Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgK2Jak2filter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/plugins/k2/jak2filter/jak2filter.php on line 25

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1ος Φειδιππίδειος δρόμος Αθήνα- Σπάρτη, 245 χλμ

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 1ου ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, που κάλυψε τη διαδρομή που ακολούθησε ο Αρχαίος Προπάτορας όλων των Ημεροδρόμων της Γης, ο Φειδιππίδης, το 490 π.Χ. από την Αθήνα στη Σπάρτη.

Στον αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τους Α.Π.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΩΝ, Α.Π.Σ. ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και  Α.Σ. ΟΛΥΜΠΙΟΙ, με την ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση δεκάδων Συλλόγων της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και Πολιτιστικών-Αθλητικών Συλλόγων των περιοχών που διέτρεξαν οι δρομείς, καθώς επίσης και με τη συγκινητική εθελοντική συμμετοχή δεκάδων εθελοντών από το Χαλάνδρι, το Περιστέρι Αττικής, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τις Αρχαίες Κλεωνές, τη Νεμέα, την Τεγέα και τη Σπάρτη. Συμμετείχαν τελικά 73 Δρομείς, για να αξιωθούν, να ακουμπήσουν τα πόδια του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, 22 μέσα στον χρόνο των 40 ωρών που διαρκεί ο Αγώνας.

 

 

Video by korinthostv

 

Στον δύσκολο, απαιτητικό αγώνα, μεγάλη ήταν η βοήθεια και συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας-Διεύθυνσης Τροχαίας, την οποία ευχαριστεί η Οργανωτική Επιτροπή για τα μέτρα περιφρούρησης και διευκόλυνσης που είχε πάρει. Το ίδιο ισχύει και για το ΕΚΑΒ, τα Περιφερειακά Νοσοκομεία Κορίνθου, Τρίπολης, Σπάρτης και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Νεμέας που διέθεσαν προσωπικό και ασθενοφόρα για τυχόν άσχημα περιστατικά (δεν χρειάστηκαν, αλλά υπήρχαν παντού), τους 8 γιατρούς του Αγώνα που κάλυπταν άμεσα και έγκαιρα κάθε ανάγκη, τους 2 φυσιοθεραπευτές-εθελοντές που βοήθησαν τα μέγιστα τους συναδέλφους Δρομείς, όπου και όταν χρειάστηκε.

Εκείνοι που ήσαν συγκλονιστικοί ήσαν οι 200 και πλέον εθελοντές των 63 σταθμών ανεφοδιασμού, που με το χαμόγελο στα χείλη τους, για πολλές ώρες στα πόστα τους, ενθάρρυναν και βοηθούσαν σε κάθε πόστο, την προσπάθεια του κάθε Δρομέα, και η ευγνωμοσύνη μας γι' αυτούς είναι το λιγότερο που μπορούμε να εκφράσουμε.

Για τις λίγες -όχι καθοριστικές- ελλείψεις του Αγώνα, τα όποια λάθη ή παραλείψεις, που έχουν ήδη σημειωθεί -και να είστε σίγουροι, θα διορθωθούν στον επόμενο Αγώνα- ζητούμε ταπεινά την κατανόηση και τη συγχώρεση, αφού για όλους μας ήταν η πρώτη απόπειρα να διοργανώσουμε έναν τέτοιο Αγώνα-πρόκληση για τις δυνατότητες και τις Αντοχές μας.

Ο Αγώνας με τις Απαραίτητες Βελτιώσεις και διορθώσεις, ήρθε και θα μείνει... Τα θετικά, στη συντριπτική πλειοψηφία σχόλια των δρομέων που συμμετείχαν, που τόνισαν ότι παρά τη δυσκολία του, είναι για τους ίδιους μια πρόκληση ο τερματισμός του, αλλά και η ολόθερμη συμπαράσταση από δεκάδες φορείς -εθελοντές- τον δήμο Σπάρτης και τον Αθλητικό Οργανισμό Νεολαίας άθλησης της ιστορικής πόλης, θα μας επιτρέψουν να διοργανώνουμε κάθε χρόνο, έναν μεγάλο διεθνή αγώνα, σε μια μυθική διαδρομή, τον  άλλο δύσκολο δρόμο για την υπέρβαση... τον δρόμο του ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ.

Είμαστε χαρούμενοι και Ευτυχισμένοι και για έναν άλλο λόγο... Ο Δρόμος του ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ άνοιξε τον Δρόμο για τον Αγώνα των 300..., που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2015, από τη Σπάρτη στις Θερμοπύλες, στον τόπο θυσίας τους... με τις λεπτομέρειες και την προκήρυξη να δημοσιεύονται μέχρι τα τέλη του έτους... (το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διεξαχθεί με τη λογική των ΕΤΑΠ, σε 5 μέρες, με τους Δρομείς να καλύπτουν κάθε μέρα καθορισμένα χιλιόμετρα που θα συνδέουν ιστορικούς τόπους-πόλεις...).

Τέλος, κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε Δημόσια τους Χορηγούς του Αγώνα που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγμάτωσή του... και ήταν οι  PRIMARYLINKSA, ASICS A.E., MOTOR-OIL A.E., Αφοί ΠΑΠΑΦΙΛΗ, Νερά ΖΑΡΟΣ,  OSHEE Ενεργειακά ποτά, GUC (Ηεκτρολύτες-Gel), Dole A.E., τις Συναδέλφους κυρίες Αιμιλία και Ρίτσα Γκολφινοπούλου που προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς την Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση του Αγώνα και συνεισέφεραν στην Έγκαιρη, γρήγορη και αξιόπιστη ενημέρωση, τους χορηγούς επικοινωνίας του Καναλιού ΕΛΛΑΔΑ TV της Λακωνίας και τον Διευθυντή του Αντώνη Φελούρη, και τον ΠΟΛΙΤΕΙΑ FM, που κάλυψαν με επάρκεια και επαγγελματισμό τον Αγώνα μας.

Τις Δημοτικές Αρχές, τον Δήμαρχο Μεγάρων κ. Σταμούλη, τον Δήμαρχο Αγ. Θεοδώρων-Λουτρακίου κ. Γεώργιο Γκιώνη και τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαλλιώτη, μαζί με τους υπεύθυνους των Νομικών προσώπων, τους Αντιδημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια που μας έστερξαν στη Δύσκολη για όλους μας, πρώτη διοργάνωση.

Αλλά πάνω απ' όλους και απ' όλα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τους εκατοντάδες εθελοντές, τόσο των τεσσάρων Συλλόγων διοργανωτών, όσο και των

1)      ΣΔΥ Αθήνας

2)      ΣΔΥ Ελευσίνας

3)      Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων “ΕΥΚΛΗΣ”

4)      Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

5)      Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τριπόλεως

6)      Σύλλογος Αρκάδων Δρομέων

7)      Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης

8)      Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας που παρευρέθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Νίκο Γούλα

9)      Σύλλογος Δρομέων Νίκαιας-Κορυδαλλού-Κερατσινίου

10)  Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας

11)  Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας

αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων

1) Αγ. Βασιλείου

2) Αρχ. Κλεωνών

3) Αρχ. Νεμέας

4) ΑΣ ΚΑΡΥΑΤΗΣ ΚΑΡΥΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

5) Πολιτιστικό Σύλλογο Περιστερίου Ευρώτα

6) Πολιτιστικό Σύλλογο Βουτιάνων

7) Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυκλών

8) Σύλλογο Εθελοντών Λακωνίας ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ

9) Εθελοντές-Σαμαρείτες Λακωνίας-Αρκαδίας

10) Σύλλογο Σελλασίας

Καθώς επίσης και τους Δεκάδες Εθελοντές από το Χαλάνδρι Αττικής, το Περιστέρι Αττικής, την Αρκαδία, την Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, τον Θανάση Ατματζίδη (που βοήθησε με τις γνώσεις του για το πέρασμα του Πρίνου), τους Ιατρούς του Αγώνα (8 που βοήθησαν), τους ανθρώπους που μας ενθάρρυναν σε κάθε μας βήμα, αλλά και τους επαγγελματίες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Σπάρτη, που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον Αγώνα μας, τον Χρήστο Γκιόκα και τον Θοδωρή Χαλαστάρα, τις δυο σκούπες-φορτηγά της διοργάνωσης, κάθε έναν και κάθε μια που συνεισέφερε στην ομαλή διεξαγωγή της.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Ο 1ος Φειδιππίδειος Δρόμος πέρασε στην Ιστορία. Μια νέα διοργάνωση, που παρ' όλες τις αντιξοότητες, τις δύσκολες στιγμές, την απειρία μας σε τέτοια μεγέθη και αποστάσεις, τη για πρώτη φορά συνεργατικότητα σε επίπεδο Δεκάδων Φορέων, αλλά και των τεσσάρων Συλλόγων Διοργανωτών, με τα μικρά λάθη και τις ελλείψεις του, είναι σίγουρο ότι έχει μέλλον και σίγουρα του χρόνου με την κατάλληλη προετοιμασία, διαφήμιση, οργάνωση, θα συγκεντρώσει πολύ περισσότερους δρομείς, έλληνες και ξένους και θα είναι ακόμα καλύτερα οργανωμένος.

Αυτό θα διασφαλιστεί με τη Λειτουργία Ενημερωτικής ιστοσελίδας του Αγώνα σε ελληνικά και αγγλικά (σε πρώτη φάση), Σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης (FACEBOOKτου Αγώνα), ίδρυση του Αμφικτυονικού τύπου – Πανελλήνιου Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, κάτι που θα ξεκινήσει στα τέλη του επομένου μήνα (25 Οκτώβρη) σε τόπο που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες. Σας ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς για όλα και σας περιμένουμε πάλι του χρόνου.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ της Οργανωτικής Επιτροπής

ο Αλυτάρχης Παναγιώτης Σκουλής και τα μέλη της

Κωνσταντίνος Σάμιος

Γιάννης Γερμανόπουλος

Κώστας Μπαξεβάνης

Βλάσης Καραβασίλης


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/sportevent.gr/httpdocs/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/item.php on line 285

-

  

 

 

 

 

 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Καλεντάρι

Cardio Run 2023

Cardio Run 2023

Σεπ 19, 2023 Rate: 0.00