"Ζευγάρωσαν" τις νίκες - Το έζησαν με την ψυχή τους οι περίπου 3.000 δρομείς

Ένα δίδυμο στη ζωή κυριάρχησε στα 3 χλμ. WIND του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, αφού ο Γιώργος Μίνο και η Ζωή Ανδρικοπούλου που κέρδισαν σε άνδρες και γυναίκες είναι ζευγάρι.

Μάλιστα, αφού τερμάτισε πρώτος ο Μίνο, το μόνο που είχε στο νου του ήταν να την δει και εκείνη να κερδίζει και όταν την είδε να περνά τον τερματισμό ως νικήτρια, τότε χαμογέλασε και για τη δική του επιτυχία.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή στον αγώνα των 3 χλμ. WIND, αφού περίπου 3.000 δρομείς, κάθε ηλικίας και δρομικής εμπειρίας βρέθηκαν στην εκκίνηση και έτρεξαν στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή.  

«Ο καιρός ήταν ιδανικός για κούρσα», είπε ο Μίνο, που κέρδισε με 8.35. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Δρόσος με 8.57, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Παναγιώτης Αλιφέρης (9.17). 

Αυτή η διοργάνωση είναι η δεύτερη καλύτερη της Αθήνας μετά από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και πλέον είναι αντάξιά του. Οι διοργανωτές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Ευθύμη Λιανό για τη βοήθεια», είπε ο Μίνο, έχοντας δίπλα του την επίσης χαμογελαστή Ζωή Ανδρικοπούλου. 

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, με διαδρομή σχετικά εύκολη», είπε η νικήτρια των 3 χλμ. WIND, που τερμάτισε σε 10.42. Πίσω από την Ανδρικοπούλου τερμάτισε η Τάνια Γκούπου (11.18) και τρίτη ήταν η Αντζελα Ναβάρο (11.27).

« Ήταν υπέροχη η στήριξη του κόσμου που μας εμψύχωνε στη διαδρομή, η μουσική που μας ανέβαζε και πάντα μας αρέσει να τρέχουμε στο κέντρο της Αθήνας και δίπλα σε τόσο κόσμο γιατί είχε πολλές συμμετοχές», είπε εκείνη από την πλευρά της, δίχως να κρύβει την ευτυχία της καθώς όπως είπε αυτή ήταν η πρώτη νίκη της σε αγώνα δρόμου. 

Ο Κώστας Δρόσος ήταν δεύτερος, παρά την απίστευτη… περιπέτεια που έζησε. Όταν δόθηκε η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο, ο δρομέας μπερδεύτηκε και νόμιζε ότι επρόκειτο για τον αγώνα 3 χλμ., οπότε άρχισε να τρέχει! «Διένυσα σχεδόν 2,5 χλμ. και επέστρεψα στην εκκίνηση για να ξεκινήσω πάλι!», είπε ο ίδιος που γελούσε με το… πάθημά του. «Για αυτό έμεινα πίσω στην εκκίνηση», πρόσθεσε, καθώς δεν ήταν ανάμεσα στο πρώτο «κύμα» δρομέων, όπου είχαν τοποθετηθεί οι αθλητές.

 

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-