Φινάλε με δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία των Diamond League

Όπως το 2013 έτσι και φέτος ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την δεύτερη θέση στην συνολική βαθμολογία της σειράς αγώνων Diamond League. Ο πρωταθλητής μας έχασε μόνο από τον περίφημο Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, τον μοναδικό αθλητή στην ιστορία της διοργάνωσης, που κατακτά για πέμπτη φορά το διαμάντι.

Ο Φιλιππίδης ολοκληρωσε την παρουσία του στη σειρά αγώνων, στις Βρυξέλλες στον δεύτερο τελικό, με 11 βαθμούς και έχοντας στο ενεργητικό του μία νίκη, δύο δεύτερες θέσεις και μια σειρά απο εξαιρετικές εμφανίσεις που δείχνουν πως είναι σπουδαίος αθλητής.


Ο αθλητής του Δημήτη Κυτέα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,55 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια κι έπειτα ανέβηκε επιτυχώς πάνω από τα 5,65 μέτρα. Στη συνέχεια ο παγκόσμιος πρωταθλητής του Σόποτ απέτυχε στα 5,75 μ. κι έτσι ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση τον αγώνα του, μαζί με τον Πολωνό Ρόμπερτ Σομπέρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Λαβιλενί με 5,93 μ., επίδοση που είναι η κορυφαία στον κόσμο. Ο Γάλλος στη συνέχεια δοκίμασε στα 6,03 μ., δίχως όμως επιτυχία. Σομπέρο και Αγκούστα μοιράστηκαν την τρίτη θέση της συνολικής βαθμολογίας με τέσσερις βαθμούς. Ο σημερινός ήταν ο τελευταίος αγώνες του Φιλιππίδη στη σεζόν, που από εδώ και πέρα θα ξεκουραστεί προκειμένου να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά.


Σπουδαίος αγώνας έγινε στο ύψος των ανδρών εκεί όπου τα δύο κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος προσπάθησαν  να βελτιώσουν το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Μουτά Μπαρσίμ (Κατάρ) αφού ξεπέρασε τα 2,43 μ. και έγινε ο δεύτερος κορυφαίος όλων των εποχών, είχε εξαιρετικά άλματα στα 2,46 μ., ύψος που αν νικούσε θα βελτίωνε το παγκόσμιο ρεκόρ (2,45 μ.) του Χαβιέ Σοτομαγιορ. Εξίσου αποτελεσματικός ήταν και ο Μπόχνταν Μπονταρένκο, που αφού ανέβηκε πάνω από τα 2,40 μ., δοκίμασε μία φορά στα 2,43 μ. κι έπειτα ακολούθησε τον Μπαρσίμ στα 2,46 μέτρ, όπου έδειξε πως είναι σε θέση να απειλήσει το ρεκόρ του Κουβανού. Ο Μπαρσίμ με το 2,43 μ., εκτός από δεύτερος όλων των εποχών, βελτίωσε το ρεκόρ Ασίας και το ρεκόρ διοργάνωσης, ενώ έγινε ο κορυφαίος φέτος στον κόσμο, ενώ χάρη στη νίκη του κατέκτησε το διαμάντι.


Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο σημείωσε στα 100 μ. ο Τζάστιν Γκάτλιν με 9.77 και κατέκτησε το διαμάντι, ενώ ήταν νικητής και στα 200 μ. με 19.71. Ο Κότσο Μοκοένα κατάφερε να προσγειωθεί στα 8,19 μ. και να πάρει μαζί του το διαμάντι, ενώ στα 200 μ. των γυναικών η Αλισον Φίλιξ, μπορεί να είχε εξασφαλίσει από τις προηγούμενες εμφανίσεις της το διαμάντι, όμως, με 22.07 πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Την επίδοση της χρονιάς σημείωσε στη σφαιροβολία η Βάλερι Ανταμς με 20,59 μ., που όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία. Η Κατρίν Ιμπαργκουέν δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας στο τριπλούν, επικρατώντας αυτή τη φορά με 14,98 μ., ενώ στον ακοντισμό την κορυφαία επίδοση στον κόσμο πέτυχε η Μπάρμπορα Σποτάκοβα με 67,99 μέτρα. Η Σάνια Ρίτσαρντς πήρε τη νίκη στα 400 μ. με 49.98, η Νοβλίν Γουίλιαμς όμως «φόρεσε» το διαμάντι.

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

-

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00