2ο EPIDAVROS ACTION

Ο  Δήμος Επιδαύρου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και η εταιρείας Whynot (Smart Marketing Solutions) διοργανώνουν στις 16 &17 Σεπτεμβρίου 2017, Αγώνες τριάθλου και Aquathlon με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο. Διοργάνωση η οποία είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2014, με πολύ μεγάλη επιτυχία αφήνοντας το δικό της στίγμα, ενώ  φέτος επανέρχεται δυναμικά έχοντας στο πρόγραμμά της εκτός από όλες τις κατηγορίες και έναν αγώνα Endurance – (EXTREME TRIATHLON RACE), κάνοντας την διαφορά από τις άλλες διοργανώσεις.

 

Αγωνίσματα

Τρίαθλο
Kids – (Epidavros Action 7 km): κολύμπι 200μ., Ποδήλατο: 5.6km (elevation: 60m, estimated time:15) Τρέξιμο: 1.200μ., (γεννηθέντες έως και το 2006)
Super sprint – (Epidavros Action 13km): κολύμπι 350μ., Ποδήλατο: 10km Τρέξιμο: 2.5 km (γεννηθέντες από 2005)

Sprint – (Epidavros Action 26km):  κολύμπι 750μ., Ποδήλατο: 20km (elevation: 267m, estimated time:50), Τρέξιμο: 5 χλμ.

Standard – ( Epidavros Action 62km): κολύμπι: 1.5km, Ποδήλατο: 44km (elevation: 858m, estimated time:1:50), Τρέξιμο: 10km

Endurance – (Epidavros Action 105km): κολύμπι: 2km, Ποδήλατο: 81km (elevation: 1,647m, estimated time: 3:30), Τρέξιμο: 22km

Aquathlon: κολύμπι 750 μ., Τρέξιμο: 5 χλμ.

Κολυμπήστε στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού κόλπου,

ποδηλατήστε σε μια όμορφή και ταυτόχρονα απαιτητική διαδρομή και

τρέξτε δίπλα σε αρχαιολογικά μνημεία.

Το Epidavros Action αποτελεί ένα από τα συναρπαστικότερα τριαθλητικά event στην Ελλάδα και διεξάγεται με έδρα την πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου.

Αναλυτικά οι αγωνιστικές επιλογές

Kids Τρίαθλο – (Epidavros Action 7)

Super sprint Τρίαθλο – (Epidavros Action 13)

Sprint Τρίαθλο – (Epidavros Action 26)

Relay Sprint Τρίαθλο – (Epidavros Action 26R)

Standard Τρίαθλο – ( Epidavros Action 62)

Relay Standard Τρίαθλο – ( Epidavros Action 62R)

Endurance Τρίαθλο – (Epidavros Action 105)
Relay Endurance Τρίαθλο – (Epidavros Action 105R)

Aquathlon

Αναλυτικά οι διαδρομές

Kids – (Epidavros Action 7 km)

 • Κολύμπι: Η εκκίνηση θα δοθεί εντός θαλάσσης, και η κολυμβητική πορεία θα έχει την μορφή ενός «Π»  με αριστερόστροφη κατεύθυνση στις σημαδούρες.  Οι αθλητές θα κολυμπήσουν στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον φάρο και ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την εκκλησία του Άγιού Νικολάου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μαικ.
 • Ποδήλατο: Μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής, οι αθλητές κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «ΒΙΚΕ» με πορεία δεξιά του γηπέδου.  Στην πρώτη διασταύρωση (ταβέρνα περιβόλι) στρίβουν αριστερά και στη συνέχεια όλο ευθεία για περίπου 1,5κμ μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων  όπου κάνουν αναστροφή και επιστρέφουν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας την αντίστροφη πορεία.
 • Τρέξιμο: Οι αθλητές, μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής,  κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία αριστερά του γηπέδου μέχρι την σήμανση της αναστροφής.  Επιστροφή κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας την αντίστροφη πορεία, και τερματίζοντας.

 Super sprint – (Epidavros Action 13km)( Cut Offs: Swim=1h, Swim+1ος Γύρος Bike = 2:45h, Swim+Bike = 4:30h, Swim+Bike+8km Run = 5:20h)

 • Κολύμπι: Η εκκίνηση θα δοθεί εντός θαλάσσης, και η κολυμβητική πορεία θα έχει την μορφή ενός «Π»  με αριστερόστροφη κατεύθυνση στις σημαδούρες.  Οι αθλητές θα κολυμπήσουν στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον φάρο και ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την εκκλησία του Άγιού Νικολάου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μαικ.
 • Ποδήλατο: Μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής, οι αθλητές κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «ΒΙΚΕ» με πορεία δεξιά του γηπέδου.  Στην πρώτη διασταύρωση (ταβέρνα περιβόλι) στρίβουν αριστερά και στη συνέχεια όλο ευθεία για περίπου 1,5κμ μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων όπου κάνουν αναστροφή (1η) και επιστρέφουν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας την αντίστροφη πορεία μέχρι την ταβέρνα περιβόλι όπου υπάρχει σήμανση αναστροφής (2η) . Στην συνέχεια οι αθλητές κατευθύνονται και πάλι στον τον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων όπου κάνουν αναστροφή (3η) και επιστρέφουν στην ζώνη αλλαγής όπως ακριβώς έφυγαν.
 • Τρέξιμο: Οι αθλητές, μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής,  κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία αριστερά του γηπέδου, δεξιά στον χωματόδρομο για το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, μέχρι την σήμανση της αναστροφής.  Επιστροφή κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας την αντίστροφη πορεία, και τερματίζοντας.

 Sprint – (Epidavros Action 26km)

 • Κολύμπι: Η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία βαγιωνιά.  Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς τους δύο μεγάλους φάρους του διαύλου, και θα περάσουν ανάμεσα τους με δεξιόστροφη κατεύθυνση.  Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την εκκλησία του Άγιού Νικολάου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μαικ.
 • Ποδήλατο: Μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής, οι αθλητές κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «ΒΙΚΕ» με πορεία δεξιά του γηπέδου.  Στην πρώτη διασταύρωση (ταβέρνα περιβόλι) στρίβουν αριστερά και στη συνέχεια όλο ευθεία για περίπου 9κμ μέχρι λίγο πριν το χωριό Λυγουριό, όπου κάνουν αναστροφή και επιστρέφουν κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκτελώντας την αντίστροφη πορεία.  Ποδηλατώντας προς το σημείο αναστροφής, η κλίση είναι ελαφρώς ανηφορική, ενώ οι ποδηλάτες θα περάσουν δεξιά του κόμβου Επιδαύρου-Μεθάνων, κάτω από την γέφυρα της εθνικής οδού (απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό), από το χωριά Άνω Επίδαυρος και Καζολαίικα, την διάστρωση Αρχαία – Νέα Επίδαυρος – Λυγουριό όπου η πορεία είναι αριστερά (απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό), την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ενώ μετά από λίγο βρίσκεται το σημείο αναστροφής.  Η επιστροφή είναι κατηφορική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της αυξημένης ταχύτητας.  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι αθλητές στο στενό γεφύρι που βρίσκεται λίγο μετά  την διάστρωση Αρχαίας – Νέας Επιδαύρου – Λυγουριού.

 • Τρέξιμο: Οι αθλητές, μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής,  κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία αριστερά του γηπέδου, δεξιά στον χωματόδρομο για το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, και ακολουθούν τις σημάνσεις στο οδόστρωμα.  Οι αθλητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο αναστροφές (μία στην διασταύρωση για τον οικισμό Γιαλάσι και μια στην παραλία Γκλιάτης – βυθισμένη πολιτεία) πριν ξεκινήσουν την πορεία τους προς τον στον τερματισμό.

  

Aquathlon 

 • Κολύμπι: Η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία βαγιωνιά.  Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς τους δύο μεγάλους φάρους του διαύλου, και θα περάσουν ανάμεσα τους με δεξιόστροφη κατεύθυνση.  Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την εκκλησία του Άγιού Νικολάου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μαικ.
 • Τρέξιμο: Οι αθλητές, μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής,  κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία αριστερά του γηπέδου, δεξιά στον χωματόδρομο για το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, και ακολουθούν τις σημάνσεις στο οδόστρωμα.  Οι αθλητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο αναστροφές (μία στην διασταύρωση για τον οικισμό Γιαλάσι και μια στην παραλία Γκλιάτης – βυθισμένη πολιτεία) πριν ξεκινήσουν την πορεία τους προς τον στον τερματισμό.

 

Standard – ( Epidavros Action 62km)

 • Κολύμπι: Η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία βαγιωνιά.  Η κολυμβητική πορεία θα έχει την μορφή ενός «παραλληλεπίπεδου».  Τα περάσματα θα έχουν δεξιόστροφη κατεύθυνση στις σημαδούρες, και θα είναι διπλά στις τρεις από τις τέσσερεις πλευρές. Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την εκκλησία του Άγιού Νικολάου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μαικ.

 

 • Ποδήλατο: Μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής, οι αθλητές κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «ΒΙΚΕ» με πορεία δεξιά του γηπέδου.  Στην πρώτη διασταύρωση (ταβέρνα περιβόλι) στρίβουν αριστερά και στη συνέχεια όλο ευθεία για περίπου 1,5κμ μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων στρίβουν αριστερά με προορισμό το χωριό Κολιάκι.  Η κλίση για τα επόμενα 6km είναι ανηφορική και σε κάποια σημεία απαιτητική. Όταν φθάσουν στην κορυφή του βουνού, ξεκινούν μια συνεχόμενη κατηφορική πορεία με πολλές και απότομες στροφές (απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό). Περνούν μέσα από το χωριό Κολιάκι και λίγο πριν το 13ο χιλιόμετρο στρίβουν δεξιά στην διασταύρωση Πόρτο Χέλι – Λυγουριό (απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό). Στα επόμενα 10 χιλιόμετρα θα ποδηλατήσουν σε μια διαδρομή με εναλλαγές από ανήφορο-κατηφόρες και ευθείες, και φθάνουν στο χωρίο Αδάμι.  Μετά το πέρασμα τους από το χωρίο, οι αθλητές  κατευθύνονται κατηφορικά μέχρι το Λυγουριό με την πρώτη δεξιά στροφή μετά το Αδάμι να είναι κλειστεί και αρκετά επικίνδυνη. Επίσης μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στις διασταυρώσεις προς Αρχαίο Θέατρο και προς Ισθμό – Αρχαία Επίδαυρο.  Μετά το πέρασμα τους από το Λυγουριό, οι τριαθλητές κατευθύνονται προς Αρχαία Επίδαυρο.  Η επιστροφή είναι κατηφορική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της αυξημένης ταχύτητας.  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι αθλητές στο στενό γεφύρι που βρίσκεται λίγο μετά  την διάστρωση Αρχαίας – Νέας Επιδαύρου – Λυγουριού, καθώς και στην συγκεκριμένη διασταύρωση.  Όταν οι αθλητές φθάσουν στον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων  στρίβουν αριστερά προς Επίδαυρο και επιστρέφουν στην ζώνη αλλαγής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας την αντίστροφη πορεία.

 

 • Τρέξιμο: Οι αθλητές, μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής,  κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία αριστερά του γηπέδου, δεξιά στον χωματόδρομο για το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, και ακολουθούν τις σημάνσεις στο οδόστρωμα.  Οι αθλητές, για την ολοκλήρωση των πρώτων 5km, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο αναστροφές (μία στην διασταύρωση για τον οικισμό Γιαλάσι και μια στην παραλία Γκλιάτης – βυθισμένη πολιτεία) πριν ξεκινήσουν την επιστροφή τους προς την ζώνη αλλαγής.  Λίγο πριν την ζώνη αλλαγής, και ενώ οι αθλητές θα έχουν τρέξει τα πρώτα 5km, θα υπάρχει άλλη μια σήμανση αναστροφής, υποδεικνύοντας την αφετηρία των επόμενων 5km, τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν κατά τον ίδιο τρόπο, πριν οι αθλητές τερματίσουν.

 

 Endurance – (Epidavros Action 105km)

 • Κολύμπι: Η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία βαγιωνιά.  Η κολυμβητική πορεία θα έχει την μορφή ενός «παραλληλεπίπεδου».  Τα περάσματα θα έχουν δεξιόστροφη κατεύθυνση στις σημαδούρες και τους δύο μεγάλους φάρους του διαύλου, και θα είναι διπλά στις τρεις από τις τέσσερεις πλευρές. Ο τερματισμός θα γίνει κάτω από την εκκλησία του Άγιού Νικολάου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μαικ. 
 • Ποδήλατο: Μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής, οι αθλητές κατευθύνονται αριστερά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «ΒΙΚΕ» με πορεία δεξιά του γηπέδου.  Στην πρώτη διασταύρωση (ταβέρνα περιβόλι) στρίβουν αριστερά και στη συνέχεια όλο ευθεία για περίπου 1,5κμ μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων στρίβουν αριστερά με προορισμό το χωριό Κολιάκι.  Η κλίση για τα επόμενα 6km είναι ανηφορική και σε κάποια σημεία απαιτητική. Όταν φθάσουν στην κορυφή του βουνού, ξεκινούν μια συνεχόμενη κατηφορική πορεία με πολλές και απότομες στροφές (απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό). Περνούν μέσα από το χωριό Κολιάκι και λίγο πριν το 13ο χιλιόμετρο στρίβουν δεξιά στην διασταύρωση Πόρτο Χέλι – Λυγουριό (απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό). Στα επόμενα 10 χιλιόμετρα θα ποδηλατήσουν σε μια διαδρομή με εναλλαγές από ανήφορο-κατηφόρες και ευθείες, και φθάνουν στο χωρίο Αδάμι.  Μετά το πέρασμα τους από το χωρίο, οι αθλητές  κατευθύνονται κατηφορικά μέχρι το Λυγουριό με την πρώτη δεξιά στροφή μετά το Αδάμι να είναι κλειστεί και αρκετά επικίνδυνη. Επίσης μεγάλη προσοχή χρειάζεται και στις διασταυρώσεις προς Αρχαίο Θέατρο και προς Ισθμό – Αρχαία Επίδαυρο.  Μετά το πέρασμα τους από το Λυγουριό, οι τριαθλητές κατευθύνονται προς Αρχαία Επίδαυρο.  Η επιστροφή είναι κατηφορική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της αυξημένης ταχύτητας.  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι αθλητές στο στενό γεφύρι που βρίσκεται λίγο μετά  την διάστρωση Αρχαίας – Νέας Επιδαύρου – Λυγουριού, καθώς και στην συγκεκριμένη διασταύρωση.  Όταν οι αθλητές φθάσουν στον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων συνεχίζουν ευθεία για να κάνουν την ίδια διαδρομή ( Κολιάκι, Αδάμι, Λυγουριό, Επιδαυρο) και δεύτερη φορά.  Όταν οι αθλητές, φθάσουν πάλι στον κόμβο Επιδαύρου-Μεθάνων, στρίβουν αριστερά προς Επίδαυρο και επιστρέφουν στην ζώνη αλλαγής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνοντας την αντίστροφη πορεία.

  

 • Τρέξιμο: Οι αθλητές, μετά την έξοδο τους από την ζώνη αλλαγής,  κατευθύνονται δεξιά στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία προς την παραλία Βαγιωνιά, περνώντας μέσα από τον οικισμό.  Φθάνοντας στην Βαγιωνιά και ακολουθώντας τις σημάνσεις, μπαίνουν στον μονοπάτι προς πολεμάρχα και πίσω.  Προσοχή, το μονοπάτι γράφει κύκλο, οι αθλητές δηλαδή πηγαίνουν και γυρνάνε από διαφορετική πορεία.  Το μονοπάτι, ξαναφέρνει τους αθλητές στην παραλία Βαγιωνιά, και αυτοί θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την ζώνη αλλαγής. Λίγο πριν την ζώνη αλλαγής, και ενώ οι αθλητές θα έχουν τρέξει τα πρώτα 8km, θα υπάρχει μια σήμανση αναστροφής, υποδεικνύοντας την αφετηρία των επόμενων 8km, τα οποία θα πρέπει να εκτελεστούν κατά τον ίδιο τρόπο.   Τα τελευταία πέντε χιλιόμετρα, είναι αυτά του αγωνίσματος Sprint.  Αναλυτικά: Οι αθλητές κατευθύνονται στην σηματοδοτημένη λωρίδα «RUN» με πορεία αριστερά του γηπέδου, δεξιά στον χωματόδρομο για το μικρό θέατρο της Επιδαύρου, και ακολουθούν τις σημάνσεις στο οδόστρωμα.  Οι αθλητές θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο αναστροφές (μία στην διασταύρωση για τον οικισμό Γιαλάσι και μια στην παραλία Γκλιάτης – βυθισμένη πολιτεία) πριν ξεκινήσουν την πορεία τους προς τον στον τερματισμό. 

 

Ημερολόγιο / Ανάλυση του προγράμματος

Πρώτη ημέρα

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

10.00 – 18.00: Λειτουργία γραμματείας

11.00 – 21.00: Αγροτουριστικό Bazaar

12.30 – 13:15: Κολυμβητική Εξοικείωση στην διαδρομή του Standard (1500μ)

17.00 – 20.00: Λειτουργία γραμματείας
18.15 – 18.45: Δρομική Εξοικείωση σε τμήμα της διαδρομή του Standard (5km)

19.30 – 20.30: Briefing Αγώνα

21.30: Party Time

Δεύτερη ημέρα

Κυριακή17 Σεπτεμβρίου 2017

07.00 – 13.00: Λειτουργία γραμματείας

08.30: Εκκίνηση Αγώνα Endurance

09.30: Εκκίνηση Αγώνα Standard

10.30: Εκκίνηση Αγώνων Spring & Aquathlon

12.30: Εκκίνηση Αγώνα Super Sprint

14.00: Εκκίνηση Αγώνα Kids

18.00: Απονομές (μικρό θέατρο Επιδαύρου)

Κατηγορίες – Έπαθλα

 • Γενική Ανδρών ανά αγώνισμα
 • Γενική Γυναικών ανά αγώνισμα
 • Ηλικιακές Ανδρών (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50 -54, 55-59, +60)
 • Ηλικιακές Γυναικών (18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50 -54, 55-59, +60)
 • Ηλικιακές Αγοριών (6-7, 8-9, 10-11, 12-13, 14-15, 16-17)
 • Ηλικιακές Κοριτσιών (6-7, 8-9, 10-11, 12-13, 14-15, 16-17)
 • Ηλικιακές στο super Sprint (10-11, 12-13, 14-15, 16-17, 18-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50 -54, 55-59, +60)

Δεν υπάρχει γενική κατηγορία στα παιδικά αγωνίσματα.

Αγωνόδικος Επιτροπή

Θα ανακοινωθεί.

Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν βάσει των κανόνων της ITU.

 
Πληροφορίες

Περισσότερες λεπτομέρειες, και δηλώσεις συμμετοχής σύντομα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.why-n.gr  και στο facebook: www.facebook.com/epidavrosaction

Τροποποίηση της Προκήρυξης

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας για οποιαδήποτε μεταβολή.