Κιμέτο και Κίπσανγκ στο Λονδίνο!

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου στο Λονδίνο (26/4) ανακοίνωσαν τη συμμετοχή του παγκόσμιου ρέκορντμαν Ντένις Κιμέτο και του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου Γουίλσον Κίπσανγκ.

Ίσως για πρώτη φορά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι δύο κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι στον κόσμο θα τεθούν αντιμέτωποι σε έναν από τους μεγάλους Μαραθωνίους.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου του Λονδίνου (σ.σ. ο αγώνας στις 26 Απριλίου) ανακοίνωσαν τη συμμετοχή των Κενυατών Ντένις Κιμέτο και Γουίλσον Κίπσανγκ.

Ο Κιμέτο κατέρριψε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο Μαραθώνιο του Βερολίνου με τον απίστευτο χρόνο των 2 ωρών, 2 λεπτών και 57 δευτερολέπτων. Το ρεκόρ ανήκε στον Κίπσανγκ με το καλύτερο μαραθωνοδρόμο στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια να... βολεύεται με τη νίκη στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και την επιταγή των 600.000 δολαρίων για την πρώτη θέση στη βαθμολογία των World Marathon Majors.

Οι δύο αθλητές που μοιράζονται τον ίδιο μάνατζερ, Τζέραρντ φαν ντερ Βιν της Volare Sports και προπονούνται στο ίδιο καμπ στο Ελντορέτ, θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι. Η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών... κινδυνεύει με τον Κιμέτο να εξομολογείται στη συνέντευξη τουπως μπορεί να κατέβει στα 2:02.30.

Τόσο ο Κίπσανγκ, όσο και ο Κιμέτο, αλλά και ο συναθλητής τους και "μέντορας" του Κιμέτο, Τζέφρι Μουτάι κατέφυγαν στο Twitter για να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους.

Ο Μουτάι δεν θα αγωνιστεί στο Λονδίνο, αλλά εκεί θα βρίσκονται ο Έλιουντ Κιπχόγε, ο Εμανουέλ Μουτάι και ο Κενενίσα Μπεκέλε που θα τρέξει σε τρεις Μαραθωνίους σε λιγότερο από έξι μήνες.

Πηγή: Sport24

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι