ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο σύλλογος Αθηνόδωρος συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος που πραγματοποιήθηκε στο Μαρκόπουλο Αττικής

Στο Μαρκόπουλο Αττικής , πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 , το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην πολύ ωραία πίστα του ολυμπιακού κέντρου ιππασίας με την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλητριών από όλη την χώρα. Ο σύλλογός μας με μια πολύ δυναμική παρουσία επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο στα αγωνίσματα αντοχής πανελλαδικά.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο αγώνισμα των 4.000 μέτρα της κατηγορίας παίδων, ο Αθηνόδωρος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη.

Ακόμη, ο σύλλογός μας κατέλαβε την  5η θέση στην συγκομιδή βαθμών αξιολόγησης μεταξύ των συλλόγων όλης της χώρας. Συγκέντρωσε 440 βαθμούς, οι οποίοι είναι οι περισσότεροι που έχει συλλέξει στην ιστορία του στην συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αξιοσημείωτο και ενδεικτικό επίσης της πολύ καλής παρουσίας μας είναι το γεγονός ότι τρείς αθλητές μας πλασαρίστηκαν μέσα στις οκτώ πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους.

Αναλυτικότερα, οι θέσεις και οι επιδόσεις των αθλητών μας είναι οι ακόλουθες:

Στα 4.000 μέτρα της κατηγορίας παίδων ο  σύλλογος μας εκπροσωπήθηκε από έξι αθλητές, οι οποίοι ανάμεσα σε 130  τερματίσαντες  αθλητές, κατέλαβαν πολύ καλές θέσεις δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.  Επιστέγασμα των προσπαθειών τους ήταν η κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου για τον σύλλογο μας στην ομαδική κατάταξη συλλόγων.  Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γκραικιώτης κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 12.52’’, ο Ηλίας Καραμπούλας κατέλαβε την 22ηθέση με χρόνο 13.18’’, ο Αποστόλης Αντωνόπουλος κατέλαβε την 40η θέση με χρόνο 13.51’’, ο Στυλιανός Κατσούλης κατέλαβε την 44η θέση με χρόνο 13.54’’, ο Αλέξανδρος Βαζάκας κατέλαβε την 72η θέση με χρόνο 14.38’’ και τέλος ο Αποστόλης Χαντζής κατέλαβε την 75η θέση με χρόνο 14.49’’.

Στα 6.000 μέτρα της κατηγορίας εφήβων, ο Κώστας Ιατρόπουλος τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 19.40’’ και ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου στην 17η θέση με χρόνο 21.19’’. Είναι πολύ καλές οι θέσεις και για τους δυο αθλητές μας, καθώς την φετινή χρονιά η προπόνηση στίβου και οι αγώνες μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα καθώς προτεραιότητα τους είναι το διάβασμα και η επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στα 8.000 μέτρα της κατηγορίας Νέων, ο Σπύρος Ιατρόπουλος κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 25.59’’.

Στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων της κατηγορίας Ανδρών, ο Δημήτρης Τασσόπουλος τερμάτισε στην 54η θέση με χρόνο 35.58’’, ενώ ο Μάριος Τσερεντζούλιας τερμάτισε στην 75η θέση με χρόνο 37.46’’.

Τέλος, στα 3.000 μέτρα της κατηγορίας Κορασίδων, η Άννα Ιατροπούλου τερμάτισε στην 33η θέση με χρόνο 12.00’’, η Κυριακή Δημητρίου στην 70η  θέση με χρόνο 13.56 και η Βάγια Γιαννάδη στην 72η θέση με χρόνο 14.20’’.

Η γενικότερη παρουσία όλων των αθλητών μας κρίνεται ως πολύ ικανοποιητική και αφήνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες στον ανοιχτό στίβο.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος μας έγινε αποδέκτης πολλών θετικών σχολίων, από πολύ κόσμο, για την πολύ καλή  παρουσία του, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για την γενικότερη εμφάνιση και οργάνωσή  του. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την μετακίνηση με μισθωμένο λεωφορείο, την ομοιομορφία που παρουσιάζαμε με τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές μας, τον ‘’σταθμό’’ που στήσαμε με αντίσκηνο-σκίαστρο, τα στρώματα, την σημαία μας και κυρίως με το πνεύμα ομαδικότητας και αλληλοϋποστήριξης που έδειχναν όλοι οι αθλητές μας μεταξύ τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι