιώνοντας παράλληλα και την ατομική της επίδοση.

Το 2015 η Σοφία Ρήγα έκανε δυο πολύ σημαντικές επιτυχίες. Τον Μάιο κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου δρόμου με χρόνο 1:21:58. Επίσης, έτρεξε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, πετυχαίνοντας την εξαιρετική επίδοση 2:39:53, πιάνοντας έτσι με άνεση το όριο για την συμμετοχή της στο αγώνισμα του Μαραθωνίου στην Ολυμπιάδα του Ρίο στην Βραζιλία.

Τα αθλητικά κειμήλια που ήδη κοσμούν τις προθήκες του Μουσείου παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα Δήμητρα Λαμπαρού την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2017.

 

Αποτελέσματα

Περισσότερα

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Αποτελέσματα

Instagram Feed