Μπερδούση, Γκούσιν και Στεφανίδη ...περιμένουν τον κλειστό στίβο

Ο πρώτος αγωνιστικός κύκλος της σεζόν ολοκληρώθηκε για την Κατερίνα Μπερδούση με εξαιρετικές εμφανίσεις στον ανώμαλο δρόμο. Η αθλήτρια που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (USC) επέστρεψε φέτος σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και έδειξε πως τη σεζόν που έρχεται μπορεί να διεκδικήσει ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.

«Τα πράγματα εδώ είναι πολύ καλά. Τόσο οι προπονήσεις όσο και οι αγώνες πηγαίνουν εξαιρετικά. Μέχρι τώρα το πρόγραμμα περιλάμβανε τον ανώμαλο δρόμο, όμως, κατά 99% θα υπάρξει συνέχεια και στον κλειστό στίβο», είπε η Μπερδούση, που όμως ακόμη δεν γνωρίζει αν θα ρίξει το βάρος στα 1.500 μ. ή θα επικεντρωθεί σε μεγαλύτερη απόσταση. «Είναι κάτι που θα αποφασίσουμε με τον προπονητή μου το επόμενο διάστημα. Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά, θα κάνω τον πρώτο μου αγώνα τέλη Ιανουαρίου», είπε.


Τους αγώνες της χειμερινής περιόδου περιμένουν δύο άλλες πρωταθλήτριες που…έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Η Τατιάνα Γκούσιν και η Γεωργία Στεφανίδη για δεύτερη σεζόν βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, που παράλληλα με τις σπουδές τους συνεχίζουν και την προπόνηση τους. Αμφότερες βρίσκονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και περιμένουν τους αγώνες του κλειστού.

«Όλα πηγαίνουν καλά με εξαίρεση ένα τράβηγμα στο δικέφαλο, που με κράτησε για λίγο μακριά από τις προπονήσεις. Τώρα είμαι καλά και σκέφτομαι ήδη τους αγώνες του κλειστού. Λογικά θα κάνω τον πρώτο μου αγώνα στα μέσα Ιανουαρίου. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν», είπε η Τατιάνα Γκούσιν, που τη θερινή σεζόν βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στο ύψος με 1,86 μέτρα.


«Σε γενικές γραμμές όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Σταδιακά έχουμε αρχίσει να μπαίνουμε για άλματα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν λογικά στα μέσα Ιανουαρίου», είπε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Γεωργία Στεφανίδη, που το καλοκαίρι αγωνίστηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ε/Ν.

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι