Αναδρομή.4 ημέρες μέχρι την εκκίνηση του 35ου Α.Μ.Α.

Με την ευκαιρία της 35χρονης πορείας του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, σας παρουσιάζουμε για τις επόμενες ημέρες σε αντίστροφη μέτρηση, κάθε μέρα και μια χρονιά, την ιστορική διαδρομή του, μέχρι την εκκίνηση του φετινού 35ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 12 Νοεμβρίου.

 

Ο 32ος Μαραθώνιος της Αθήνας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, ήταν μια χρονιά-ορόσημο. Ο αγώνας μετονομάστηκε από Κλασικός σε Αυθεντικός, για να τονιστεί η μοναδικότητα της ιστορικής διαδρομής, και το λογότυπό του άλλαξε αποτυπώνοντας δημιουργικά το σκεπτικό της μετονομασίας.

Για άλλη μια χρονιά, η συμμετοχή αθλητών από όλον τον κόσμο ήταν πολύ μεγάλη. Στην αφετηρία βρέθηκαν 13.000 δρομείς, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου που κατέβηκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τους δρομείς στη διαδρομή και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.

Ο Κενυάτης Felix Kandie, με 2:10:37, κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής του Stefano Baldini από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Naomi Mayo, επίσης από την Κένυα, με χρόνο 2:41.05.

Στους Έλληνες αθλητές, πολύ καλή ήταν η παρουσία του Χριστόφορου Μερούση, νικητή για δεύτερη συνεχή σεζόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με 2.25.15. Στις γυναίκες πρώτευσε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 2:45.37, η οποία είχε στεφθεί νικήτρια και στη διαδρομή του 2011.

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι