Οι ακαδημίες και ο ρόλος τους στο σωματείο, το κυρίαρχο θέμα της πρωινής ημέρας

Με τα θέματα της Επιτροπής Ανάπτυξης ξεκίνησαν οι εργασίες της δεύτερης και τελευταίας ημέρας, της Πανελλήνιας Διάσκεψης (ΕΠΑΚΑΒ) για την ανάπτυξη του αθλητισμού στη βάση.

 

Τον απολογισμό του τομέα έκαναν οι τεχνικοί Δημήτρης Χαλβατζάρας και Χρήστος Χατζηβασιλείου, με τον δεύτερο να κάνει και τη σχετική παρουσία. Στη διάρκεια αυτής προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία, που δείχνουν και την άνοδο του στίβου στη βάση. Συνολικά 328 σωματεία αξιολογήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, ενώ εκδόθηκαν περισσότερα από 8.000 νέα δελτία, με το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ να έρχεται από το μακρινό 2003.
Από τα στοιχεία που παρουσίασε ο Χρήστος Χατζηβασιλείου προέκυψε και η αύξηση συμμετοχής αθλητών και αθλητριών σε όλες τις κατηγορίες, με εξαίρεση των Ανδρών/Γυναικών.

Στην αναγκαιότητα οργάνωσης και διασύνδεσης των ακαδημιών με τα προαγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου, αναφέρθηκε στην εισήγηση του το μέλος της Ανάπτυξης, Στέφανος Ματάκης.
Η βασική αρχή που πρέπει να διέπει την οργάνωση του συλλόγου είναι η αλληλένδετη και ισόρροπη ανάπτυξη ακαδημιών και αγωνιστικού τμήματος. Παράλληλα πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης με κίνητρα για τα σωματεία που αναπτύσσουν ένα ορθό τρόπο λειτουργίας αλλά και μέτρα για τους συλλόγους αυτούς που μένουν μόνο στη δημιουργία και λειτουργία ακαδημιών και τίποτα πέρα από αυτό.
Τέλος διατυπώθηκε πως τα σωματεία θα πρέπει να προχωρήσουν σε δράσεις προκειμένου να δελεάσουν τα παιδιά των ακαδημιών, όπως η γνωριμία με τους μεγαλύτερους αθλητές του τμήματος και η παρακολούθηση των προπονήσεων της αγωνιστικής ομάδας.
Πανελλήνια στατιστική έρευνα που δείχνει την δράση των σωματείων σε σχέση με τις ακαδημίες, παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιμόρφωσης Σπύρος Κέλλης, ενώ τις αρχές προπονητικής εφαρμογής του Kids Athletics στις ακαδημίες, ανέλυσε το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης, Χάρης Βαρυτιμίδης.

Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε ακόμη την εισήγηση του προέδρου της επιτροπής αγώνων, Θανάση Ράπτη και του τεχνικού συμβούλου αγώνων, Αγγελου Προβατά, σχετικά με το ρόλο των ΕΑΣ και του τεχνικού συμβούλου στη διοργάνωση Αγώνων εκτός σταδίου.
Ο Διευθυντής Αγώνων της ομοσπονδίας, Ανδρέας Γκόγκας, αναφέρθηκε στις οργανωτικές βελτιώσεις που έγιναν την περασμένη σεζόν, αλλά και σε εκείνες που θα πρέπει να προχωρήσουν τη νέα, ενώ η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη, μίλησε για το ρόλο των κριτών στην αξιόπιστη διοργάνωση αγώνων.

Δείτε τις εισηγήσεις

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι