Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Ο ελληνικός στίβος της ... επόμενης τετραετίας

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της Πανελλήνια Διάσκεψης για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην βάση.

 

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας παρουσίασε τον Στρατηγικό Σχεδιασμό 2017-2020, ανακοινώνοντας μια σειρά από σπουδαία πράγματα που θα επιδιώξει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

 

"Η χρονιά που τελειώνει είναι η καλύτερη εδώ και πολλά χρόνια σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Οι αθλητές μας χάρισαν σημαντικές επιδόσεις σε όλες τις κατηγορίες. Παρά τα προβλήματα ο ΣΕΓΑΣ λειτούργησε με αξιοπρέπεια. Η σχέση μας με την κοινωνία βελτιώθηκε τόσο μέσα από τους μαζικούς αγώνες με πρώτο από όλους τον Μαραθώνιο, αλλά και με δράσεις όπως το πρόγραμμα Kids Athletics", είπε αρχικά ο Παναγόπουλος και συμπλήρωσε: "Η βάση μας το 2016 διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο, ενώ η σχέση μας με την αγορά συνεχίστηκε. Η γενικότερη εικόνα μας είναι απόλυτα θετική και κατ΄επέκταση γεννά προσδοκίες και ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη των φιλοδοξιών μας".

 

Στη διάρκεια της παρουσίασης του, ο Κώστας Παναγόπουλος προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές ανακοινώσεις, για την ανάπτυξη του ελληνικού στίβου σε όλα τα επίπεδα.

 

Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των εγκαταστάσεων. "Διασφαλίστηκε η χρήση του Αγίου Κοσμά έως ότου ολοκληρωθεί το νέο έργο στο ελληνικό, για το οποίο η ανάδοχος εταιρεία έχει δεσμευθεί πως θα υπάρχουν νέες εγκαταστάσεις", είπε και συμπλήρωσε για το κλειστό της Παιανίας: "Ολοκληρώθηκε το σχέδιο Νόμου, ενώ έχει αποφασιστεί η δημιουργία Εθνικού Κέντρου, εξέλιξη που διασφαλίζει τη χρηματοδότηση του σταδίου".

 

Στη διάρκεια της παρουσίασης του, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επισήμανε την ανάγκη της ενίσχυσης της μάχης κατά του ντόπινγκ με την διατήρηση ελέγχων από την ομοσπονδία. Παράλληλα αποκάλυψε την πρόθεση της ομοσπονδία για τη διεξαγωγή Forum σε συνεργασία με την IAAF και την ΕΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Με αφορμή και την απόφαση της ΕΑΑ να αλλάξει τον τρόπο πρόκρισης των αθλητών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη διεξαγωγής ενός διεθνούς μίτινγκ.  "Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε και πάλι ένα δυνατό μίτινγκ. Δεν ξέρω αν θα είναι ένα από αυτά που ήδη υπάρχουν ή ένα νέο", είπε.

Επίσης έκανε γνωστό πως πυλωτικά από το νέο έτος θα διοργανωθεί πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών σε όλη την χώρα, ενώ θα γίνει προσπάθεια διεξαγωγή ενός δεύτερου Street Event σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας. 

 

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η ανακοίνωση του Κώστα Παναγόπουλου σχετικά με την αύξηση του ποσού που αφορά στην πριμοδότηση των σωματειακών προπονητών, κίνηση που δείχνει την πρόθεση της ομοσπονδίας να στηρίξει επιπλέον το έργο των σωματειακών προπονητών. Στο πλάισιο της αναβάθμισης της ομοσπονδίας θα ξεκινήσει και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός (live αποτελέσματα, ψηφιοποίηση αρχείου, μηχανοργάνωση).

 

Δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση του Κώστα Παναγόπουλου

 

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών του συνεδρίου έγινε ο αγωνιστικός απολογισμός του 2016 από τους εθνικούς προπονητές. Ο Αποστόλης Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στην κατηγορία των Παίδων/Κορασίδων και ακολούθησε ο Χρήστος Μελέτογλου για την κατηγορία Ε/Ν. Στη συνέχεια ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, αφού πρώτα έκανε τον απολογισμό της χρονιάς στάθηκε ιδιαίτερα στο θεσμό του mentoring. Ο εθνικός προπονητής ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει το νέο σύστημα και το ρόλο που θα έχει σε αθλητές και προπονητές η παρουσία του μέντορα.

 

Δείτε εδώ την αναλυτική παρουσίαση των εθνικών προπονητών

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00