Το "σπίτι" του στίβου στο Ολυμπιακό Χωριό στη σημερινή συνάντηση Συναδινού - Σεβαστή

Η προοπτική της δημιουργίας ενός αθλητικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό, που θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια το ¨σπίτι¨του στίβου συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό στα γραφεία της ομοσπονδίας.


Ηδη στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Ολυμπιακό Χωριό έχει γίνει αυτοψία από τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου το στάδιο να παραχωρηθεί στη ΓΓΑ. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία θα λύσει οριστικά το πρόβλημα που έχει ο στίβος στην Αττική, δεδομένο του ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα στάδιο ικανό να φιλοξενήσει αγώνες. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και θέματα που αφορούν τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα.

"Η επίσκεψη του γγΑ ήταν για εμάς μια πολύ σημαντική παρουσία σήμερα στα γραφεία μας. Συζητήσαμε για γενικότερα θέματα στον αθλητισμό, όπως η προοπτική κατάθεσης νομοσχεδίου που θα αντιμετωπίζει τα τρέχοντα προβλήματα στον αθλητισμό. Παράλληλα είχαμε μια γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα των υποδομών, που απασχολούν το άθλημα μας σε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στην Αττική, όπου δεν υπάρχει ένα στάδιο ώστε να γίνουν αγώνες, αφού και το ΟΑΚΑ πλέον δεν είναι σε κατάλληλο για να φιλοξενηθούν διοργανωσεις. Υπάρχουν σημαντικές προοπτικές, η βοήθεια του γενικού στην αναζήτηση χώρου ήταν κρίσιμη και καθοριστική και επίσης πιστεύω πως η βούληση της πολιτείας είναι δεδομένη, ώστε να δημιουργήσουμε μία λύση και να αποκτήσει ο στίβος ένα στάδιο, ένα "σπίτι" του στίβου. Τα προβλήματα και οι ελλείψεις σε στάδια όλης της χώρας είναι πολλά, όμως, η ΓΓΑ κάνει μια προσπάθεια να ενισχύσει τους προϋπολογισμός των σταδίων, ώστε ορισμένα από αυτά να βρουν λύση. Δυστυχώς ο στίβος είναι ένα άθλημα που για να καλλιεργηθεί χρειάζεται μεγάλη γκάμα κοστοβόρων οργάνων και εξοπλισμών, εκεί κάνουμε κι εμείς ότι μπορούμε με πρόσφατη πρωτοβουλία αυτή του προέδρου Κώστα Παναγόπουλου, που πέτυχε μέσα από την χορηγία με την Εθνική Πανγαία τον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου. Θέλω να ευχαριστήσω τον γενικό γραμματέα, που είναι άνθρωπος που προέρχεται από το στίβο, τόσο για τη σημερινή του παρουσία όσο και για τα θέματα που έχουμε μπροστά μας ως προκλήσεις και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. ", είπε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Από την πλευρά του ο Ιούλιος Συναδινός τόνισε: "Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Βασίλη Σεβαστή ζητήματα σε σχέση με τις υποδομές σε στάδια όλης της χώρας, την εξέλιξη των έργων και το σχέδιο που υπάρχει σε σχέση με το "σπίτι" του στίβου στο Ολυμπιακό Χωριό.
Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εργασίας στη Γενική Γραμματεία, το σχέδιο παραχώρησης του χώρου. Το στάδιο ανήκει στον ΟΑΕΔ από την εποχή του 2004 και μέσω του Υπουργείου Εργασίας θα μας παραχωρηθεί. Με τον κ. Σεβαστή συζητήσαμε σχετικά με το τι πρέπει να περιέχει το νέο στάδιο και την προοπτική δημιουργίας βοηθητικού σταδίου, κάτι βέβαια που θα εξαρτηθεί και από το οικονομικό κόστος, αλλά και από την συνεργασία με την πολεοδομία και τη δυνατότητα κατασκευής νέων χώρων. Στόχος το στάδιο να αποτελέσει το "σπίτι" του στίβου και να αποκτήσει τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ανθρώπους της ομοσπονδίας για άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη. Το βοηθητικό του Καυτανζογλείοιυ έχει ήδη παραδοθεί, ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για κεντρικό στάδιο. Στις 7 Μαΐου θα ξεκινήσει η ανακατασκευή του σταδίου στους Ζωσιμάδες στα Γιάννενα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ανακατασκευή στο στάδιο του Αλκαζάρ και εκεί θα μπει ο εργολάβος τέλη Μαΐου". Ο γγΑ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου, που βρισκόταν στα γραφεία της ομοσπονδίας και παράλληλα να της ευχηθεί καλή επιτυχία στις υποχρεώσεις της στη θερινή σεζόν.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

 

Καλεντάρι

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018

Μαϊ 26, 2018 Rate: 0.00

3ο Syros Run 2018

3ο Syros Run 2018

Μαϊ 26, 2018 Rate: 0.00

5ος Ηράκλειος Άθλος

5ος Ηράκλειος Άθλος

Μαϊ 27, 2018 Rate: 0.00

Drama Wine Trail 2018

Drama Wine Trail 2018

Μαϊ 27, 2018 Rate: 0.00

Vavdos Trail Run 2018

Vavdos Trail Run 2018

Ιουν 01, 2018 Rate: 0.00

Βίκος Street Relays Καβάλα

Βίκος Street Relays Καβάλα

Ιουν 02, 2018 Rate: 0.00

3ος Anemos Night Ultra Running

3ος Anemos Night Ultra Running

Ιουν 02, 2018 Rate: 0.00

The Bridge Experience 2018

The Bridge Experience 2018

Ιουν 02, 2018 Rate: 0.00

Περισσότερα

Αποτελέσματα

Περισσότερα

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018

Μαϊ 26, 2018 Rate: 0.00

Αποτελέσματα

Instagram Feed