Αμστερνταμ 2016: Ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους οι άλτες του μήκους

Ο Μιχάλης Μερτζανίδης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στον προκριματικό του μήκους από τους τρεις συνολικά άλτες που εκπροσώπησαν τη χώρα στο 23ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ. 

 
Ο αθλητής του Κώστα Χήτα είχε καλύτερο άλμα στα 7,76 μ.(0,4), επίδοση που του έδωσε την έκτη θέση στο β΄προκριματικό γκρουπ και την 14η θέση στο σύνολο. Ο Μερτζανίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, συνέχισε στα 7,75 μ. (1,1) και στην τρίτη και τελευταία πέτυχε το 7,76 μ., που όμως, δεν ήταν αρκετό να του δώσει μία θέση στον τελικό.  Ο Μερτζανίδης θα μπορούσε να έχει διεκδικήσει κάτι καλύτερο αν στο τρίτο του άλμα δεν άφηνε σημάδι στην άμμο το νούμερο στο πίσω μέρος της φανέλας του, το οποίο είχε σκιστεί. Οι υπεύθυνοι της αποστολής έκαναν ένσταση, την οποία όμως δεν κέρδισαν δεδομένο του ότι το νούμερο-  βάσει κανονισμών-  είναι προέκταση του σώματος του αθλητή. Παρόλα αυτά ο έμπειρος άλτης στάθηκε με αξιοπρέπεια στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση. 
 
Μακριά από τα φετινά τους ρεκόρ βρέθηκαν ο Γιώργος Τσάκωνας και ο Νίκος Καψής. Ο Τσάκωνας ξεκίνησε με άκυρο κι έπειτα έκανε 7,45 μ. (1,8) και 7,35 μ. (0,1). Ενα έγκυρο άλμα στα 7,23 μ. είχε ο Νίκος Καψής.
 

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι