Όλοι στους δρόμους! Ποιοι θα τρέξουν στον 4ο Ημιμαραθώνιο

Πρωταθλητές ή πρωτάρηδες. Αθλητές που έχουν εμπειρία στις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και Ολυμπιονίκες που δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό. Καθημερινοί άνθρωποι, πολιτικοί, καλλιτέχνες… Όλοι θα βρεθούν στην εκκίνηση, με τον ίδιο στόχο: να φτάσουν στον τερματισμό και να απολαύσουν τη συμμετοχή.


Χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν στους δρόμους αύριο Κυριακή, για τον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Ανάμεσά τους οι… επαγγελματίες του είδους, οι αθλητές που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου που διεξάγεται παράλληλα με τη διοργάνωση. Ανάμεσά τους, ο έμπειρος μαραθωνοδρόμος Γιώργος Καραβίδας, που ήταν δεύτερος πέρυσι, αλλά και η Ντενίζ Δημάκη, ενώ αντίστοιχη εμπειρία στα χιλιόμετρα έχει και η Μάγδα Γαζέα που επίσης έχει δηλωθεί στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι όμως οι μοναδικοί αθλητές που θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας. Με πολύ δυνατή ομάδα μετέχει στον 4ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.  Ο πιο θαρραλέος όλων, ο Βασίλης Πολύμερος, που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια δίνει το παρών και στον Μαραθώνιο Αθήνας, με τον Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας να μετέχει αυτή τη φορά στον ημιμαραθώνιο.

Μία πλειάδα Ολυμπιονικών μετέχουν όμως στα 3 χλμ. WIND, όπου μεταξύ άλλων έχουν δηλωθεί η Βούλα Κοζομπόλη, η Χρύσα Μπισκιτζή, η Κλέλια Πανταζή, η Εύη Μωραϊτίδου, η Βούλα Ζυγούρη, ο Δημήτρης Μούγιος, ο Θωμάς Μπίμης, ο Νίκος Συρανίδης, η Φανή Χαλκιά αλλά και η Εύα Χριστοδούλου.
Τις δυνάμεις του στον ημιμαραθώνιο θα δοκιμάσει και ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής, Γιάννης Χαρούλης, όπως και ο πρέσβης του Ιράκ στην Αθήνα Μπουρχάν Τζαφάφ.  

Στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ) θα πάρει μέρος  η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαρκαδούλα ενώ στην εκκίνηση των 5 χλμ. θα πάρει θέση ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωκράτης Αλαφούζος, που είναι μάλιστα πρεσβευτής του σωματείου Ελίζα,η παρουσιάστρια Έλενα Παπαβασιλείου, ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος- ο οποίος επίσης συχνά τα τελευταία χρόνια μετέχει στους αγώνες δρόμου που γίνονται παράλληλα και με τον Μαραθώνιο Αθήνας, αλλά και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Χρήστος Τεντόμας.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-