Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Παναγόπουλος: «Έρχονται καλύτερες μέρες για τον στίβο»

Με γνώμονα την παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας λειτουργεί ο ΣΕΓΑΣ, όπως δήλωσε ο Κώστας Παναγόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά τις πρόσφατες επιτυχίες που είχε μετά από αρκετά χρόνια στο χώρο του Στίβου η ελληνική αποστολή στη Ζυρίχη.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την πορεία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ζυρίχη

«Ήταν μία πολύ ικανοποιητική η παρουσία της ομάδας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είχε ανάλογες ή καλύτερες ατομικές αποδόσεις, και είχαμε ως απολογισμό τα δύο μετάλλια. Είναι εξίσου σημαντικό για εμάς, όπως η συμμετοχή της Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μέτρα εμπόδια, όπως και για την γυναικεία ομάδα στη σκυλατοδρομία. Αξιοποιήσουμε τους ξενώνες που είχαμε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι πέντε κοπέλες έχουν αποκτήσει μεγάλη χημεία μεταξύ τους και η ομάδα θα δέσει, περιμένοντας ότι στο μέλλον θα περιμένουμε περισσότερα χρόνια».

Για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο Άλμα επί Κοντώ, καθώς έχουμε τρεις αθλητές (Στεφανίδη, Φιλιππίδης και Κυριακοπούλου) που έχουν καλές επιδόσεις:

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περίοδοι στην ιστορία του ελληνικού στίβου που υπάρχει μεγάλη συσσώρευση αθλητών. Το επί κοντώ είναι ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα και πλέον έχουμε αποκτήσει βάσεις στο άθλημα. Φέτος είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία που είχαμε σε όλες τις πρόσφατες διοργανώσεις. Γενικά οι εμφανίσεις είναι καλές και η τύχη μας – από τη στιγμή που προχωράει ο σχεδιασμός μας – είναι πως έχουμε καλές επιδόσεις, παρά τις σημαντικές αλλαγές που έχουν υπάρξει σε όλα τα επίπεδα».

Για την επιρροή της κρίσης στο στίβο:

«Ο αθλητισμός συνεισέφερε περισσότερο στην οικονομική πολιτική της χώρας. Ως προτεραιότητα της Πολιτείας έπρεπε να είναι πιο ψηλά. Έπρεπε να είναι περισσότερα τα χρήματα και καλύτερα στοχευόμενα. Μειώσαμε αρκετά τα λειτουργικά μας έξοδα και αναζητήσαμε δικού μας πόρους, αυξάνοντας παράλληλα την αγωνιστική μας παρουσία. Δημιουργήσαμε ξενώνες, δημιουργήσαμε ομάδα επίλεκτων αθλητών και να είμαστε αξιοπρεπείς. Δεν είμαι απαισιόδοξος και είμαστε στα χρόνια της σταθεροποίησης και πρέπει να αξιοποιήσουμε όλους τους παράγοντες. Είμαστε πολύ ευτυχείς με το πρόγραμμα υποτροφιών για νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες».

Για το «Athens Street Pole Vault» που είχε διεξαχθεί πρόσφατα σε Ζάππειο και στον Φλοίσβο:

«Θα δούμε αν θα εντάξουμε και το γυναικείο τμήμα του επί κοντώ σε μία τέτοια διοργάνωση που είχε μεγάλη επιτυχία στο Ζάππειο και την Μαρίνα Φλοίσβου. Επίσης, έχουμε ως στόχο να διοργανώσουμε ξανά στη χώρα μας αγώνα του Πανευρωπαϊκού αγώνα στίβου «Μπρούνο Ζάουλι”. Μέσα στους επόμενους μήνες έχουμε να ανακοινώσουμε αρκετά πράγματα, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία με άλλους χορηγούς. Όχι μόνο για τον ΣΕΓΑΣ, αλλά και για συγκεκριμένους αθλητές. Η Ομοσπονδία δεν προτείνει πρόσωπα, αλλά εκείνο που κάνει είναι να παροτρύνει την περίπτωση χορηγίας σε αθλητές ή αθλήτριες».

Για τη δικαίωση του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος:

«Ο Λούης ανήκει στην σπάνια κατηγορία αθλητών που κάθε χρόνο για μία δεκαετία σημειώνει επιδόσεις πάνω από 8 μέτρα. Η αλήθεια είναι πως από κάποιες συγκυρίες δεν είχε κατακτήσει κάποιο σημαντικό μετάλλιο. Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει δουλέψει σκληρά μαζί με τον προπονητή του και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ακόμη περισσότερο. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε αν θα συμμετάσχει στον τελικό του Diamond League. Εκείνος θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει σε αυτή τη διοργάνωση».

Για τον σχεδιασμό στον ΣΕΓΑΣ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016:

«Έχουμε κάνει μία επιλογή αθλητών για να τους βοηθήσουμε να βρίσκονται εκείνη την περίοδο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να πάνε με αξιώσεις στη Βραζιλία. Ελπίζουμε πως μέσα στην επόμενη χρονιά θα έχουμε περισσότερα νέα, μέσα από την προσπάθεια του κ. Καπράλου. Είχαμε τρομακτική συμμετοχή στα τμήματα των μικρών ηλικιών, αφού οι γονείς θυσιάζονται για να τα καταφέρουν τα παιδιά τους. Στην Κίνα (Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων) έχουμε αρκετές διακρίσεις και πολλά ατομικά ρεκόρ. Σύντομα θα έχουμε μία ομάδα 15-16 αθλητών, όπου και εκεί περιμένουμε διακρίσεις. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε αθλητές που θα πετυχαίνουν την καλύτερή τους επίδοση την κατάλληλη στιγμή».

Για την Κατερίνα Στεφανίδη που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ:

«Εκεί έχει ρυθμίσει τη ζωή της, εκεί είναι ο προπονητής της και συνεχίζει τις σπουδές της. Μάλιστα, ετοιμάζεται για κάτι καινούργιο, όχι μόνο για τα αθλητικά δεδομένα. Πρόθεσή μας είναι να τη στηρίξουμε και να μην την αφήσουμε μόνη της. Πάντως, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπεις αθλητές με υψηλές διακρίσεις και υψηλές σπουδές».

 

Πηγή: NovaΣπορFm


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00