Ενα "ποτάμι" από δρομείς στα 5χλμ Εθνική Τράπεζα

Στο κορύφωμα του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ένα «ποτάμι» από δρομείς ξεχύθηκε στο κέντρο της πόλης, μετά από την εκκίνηση των 5 χλμ. Εθνική Τράπεζα, η τελευταία της διοργάνωσης, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean.

Με περισσότερους  από 7.000 μετέχοντες- χαρακτηριστικό είναι πως την ώρα που συνεχίζονταν οι εκκινήσεις ανά γκρουπ στην οδό Φιλελλήνων, τερμάτιζαν οι πρώτοι στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή. 

 

Νικητής του αγώνα ο Χρήστος Καλλίας, ο οποίος τερμάτισε σε 15.35. «Ήταν ένα προπονητικό τεστ για εμένα αυτός ο αγώνας, το οποίο πήγε καλά. Είμαι σε σωστό δρόμο στην προετοιμασία μου», είπε ο αθλητής που πλέον έχει στόχο τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων, που θα φιλοξενηθεί τον επόμενο μήνα στο Ηράκλειο. 

 

Δεύτερος πίσω του, ο Γιώργος Μίνο, τερματίζοντας σε 15.51, ο οποίος δύο ώρες μετά από τη νίκη του στα 3 χλμ. WIND, στάθηκε ξανά στην εκκίνηση για τα 5 χλμ. Εθνική Τράπεζα. «Δεν ήταν τίποτα, πρόλαβα να ξεκουραστώ. Απλά είχα αυτή την προπόνηση σήμερα», είπε χαμογελώντας. Την τρίτη θέση στα 5 χλμ. πήρε ο Ευάγγελος Μαλιόγλου (17.01). 

 

Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, η οποία κάλυψε την απόσταση σε 18.43. «Ηταν ένας αγώνας στο πλαίσιο της προπόνησης», είπε η δρομέας που ειδικεύεται σε μικρότερες αποστάσεις, τις μεσαίες. «Η διαδρομή ήταν πολύ καλή, ωστόσο με ενόχλησε λίγο η ζέστη. Προέρχομαι από σκληρή προετοιμασία στο Μαρόκο και είμαι ακόμη αρκετά κουρασμένη. Στόχος για τη θερινή σεζόν τα 1.500 μέτρα», πρόσθεσε η Θεοδωρακοπούλου. 

 

Δεύτερη στα 5 χλμ. τερμάτισε η Βασιλική Σπάθη με 20.17, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Λάλλα (23.13).

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-