ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Μεταγωνιστικό Δελτίο 3ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας (ΜΜΜ2016)

Με καλό καιρό και ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκαν για 3η συνεχόμενη χρονιά οι ορεινοί αγώνες 3ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων (ΜΜΜ) . Αθλητές από κάθε άκρη της Κρήτης και διάφορα μέρη της Ελλάδας δοκίμασαν τις δυνάμεις και τα όρια τους σε δύσκολες απαιτητικές διαδρομές των 26 και 12,5 χλμ θετικής υψομετρικής 1500 μ. και 650 μ. αντίστοιχα. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν ο Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης ο Δήμος Ιεράπετρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων.

 

Τα τεχνικά τμήματα των μονοπατιών και απότομες κλίσεις σε πολλά σημεία μπορεί να ταλαιπώρησαν λίγο τους συμμετέχοντες αλλά η μοναδική ομορφιά του Κρητικού τοπίου και των Λασιθιώτικων βουνών , τα δάση του Σελακάνου και Μύθων , τους αποζημίωσαν πλήρως.

Στο αγωνιστικό μέρος και όσον αφορά τον αγώνα των 26 χλμ , που πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν πιο δυσκολος από οτι πέρυσι αφού προστέθηκαν πολλά τμήματα νέων μονοπατιών και αφαιρέθηκαν δρόμοι, 1ος νικητής γενικής κατηγορίας αναδείχθηκε ο Νίκος Καλοφύρης της TheNorthFaceμε χρόνο 2 ωρ 36 λ και 40 δ 2ος νικητής ο Τσιαπρούνης Βασίλης του ΣΔΥ Ρεθύμνου με χρόνο 2 ωρ 43 λ και 47 δ και 3ος ο Καλικάς Ιωάννης του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης με χρόνο 2 ωρ 45 λ και 28 δ . Στις γενική κατάταξη γυναικών 1η ήταν η Αντζυ Τερζή από Advedure με χρόνο 3 ωρ 21 λ και 26 δ 2η η Βίκυ Καρπούζα της Inov8- SmartRun με χρόνο 3 ωρ 34 λ και 20 δ και 3η η FeddersenHelena, ανεξάρτητη με χρόνο 3 ωρ 36 λ και 07 δ.

Για το αγώνα των 12,5 χλμ 1ος νικητής γενικής κατηγορίας αναδείχθηκε ο Χρήστος Καζάνης-Χατζάκης της Sunlasμε χρόνο 1 ωρ 02 λ και 00 δ, 2ος νικητής ο Καμπιτάκης Μίλτος του ΟΦΗ με χρόνο 1 ωρ 02 λ και 50 δ και 3ος ο Κωστάκης Αντώνης Ανεξάρτητος με χρόνο 1 ωρ 08 λ και 49 δ . Στις γενική κατάταξη γυναικών 1η ήταν η Αχλάτη Μαρίνα της ΑfordakosTeamμαζί με την Μπάνα Ολγα , ανεξάρτητη με χρόνο 1 ωρ 25 λ και 33 δ 2η η Τσιοφύλα Παναγιώτα της Αθηνόδωρος Αιγιεύς με χρόνο 1 ωρ 34 λ και 43 δ και 3η η Καραγιαννάκη Γεωργία ,ανεξάρτητη με χρόνο 1 ωρ 36 λ και 35 δ

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

Επίσης δεν θα πρέπει να παραληφθεί ο εκπληκτικός χρόνος του 14χρονου Βαρδάκη Μανόλη 1 ωρ 19 λ. 42 δ. Και η 7η θέση της Γενικής κατάταξης! Στον μεγάλο αγώνα συμμετείχε επίσης και τερμάτισε λίγο πιο πάνω από το όριο έγκυρου τερματισμού των 5,5 ωρών ο 77χρονος ! Κος Στρατάκης Μανόλης.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας – Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης και Εθελοντές Διασώστες Ιεράπετρας που μας στηρίζουν και παρέχουν ασφάλεια και ποιότητα κατά την διάρκεια των αγώνων .

Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμο Ιεράπετρας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Κο Καλαντζάκη Θεοδόση και τους Αντιδημάρχους Κο Ανδρέα Παπαδοπετράκη και Κο Μανόλη Φραγκούλη για την συνεισφορά και υποστήριξη καθώς και την πρόεδρο της Κοινωπολιτία Ιεράπετρας Κα Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας : Aneksuperfastferries, το κατάστημα Ορειβατικού εξοπλισμού στο Ηράκλειο «Γκούφας» και την Ένωση ξενοδόχων Ιεράπετρας.

Τέλος ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον Πρόεδρο Γιώργο Χατζηγιαννάκη που αγκάλιασε για άλλη μια φορά τους αγώνες καθιερώνοντας τους πλέον , και για την μοναδική φιλοξενία σε όλους τους συμμετέχοντες και συνοδούς.

Ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου , είναι φανερό πια ότι το ορεινό τρέξιμο κερδίζει συνεχώς έδαφος από όλους , καθώς δίνει στην ζωή μας την ποιότητα που της αξίζει!

Νίκος Φερετζάκης

Υπεύθυνος Διοργάνωσης

Ομιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης

-