Λονδίνο 2017: Φοβερή Ρις, ανίκητη Σίπερς

Τον τέταρτο τίτλο της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου κατέκτησε σήμερα στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου η Μπρίτνει Ρις. στην όγδοη ημέρα της 16ης διοργάνωσης.

 

Η Αμερικανίδα αθλήτρια είναι η μοναδική με τέσσερις διαδοχικές τίτλους στο αγώνισμα και το πέτυχε με άλμα στα 7,02 μ. στην τρίτη της προσπάθεια. Η Ντάρια Κλίσινα έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής της και με άλμα στα 7,00 μ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και επέστρεψε στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά από το 2014. Η ολυμπιονίκης του Ρίο Τιάνα Μπάρτολέτα ήταν τρίτη με 6,97 μέτρα. Η Ιβάνα Σπάνοβιτς είχε καλύτερη προσπάθεια στα 6,96 μ. και για πρώτη φορά μετά το 2013 έμεινε εκτός βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση.

 

Υπερασπίστηκε η Σίπερς

Η Ντάφνι Σίπερς κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Πεκίνο και με 22,05 να αποδείξει πως το πέρασμα της στους παγκόσμιους στίβους, μόνο τυχαίο δεν ήταν. Η αθλήτρια από την Ολλανδία ήταν δυνατότερη όλων και μόνο η Ταλού κατάφερε να την πιέσει στα τελευταία μέτρα. Η αθλήτρια από τον Ισημερινό τερμάτισε σε 22.08, ενώ τρίτη ήταν η Σον Μίλερ, που μετά το κακό πρώτο 100άρι ανέβασε ρυθμό και με 22.15 πρόλαβε μια θέση στο βάθρο. Οπως και στα 200 μ. των Ανδρών, στο βάθρο δεν υπήρχαν αθλήτριες από ΗΠΑ και Τζαμάικα.

 

Εγραψε ιστορία η Κόμπουρν

Η Εμμα Κόμπουρν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.000 μ. στιπλ, που είναι το πρώτο των ΗΠΑ στην ιστορία της διοργάνωσης στο αγώνισμα. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 9.02.58, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνων. Ο θρίαμβος για τις ΗΠΑ δεν σταμάτησε εκεί, αφού  στην χώρα πήγε και το ασημένιο μετάλλιο με την Κόρτνει Φρέρις (9.03.77). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ιρβιν Τσεπκεμόι με 9.04.03, ενώ η ολυμπιονίκης και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ρουθ Τζέμπετ έμειν στην πέμπτη θέση με 9.13.96.

 

Τους τρεις τίτλους ο Φάιντεκ

Όπως αναμενόταν ο Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία), ο κορυφαίος σφυροβόλος των τελευταίων ετών, ήταν ο νικητής και στο Λονδίνο με 79,81 μέτρα και έκανε τρία τα χρυσά του μετάλλια στη διοργάνωση. Ο Βάλερι Πρόνκιν ήταν δεύτερος με 78,16 μ. και ο επίσης Πολωνός Νοβίκι ήταν τρίτος με 78,03 μέτρα.

 

Πίρσον VS ΗΠΑ

Τέσσερις Αμερικανίδες θα τρέξουν στον τελικό των 100 μ. εμπ., όμως, η αθλήτρια που σημείωσε την καλύτερη επίδοση του ημιτελικού ήταν η Σάλι Πίρσον με 12.53, που έβαλε πλώρη για ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο.

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι