«Λύγισε» ο Φάνης Τσιμιγκάτος

Σε ηλικία 68 ετών έχασε τη μάχη που έδινε επί χρόνια ο «αλύγιστος»  Μαραθωνοδρόμος Φάνης Τσιμιγκάτος! 
Η θλίψη κυριαρχεί στην αθλητική οικογένεια.   
Ο δρομέας με την ατσάλινη ψυχή, τον ιδιόμορφο και ξεχωριστό χαρακτήρα, με τον πλούσιο συναισθηματικό χαρακτήρα «πήρε» τον δρόμο χωρίς επιστροφή αφού πρώτα έδωσε για πολλά χρόνια μια ιδιαίτερη μάχη για να μην εγκαταλείψει τη ζωή.
 
Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών και θα ταφεί στο Ά΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών.
 
Ο Φάνης ήταν ο πρώτος νικητής του πρώτου Διεθνή Μαραθωνίου «Γρηγόρης Λαμπράκης» το 1983 με επίδοση 2ώρες 28.18. Στον αγώνα αυτό πήρε επίσης την δεύτερη και τρίτη θέση στις επόμενες διοργανώσεις του 1984 και 1985.
 
Αθλητής της Παναχαϊκή ΓΕ, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ήταν παντρεμένος με την αγαπημένη του Ζωή, με την οποία είχαν τρία παιδιά, δυο αγόρια, τον Νίκο και τον Πέτρο και ένα κορίτσι, την Ευθυμία, από την οποία είχε γίνει και παππούς.
 
Κάτοχος της καλύτερης ελληνικής επίδοσης στην κλασική διαδρομή με 2.19.55 από 7/3/1982 μέχρι το 2004 όταν την κατέρριψε ο Νίκος Πολλιάς στου Ολυμπιακούς αγώνες (29/8) της Αθήνας.
 
Είχε στεφθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο, αργυρός Βαλκανιονίκης το 1974 στη Σόφια ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στους πανευρωπαϊκούς της Ρώμης όπου εγκατέλειψε. 
 
Σαν βετεράνος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης το 1987. 
 
Ο ΣΕΓΑΣ
Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα  συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του Φάνη Τσιμιγκάτου ενώ θα κατατεθεί στεφάνι και θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία στην κηδεία του το Σάββατο.   
 
Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-