Η άνοδος, το στοίχημα, τα απρόβλεπτα και η επιστροφή στην διεξαγωγή μεγάλων αγώνων

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η χώρα επέστρεψε στην διεθνή αγωνιστική σκηνή, με τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. Η ελληνική αποστολή έκανε το…έργο της και πήρε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκα του 2017, εκεί όπου θα αγωνιστεί με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης.

Το ελληνικό κοινό έδειξε πως ξέρει να στηρίζει μια διοργάνωση αυτού του επιπέδου και η Oμοσπονδία σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το Δήμο και τους χορηγούς της, απέδειξαν, πως παρά την κρίση υπάρχει η προοπτική της ανάδειξης όμορφων πραγμάτων. Δεν έλειψαν και τα προβλήματα, που οφείλονταν κυρίως στο απαρχαιωμένο ηλεκτρονικό σύστημα του σταδίου, που δεν ήταν απόλυτα συμβατό με τις νέες τεχνολογίες.


Στην Κρήτη η ομοσπονδία κατάφερε να πετύχει τον αγωνιστικό της στόχο. Η άνοδος ήταν συνέπεια,  προσπάθειας που προηγήθηκε , μέσα από ευκαιρίες που δόθηκαν στους αθλητές να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα– δεδομένων πάντα των συνθηκών –τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Παράλληλα οι προπονητές υλοποίησαν τον αγωνιστικό τους προγραμματισμό και παρουσιάσαν τους αθλητές τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τέλος, το ομαδικό κλίμα, η καλή συνεργασία έδωσαν μια επιπλέον ώθηση σε αυτά τα παιδιά να προσπαθήσουν για το καλύτερο και να το ζήσουν με την ψυχή τους.

Το δεύτερο μεγάλο στοίχημα της ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο γεγονός ήταν να καταφέρει να συγκεντρώσει κόσμο στις εξέδρες. Στόχο, που πέτυχε χάρη στη διάθεση της Περιφέρειας να επικοινωνήσει όσο το δυνατό καλύτερο τον αγώνα της Κρήτης, στη σκέψη της δημιουργίας «παιδικής κερκίδας», που όχι μόνο έφερε παιδιά στο στάδιο, αλλά δημιούργησε νέους φίλους του στίβου και φυσικά την διάθεση της AEGEAN να βοηθήσει στην υλοποίηση της.

Η περιφέρεια έδειξε ιδιαίτερη ευελιξία στο θέμα της προβολής των αγώνων, που επικεντρώθηκε ιδιαίτερα – αλλά όχι μόνο – στην περιοχή της Κρήτης. Αποτέλεσμα αυτού οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να αντικρίσουν ένα στάδιο ζωντανό, ένα κοινό το οποίο συμμετείχε, μια κερκίδα γεμάτη κέφι και χρώμα, που δύσκολα συναντούν στα στάδια της Ευρώπης.


Όμως δεν έλειψαν και τα προβλήματα, τα οποία είχαν να κάνουν – κυρίως - με την παλαιότητα του ηλεκτρονικού συστήματος του σταδίου. Προβλήματα σοβαρά, όπως αυτό που συνέβη στα 5.000 μ., με τους αθλητές να τρέχουν μια στροφή παραπάνω.


Η ομοσπονδία έχει την πρόθεση να διεκδικήσει και πάλι διεθνείς διοργανώσεις για την πόλη της Κρήτης και έχει την επιθυμία να το κάνει στο εγγύς  μέλλον. Η σκέψη της αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την διάθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ηλεκτρονικού κυκλώματος στο στάδιο και την επιθυμία της να βρίσκεται δίπλα στην ομοσπονδία σε γεγονότα, όπως αυτό.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι