Στις 15 Οκτωβρίου 2017 η Ερασιτεχνική ΑΕΚ διοργανώνει αγώνα δρόμου τιμώντας την ζωντανή ιστορία της, τον θρύλο των στιπλ, Γιώργο Παπαβασιλείου.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ) Βόλου και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Δ/σης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με την υποστήριξη την Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας διοργανώνουν τον 3ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου Χανίων Πηλίου  αποστάσεων 5χλμ και 10χλμ καθώς και  1000 και 500 μέτρων για παιδιά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα εκκίνησης 11:00 για τα 5 χλμ και 10χλμ και στις 10:30 για τα 1000 και 500μ. Γραμματεία και εκκινήσεις θα βρίσκονται στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Προϋπόθεση για να συμμετέχουν στον αγώνα να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής στο πλάισιο των εκδηλώσεων « Η Αθήνα Ελεύθερη» που γίνονται για την 73η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από την Ναζιστική κατοχή στις 12 Οκτωβρίου 1944, διοργανώνουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, τον αγώνα δρόμου απόστασης 13.5 χλμ με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΜΠΛΟΚ 15 - ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» με εκκίνηση από το Στρατοπέδου Χαιδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 και τερματισμό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμώντας την μνήμη των Ελλήνων Πατριωτών που κρατούνταν στην διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαιδαρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

1ο Sitia Geopark Trail

Οκτ Κυρ 2017

Ο Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου Σητείας,  με τον ΔΟΚΑΣ, τον Δήμο Σητείας και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ζάκρου, Σιτάνου, Ζήρου και Ξερόκαμπου, τα τοπικά συμβούλια Ζάκρου και Ζήρου,  του Ορειβατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Σητείας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Εθελοντών Διασωστών Σαμαρειτών,  τοπικό τμήμα Σητείας, την ΕΔΕΑΚ, την Πυροσβεστική υπηρεσία, με την τεχνική υποστήριξη του Running Crete, οργανώνουν το 1ο Sitia Geopark Trail, με στόχο την ανάπτυξη και την προώθηση του εναλλακτικού, του ορειβατικού και αθλητικού τουρισμού στο Γεωπάρκο Σητείας.

Triathlon1 2017 Loutraki

Οκτ Κυρ 2017

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και ο Δήμος Λουτρακίου συνδιοργανώνουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 τον αγώνα Τριάθλου “Triathon1” στo Λουτράκι Κορινθίας. Παράλληλα θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2017 για τις κατηγορίες Elite Ανδρών – Γυναικών (Elite), Εφήβων – Νεανίδων (Junior), Παίδων Κορασίδων Α και Β (Youth), Παμπαίδων Παγκορασίδων Α και Β (Kids).

Ο Δήμος Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», διοργανώνει τον 2ο Αγώνα Δρόμου – Γύρο της Λίμνης Τσιβλού 10 χλμ. για ενήλικες και δύο παράλληλους αγώνες δρόμους 5,5 και 2 χλμ. για παιδιά.

Ο Ποδηλατικός κ’ Δρομικός Σύλλογος Λαμίας διοργανώνει τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία «KALLIDROMO Trail Run 2017» και είναι ο τρίτος από τους τέσσερις αγώνες του RUN CUP CHALLENGE 2017. Ημερομηνία διεξαγωγής είναι η  Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 με εκκίνηση και τερματισμό το Χωριό Ελευθεροχώρι Καλλιδρόμου.

ΕΡΜΟΝΙΚΕΙΑ 2017

Οκτ Κυρ 2017

Διαδίδοντας και φέτος τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού η 4η ορεινή συνάντηση ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25/06/17 με την ανάβαση στο τοπικό όρος Βορίζη. Άλλη μια σπάνια εμπειρία προστέθηκε στην φυσιολατρική παράδοση που η Αγωνοθεσία των Ερμονικείων αναπτύσσει σταθερά τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση των τοπικών κοινωνιών. Ο ιδανικός καιρός, η μοναδική βιοποικιλότητα και η πανέμορφη θέα αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο τους συμμετέχοντες ενώ η συμβολική ανάρτηση των φετινών ημερομηνιών στον αγέρωχο κρητικό βράχο, στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο   Σύνδεσμος Λαογραφικού _ Ιστορικού Μουσείου Ακραιφνίου,  διοργανώνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017  , ώρα 9:00 π.μ , στο Ακραίφνιο –Bοιωτίας  ( 107 χλμ Ε.Ο Αθηνών _ Λαμίας) τον 7ο Πτώιο Αγώνα Δρόμου Ακραιφνίου