Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Κώστας Δουβαλίδης: "Εκανα αυτό που έψαχνα χρόνια"

Για έναν αθλητή όπως ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο αγωνιστικό προσκήνιο εδώ και χρόνια σημειώνοντας μάλιστα πολύ καλές επιδόσεις, το ζητούμενο είναι η εξέλιξη μέσα από την σταθερότητα.

Κάτι δηλαδή που ο 28χρονος κατάφερε να πετύχει το τελευταίο δεκαήμερο. Τρεις αγώνες σε οχτώ ημέρες με απολογισμό τις δύο κορυφαίες επιδόσεις της καριέρας του (13.33 στην Ουγγαρία, 13.34 στο Παρίσι).

Ο Δουβαλίδης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά εκείνους που υποστηρίζουν πως η βελτίωση έρχεται από τους αγώνες. «Μπορούσα να φύγω λίγο καλύτερα στα πρώτα μέτρα, τα οποία ήταν πιο αργά από ότι θα ήθελα.  Αν δεν είχαμε τον άνεμο και δεν με απασχολούσε το θέμα του προσαγωγού μου, θα έτρεχα καλύτερα», είπε ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα και συμπλήρωσε με ικανοποίηση: «Δεν πειράζει...έκανα αυτό που έψαχνα εδώ και πολλά χρόνια: τρεις διαδοχικές κούρσες σε γρήγορους χρόνους. Αυτό είναι σταθερότητα».

Ο Δουβαλίδης θα επιστρέψει σήμερα στην Ελλάδα, ωστόσο είναι ήδη σε επαφή με την μάνατζερ του για τις ...επόμενες αγωνιστικές κινήσεις. Παρόλα αυτά στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να δώσει οριστική λύση στις ενοχλήσεις στον προσαγωγό.
 
«Ευτυχώς δεν είναι πόνος, αλλά μία ενόχληση. Νιώθω σφιχτό τον προσαγωγό μου σε σημείο να μην με αφήνει να κάνω κινήσεις ελεύθερα», εξήγησε.

Αναφορικά με το τι άλλαξε και έχει καταφέρει φέτος να παρουσιάζεται σταθερός και …γρήγορος, είπε: «Πιστεύω ότι είμαι συγκροτημένος και συγκεντρωμένος σε πράγματα που έπρεπε να κάνω και πέρυσι αλλά δεν έβγαιναν. Φυσικά έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Με βοήθησε πάρα πολύ η συμμετοχή μου στο Diamond League, με έκανε να δω τα πράγματα διαφορετικά και παρά τον πόνο να σκεφτώ ότι πρέπει να τρέξω γρήγορα και να μην σκέφτομαι κάτι άλλο. Φυσικά για να καταφέρω να σταθεροποιηθώ σε αυτό το επίπεδο με βοήθησε ο προπονητής μου (σ.σ. Μπάμπης Σδρόλας) που με καθοδήγησε σε αυτές τις επιδόσεις». Σε ό,τι αφορά την απόφαση να του να κάνει αλλαγές στο πρώτο εμπόδιο, είπε: «Συνεχίζω κανονικά με οχτώ βήματα. Δεν γίνεται να το αλλάξω στην μέση της χρονιάς αυτό θέλει δουλειά από την αρχή πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος»

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00