Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

Οι αλλαγές στο μοντέλο ένταξης στις κατηγορίες σχεδιασμού της νέας χρονιάς

Το νέο μοντέλο που θα αφορά στον τρόπο ένταξης των αθλητών στις κατηγορίες σχεδιασμού ανακοίνωσε η ΕΠΑΣ, ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. 

 

Η βασική φιλοσοφία της ομοσπονδίας παραμένει ίδια και έχει να κάνει με την σύνδεση της διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις με την ένταξη στις κατηγορίες σχεδιασμού. 

 

Παράλληλα η επίδοση έχει σημασία, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αγώνα στόχο. Ετσι αποφασίσθηκε πως η επιβεβαίωση του ορίου στις μεγάλες διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, θα δίνει την δυνατότητα στους αθλητές να εντάσσονται στη Γ΄ κατηγορία, αντί της Δ΄ που ίσχυε έως τώρα. Σε κάθε περίπτωση ο νέος σχεδιασμός στοχεύει στην διεύρυνση και την στήριξη ακόμη περισσότερων αθλητών και αθλητριών.

 

Η ΕΠΑΣ αποφάσισε επίσης πως κατ΄εξαίρεση και μόνο για την κατηγορία Α/Γ οι αθλητές και αθλήτριες θα παραμένουν στην Α΄ κατηγορία μόνο αν πετύχουν επίδοση ίση με την 1η η έως 12η της  Παγκόσμιας  κατάταξης Α/Γ σε συγκεκριμένους αγώνες . Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η παραμονή αθλητή σε μια κατηγορία για δεύτερη σεζόν θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αιτιολογημένη πρόταση του εθνικού προπονητή προς την ΕΠΑΣ και ανάλογα πάντα με την αγωνιστική πορεία του αθλητή μέσα στη σεζόν.

 

Παράλληλα η ομοσπονδία πήρε μια σημαντική απόφαση σχετικά με τους αθλητές Κ18, που εντάσσονται στον σχεδιασμό. Σύμφωνα με αυτήν οι Παίδες και Κορασίδες που θα εντάσσονται στις κατηγορίες (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄)δεν θα λαμβάνουν μηνιαία οδοιπορικά και τα χρήματα που τους αντιστοιχούν θα πηγαίνουν για ενίσχυση εκπαιδευτικών αναγκών τους.

 

Δείτε το αναλυτικό κείμενο του σχεδιασμού

 

Πηγή: Γραφείο τύπου ΣΕΓΑΣ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00