3ος Μαραθώνιος Κρήτης

«Μαραθώνιος Κρήτης – CreteMarathon 14.04.2018».

« EOT visitgreece.gr - Ένταξη του Μαραθωνίου Κρήτης στο Διεθνές καλεντάρι του 2018»

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης, ο οποίος προγραμματίζεται για τις 15 Απριλίου 2018, ανακοίνωσε την ένταξη του Μαραθωνίου Κρήτης στο Διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS)www.aimsworldrunning.org

Ο ΕΟΤ συμπεριέλαβε και το 2018 στις δράσεις του και συγκεκριμένα στις «Τρέχουσες Εκδηλώσεις» του www.visitgreece.gr τον Μαραθώνιο Κρήτης, στην ελληνική και αγγλική έκδοση υπό τα παρακάτω link:

http://www.visitgreece.gr/el/events/3rd_crete_marathon

http://www.visitgreece.gr/en/events/3rd_crete_marathon

O 3ος Μαραθώνιος Κρήτης είναι μία από τις μαζικότερες αθλητικές Διοργανώσεις στην Ελλάδα. Η περσινή Διοργάνωση προσέλκυσε πάνω από 3.500 συμμετέχοντες σε όλα τα αγωνίσματα οι οποίοι κατέκλυσαν το Ενετικό λιμάνι Χανίων και απόλαυσαν το τρέξιμο και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό λιμάνι, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία  αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική παραλιακή οδό προς Πλατανιά, το Νησάκι «Θοδωρού» με τον Κρητικό Αίγαγρο το περίφημο Κρι-Κρι και το Ιστορικό Μάλεμε.

Πέρα από τα αγωνίσματα, η Διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 13/04/18 την τελετή κοπής του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών Ολυμπιακό Σύμβολο. Το Σάββατο 14/04/17 την Λαμπαδηδρομία προς τιμήν του Μακαριστού Ειρηναίου και την Τελετή Έναρξης στην πλατεία Δημοτικής της Αγοράς Χανίων με μουσικό πρόγραμμα.

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) και ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του ΕΟΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης ,

www.crete-marathon.gr

 

 

Από την Ο.Ε

 

 

Δείτε το βίντεο των εκδηλώσεων του Μαραθωνίου Κρήτης 2017

https://youtu.be/Z4jgclf0zXc.