Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Μάγδα Γαζέα για την Δωρεά Αθλητικών της Κειμηλίων!!!!!

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου ευχαριστεί την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Σοφία Ρήγα για την Δωρεά Αθλητικών της Κειμηλίων!!!!!

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η 8η Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, υπό την αιγίδα των Δήμων της Μαραθώνιας Διαδρομής. Τους Λαμπαδηδρόμους υποδέχτηκαν στο Μουσείο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα Δήμητρα Λαμπαρού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μαραθώνος κος Άγγελος Λένας και η Τοπική Σύμβουλος κα Ευαγγελία Τσιμήνη. Η συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) ξεκίνησε από το Καλλιμάρμαρο και τερμάτισε στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου. Διάνυσε τη διαδρομή ως ομάδα , φέροντας , ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή.

  1. Tο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού διοργάνωσαν στο Μουσείο εκδήλωση με την συμμετοχή 250 παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα και το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Μαραθώνα.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, στην αίθουσα προβολής του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, ο Δήμαρχος Mαραθώνος κος Ηλίας Ψηνάκης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας κα Δήμητρα Λαμπαρού, τίμησαν τους 210 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Μαραθώνος, που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017, την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Θερμές Ευχαριστίες στην οικογένεια του Ιωάννη Λαμπάκη για την αποδοχή της πρόσκλησης του Μουσείου Μαραθωνίου να γίνει φωτογραφικό αφιέρωμα από το αρχείο της οικογένειας Λαμπάκη «ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ –ΑΘΗΝΑ 1896» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Μαραθωνίου.

Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου εύχεται σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές μία καλή και δημιουργική Σχολική Χρονιά!

Φοιτητές από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Dickinson της Πενσυλβάνιας επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου!!

Όμορφο καλοκαιρινό πρωινό!!! με τους μικρούς μας φίλους από τον Βαρνάβα να "εξερευνούν" την ιστορία του Μουσείου Μαραθωνίου μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του "Ψάξε και Βρες", συνοδευόμενοι από την πρόεδρο κα Χαρά Ασημακοπούλου.!!!!!!!!!!!