ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 6.000 εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου. Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου με την πιστοποίηση των διαδρομών του, έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).


Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή, αλλά και τεράστια ήταν η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της πόλης! Μικροί, μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά όλων των σχολείων. Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και ΑΜΕΑ έδωσαν δυναμικά το παρόν στα 2,5 χλμ.

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε φέτος με πολλούς επώνυμους να συμμετέχουν στην διαδρομή των 5 και 2,5 χιλιομέτρων. Ανάμεσά τους, η Ολυμπιονίκης Νικόλ Κυριακοπούλου, οι μπασκετμπολίστες, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Οικονόμου, Βασίλης Σούλης, Μανώλης Παπαμακάριος και οι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρκος.

Στον Μαραθώνιο, νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Καλαπόδης (2:46:29), 2ος ο Κωνσταντίνος Καρακώστας (2:52:08) και 3ος ο Σταμάτης Ρώμας (2:54:47). Στις γυναίκες, 1η αναδείχθηκε η Μάτα Κλησάρη (3:32:42), 2η η Ιωάννα Καλαματιανού (3:33:03) και 3η η Δέσποινα Ξιφαρά (3:52:22).

Στον Ημιμαραθώνιο πρώτευσε ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης (1:16:36), στην 2η θέση ήρθε ο Κωνσταντίνος Καρακώστας (1:16:46) και στην 3η θέση ο Ιωάννης Πασχάλης (1:17:31).  Στις γυναίκες, την 1η θέση κατέλαβε η Ντενίζ Δημάκη (1:22:24), την 2η θέση η Βασιλική Κολοβού (1:29:28) και την 3η θέση η Άννα Βεσυροπούλου (1:32:12).

Στα 5χλμ, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μειντής, την 2η θέση κατέλαβε ο Σπύρος Γκοτζιάς και την 3η θέση ο Jery Λογοθέτης. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, 2η ήρθε η Γιαννακοπούλου Χρυσούλα και 3η η Ραφαηντίνα Πατρικέλλη.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Την εκκίνηση του Μαραθωνίου έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ενω την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου έδωσαν ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αναστάσιο Χειβιδόπουλο και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλα.

-